Kuukauden opiskelija: Raija Nousiainen

Published on 12 joulukuu 2016 by heidi in Aiheeton

0
Olen Raija Nousiainen, 63 vuotta. Jäin eläkkeelle syyskuun alussa 2016.
Minun työhistoriani  alkoi jo 15-vuotiaana eikä minun juurikaan ole tarvinnut olla työttömänä.
Työn ohessa olen käynyt mm. Markkinointi-instituutin kauppateknillisen koulun sekä suorittanut taloushallinnon ammattitutkinnon. Kuitenkin pääasiassa ja suurimman osan työhistoriastani, noin 30 vuotta, olen työskennellyt sähkötekniikan parissa.  Niin ikään työn ohessa opiskelin Rastor-tietomiehessä aikoinani elektroniikkaa ja valmistuin sieltä työteknikoksi.
Asuimme Lappeenrannassa 25 vuotta ja siellä työskentelin mm. taloautomaatiopalveluita tarjoassa yrityksessä sekä valmistin ohjauskeskuksia Venäjälle vietäviin kattokattila laitoksiin.
Vuonna 2004 tulimme takaisin Savonlinnaan, josta siis olemme kotoisin.
Savonlinnassa työskentelin ennen eläköitymistäni lähes 12 vuotta YIT:llä, Caverionilla ja viimeiset puoli vuotta Avot sähköllä sähkötarvikemyymälässä. Kyseessä on siis sama firma, nimi ehti vaihtua muutaman kerran.
Olen käynyt aikoinani ainoastaan kansakoulun. Kieliä olen yrittänyt aina aika ajoin opiskella kansalaisopistoissa ja olen käynyt yhden nettikurssinkin.
Kielet ovat minulle aivan hirveän vaikeita verrattuna esimerkiksi matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan, joita opiskelin mm. Rastorilla. Nyt kun olen eläkkeellä ja minulla pitäisi olla aikaa, olen halunnut lähteä opiskelemaan kieliä jotakuinkin tosissani. Helppoa se ei ole mutta yritän ainakin.
Opiskelen espanjan ja englannin kieltä. Rakastan matkustamista, ja olisi niin mukavaa, jos osaisi oikeasti keskustella ihmisten kanssa vaikka päivän polttavista tai vaikkapa vain säästä.
Aikuislukioon tulin, koska tuttavani suositteli sitä minulle. Itse olen todennut täällä opiskelun olevan todellista työtä, ja jos työtä tekee, niin tuloksiakin uskoisin tulevan. Toivon jonain päivänä osaavani puhua ainakin yhtä vierasta kieltä edes vähän hyvin. 

Suosittelen kaikkia, jotka ovat syystä tai toisesta tyytymättömiä omaan osaamiseensa tai haluavat oppia jotain aivan uutta, liittymään iloiseen opiskelijajoukkoon.
Yhdessä opiskelu on mukavampaa ja antoisampaa kun yksin puurtaminen.

 

Comments are closed.