Elokuu 2012: Krista Korppi

Kaksoistutkintoa opiskellut Krista Korppi, 20, valmistui ammattiin SAMIn parturi-kampaaja-linjalta keväällä 2011 ja keväällä 2012 sai ylioppilastodistuksen aikuislukiosta.

Peruskoulun jälkeen Kristalle tuli aiheelliseksi miettiä, mitä hän elämältään tahtoo. – Pelkästään lukioon en halunnut mennä, sillä käsillä tekeminen kiinnosti kovasti, mutta toisaalta halusin saada ylioppilastutkinnon. Näin ollen ainoaksi mahdollisuudeksi jäi kaksoitutkinnon suorittaminen. Ajattelin ylioppilastutkinnon myös helpottavan jatkokoulutukseen pääsyä.

Ensimmäisenä vuonna lukiokursseja järjestettiin ammattikoululla päiväsaikaan mutta toisena vuonna minun täytyi tehdä valinta: vuorojaksoin päivälukiossa ja ammattikoulussa vai lukion suorittaminen kokonaan aikuislukiossa. Iltalukio sopi minulle päivälukiota paremmin, koska siellä pystyin opiskelemaan jatkuvasti ja ammatilliset opintoni eivät kärsineet. Aikuislukiossa pystyin myös keskittymään vain niihin aineisiin, jotka aioin kirjoittaa YO-kokeissa.

Opiskelussa on ollut aivan parasta uusien ihmisten tapaaminen ja itsensä haastaminen. Vaikka välillä on joutunut koville kahden koulun takia – 12 tuntisia koulupäiviä useasti viikossa, läksyt ja koulumatkat päälle sekä usein on joutunut kieltäytymään kavereiden tapaamispyynnöistä koulutehtävien vuoksi – on se kuitenkin ollut sen arvoista, ja eipähän ole tarvinnut miettiä, mihin vapaa-aikansa käyttää! Tunnen olevani paljon valmiimpi tulevaisuutta varten nyt, kun minulla on jo kaksi tutkintoa suoritettuna. Kiitos aikuislukion mahtavien, kannustavien opettajien ja hyvän opiskeluilmapiirin, on opiskelu ollut paljon helpompaa kuin oletin. Joustavuutta ja helpotusta  opiskeluun toi  myös mahdollisuus suorittaa kursseja verkossa.

Kaksoistutkintoa tai aikuislukiossa opiskelua  voin suosittella sitä harkitseville lämpimästi! Vaikka välillä saattaa tuntua, että koulua on aivan liikaa ja kavereita ei ehdi nähdä, täytyy ajatella, ettei elämä lopu, jos aikaansa investoi opiskeluun ja  niihin muutamiin iltoihin,  kun täytyy lukea kokeisiin. Lopussa kiitos seisoo.

Kristan juhlapäivä