Kuukauden opiskelija: Markku Kiiski

Published on 27 elokuu 2016 by heidi in Aiheeton

0

Olen Markku Kiiski ja olen käynyt Savonlinnan lyseota vuosina 1969–1977, joten tämä koulu on minulle monella tapaa rakas ja tuttu. Ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeen opiskelin luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa, josta valmistuin vuonna 1980. Sen jälkeen opiskelua on jatkunut työn ohessa sekä tutkintotavoitteisesti että ihan pelkkänä harrastuksena. Olen aina kiinnostunut vieraista kielistä ja kulttuureista. Sen vuoksi pidän myös matkustamisesta. Olen kaksi kertaa tehnyt maailmanympärysmatkan ja siinä viimeistään havaitsee kielitaidon merkityksen.

Aikuislukiossa olen opiskellut kauan. En edes muista kuinka kauan. Aloitin italian kielellä, sen jälkeen vuoroon tulivat  venäjän ja espanjan kielet. Kun Aikuislukiossa alkoi syksyllä 2015 pitkästä aikaa kauan odottamani pitkän venäjän ryhmä, niin ilmoittauduin siihen välittömästi.

Opiskelussa parasta on itsensä likoon laittaminen. Varsinkin pitkä venäjä haastaa minut todella opiskelemaan ja tekemään hurjasti töitä. Tämä tuottaa minulle myös sisäisen tyydytyksen tunteen, että vielä jaksaa ja pystyy. Uskon todella elinikäiseen oppimiseen. Haastavinta on tietysti käytettävissä oleva aika. Työssäkäynti vie oman aikansa ja vapaa-ajasta suuri osa kuluu venäjän kielen parissa. Toki aikaa jää myös liikkumiseen ja lapsenlapselleni. Minun tavoitteeni tällä hetkellä on lukea kaikki pitkän venäjän kurssit ja kirjoittaa pitkä venäjä keväällä 2018.

Toivon, että Aikuislukion kielitarjontaan tulisi joskus vielä portugalin kieli.  Olen opiskellut sitä vähän itsenäisesti ja se kuulostaa minun korvaani miellyttävältä.

Kaikille niille, jotka miettivät mahdollisesti opiskelujen aloittamista Aikuislukiossa, niin sanon, että rohkeasti mukaan vaan. Tämä on hauskaa työnvastapainoa ja hyödyllinen harrastus. Mukava porukka auttaa opiskelujen etenemisessä.

 

 

Comments are closed.