Kuukauden opiskelija: Julia Parviainen

Published on 19 tammikuu 2016 by heidi in Aiheeton

0

Olen Julia Parviainen, paluumuuttaja Pietarista. Minun perheeseeni kuuluu kaksi lasta ja mies. Tulimme Suomeen asumaan pysyvästi kaksi ja puoli vuotta sitten. Ennen sitä olimme asuneet koko elämämme Pietarissa ja käyneet Suomessa lomailemassa usean vuoden ajan. Tykkään Suomesta, erityisesti Suomen kauniista luonnosta, rauhallisesta ilmapiiristä ja ystävällisistä ihmisistä.

Minä opiskelen suomen kieltä aikuislukiossa jo toista vuotta. Suomeen muuttomme jälkeen ensimmäisenä vuonna opiskelin suomea Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistossa. Silloin kuulin aikuislukiosta ja aikuislukiossa järjestettävistä hyvistä kielikursseista. Pääsinkin aikuislukioon jatkamaan suomen kielen opiskelua. On mukava, että kurssi on iltaisin, kun työt ovat jo päättyneet.

Koulun toimistossa miellyttävä nainen selitti minulle, milloin kursseja on ja mikä taso olisi minulle sopivin. Tykkään suomen kielen opettajasta ja hänen tavastaan opettaa. Myös käyttämämme oppikirja on mukava ja täynnä hyödyllistä tietoa.  Mielestäni keskusteleminen eri maista tulevien opiskelijoiden kanssa ja omien mielipiteiden jakaminen on opiskelussa parasta. Kurssilla saa myös selkeästi tietoa kielestä ja kielen rakenteesta, mikä auttaa ymmärtämään suomen kieltä ja rohkaisee käyttämään sitä puheessa, kirjoituksessa, työssä ja virallisissa asiointitilanteissa.

Kurssilla myös tutustuu mielenkiintoisiin ihmisiin ja voi viettää vapaa-aikaa mukavassa ilmapiirissä!

 

 

 

Comments are closed.