Kuukauden opiskelija: Lydmila Pirinen

Published on 08 marraskuu 2016 by heidi in Aiheeton

0

Olen Lydmila Pirinen. Olen kotoisin Viipurista, Venäjältä. Olen asunut Suomessa 20 vuotta. Vuonna 2005 valmistuin kosmetologiksi Savonlinnan ammattikoulusta ja vuonna 2006 perustin oman yrityksen. Nyt syksyllä tulee jo 10 vuotta siitä, kun aloitin tällä alalla. Suomen kielen kursseilla  olin heti, kun muutuin Suomeen, mutta siitä on aikaa.

Suomi on vaikea kieli, ja sitä voi opiskella jatkuvasti. Vaikka olen aika hyvin pärjännyt suomen kielellä, osaan sujuvasti puhua, ymmärrän lähes kaiken, jopa Savon murteenkin, luen lehtiä ja kirjoja, silti teen paljon kirjoitusvirheitä ja rakennan lauseita joskus väärin.

Kuulin minun kaveriltani, että aikuislukiossa on mahdollista opiskella suomea toisena kielenä iltaisin. Iltaopiskelu sopii minulle erinomaisesti, koska päivällä olen töissä. Päätin ilmoittautua aikuislukioon, koska halusin parantaa kielitaitoani. Olen myös tykännyt aina oppia uutta ja kehittää itseä. Kursilla medän pitäisi kirjoittaa paljon. Se on aikaa haastavaa, mutta se on juuri sitä, mitä minä tarvitsen. Minun mielestäni jokainen opiskelija voi opiskella omalla vauhdilla, ilman stressiä ja paineita. Opiskelu on hauskaa, ja minusta kannattaakin tulla kurssille aikuislukioon!

 

 

Comments are closed.