Kuukauden opiskelija: Riikka Pykäläinen

Published on 05 lokakuu 2016 by heidi in Aiheeton

0

Olen Riikka Pykäläinen. Aloin peruskoulun jälkeen opiskella Samissa liiketaloutta eli valmistun merkonomiksi. Kun olin käynyt ammattiopistoa puolitoista vuotta, päätin lähteä opiskelemaan myös lukioon. Otin opintoja päivä- ja aikuislukiosta. En aluksi asettanut itselleni tavoitteita, vaan halusin nähdä, miten pärjään lukiossa. Vähän aikaa opiskeltuani päätin ryhtyä tavoittelemaan kaksoistutkintoa eli sekä ammattiin valmistumista että yo-tutkintoa.

Aikuislukio on mielestäni hyvä vaihtoehto, sillä siellä yhteishenki on todella hyvä ja jokainen saa oppia omalla tavallaan. Olen tällä hetkellä opiskellut aikuislukiossa pitkää matematiikkaa, englantia ja äidinkieltä. Matematiikasta ja äidinkielestä olen suorittanut myös verkkokursseja. Kaksoistutkinnon suorittaminen ei ole niin haastavaa kuin moni väittää. Tärkeintä on, että haluaa oppia lisää eikä kiirehdi turhaan. Ammattiopiston rinnalle saa myös otettua helposti yksittäisiä kursseja, mistä voi olla hyötyä  myös esimerkiksi tulevissa pääsykokeissa.‬

 

 

 

 

Comments are closed.