Kuukauden opiskelija: Sarai Kiema

Published on 01 huhtikuu 2016 by heidi in Aiheeton

0

Olen Sarai 17 vuotta ja opiskelen ensimmäistä vuotta aikuislukiossa. Aloitin opiskelun täällä heti peruskoulun jälkeen. Tavoitteenani onkin suorittaa lukiotutkinto ja kirjoittaa ylioppilaaksi.

Päätin tulla aikuislukioon opiskelemaan, koska se tuntui ennen kaikkea parhaalta vaihtoehdolta. Pääsin aikuislukioon opiskelemaan, koska olen pahasti homealtistunut. Päivälukiolla olisin joutunut olemaan kohtuuttoman pitkiä päiviä koulurakennuksessa, eikä terveyteni olisi kestänyt sitä. Täällä päivät ovat lyhyempiä ja tarvittaessa lukio-opintoja voi suorittaa myös etänä.

Opiskelussa arvostan erityisesti opettajia, jotka ovat todella mukavia ja ymmärtäväisiä. He luovat ilmapiirin, jossa on miellyttävä opiskella, eikä tarvitse tuntea itseään huonoksi. Tarpeen mukaan he ovat myös valmiita joustamaan, mikä ei ole itsestään selvää. Opiskelussa on myös hienoa huomata oppivansa paljon uutta. Opiskelusta katoaa ilo, jos aina vain murehtii, miten saa seuraavan jakson suoritettua.
Tärkeää olisi myös huomata, mitä on jo oppinut, sillä se kannustaa eteenpäin.
Opiskelua harkitseville tahdon sanoa, että kuka tahansa pystyy oppimaan uutta, jos vain haluaa ja jaksaa uskoa itseensä. Minä olen itsekseni opetellut soittamaan pianoa, eikä se ole vaikeaa, ellei itse tee siitä estettä. Oppimisessa on kyse omista asenteista, mutta kaikkeen ei tarvitse pystyä itse. Aikuislukiossa on opettajat, jotka opettavat ja tukevat opiskelussa.

Comments are closed.