Helmikuu 2013: Mirja Kurki

Mirja Kurki (47) tuntee nostalgiaa astellessaan Piispanmäelle aikuislukioon, sillä hän on opiskellut täällä niin yläasteen kuin lukionkin, josta hän valmistui vuonna -98. Muutaman vuoden tauon jälkeen Mirja palasi koulunpenkille aikuislukion rehtorin houkuttelemana.

- Aloitin kielten opiskelun ihan harrastuspohjalta, hyvänä aivojumppana. Ensin  ryhdyin opiskelemaan venäjän kieltä, jonka myötä sain tutustua myös tämän hienon maan kulttuuriin ja muutamaan Suomessa vierailulla olleeseen venäläiseen oppilaaseen.

Nälkä kasvaa usein syödessä, joten Mirjakin jatkoi kieliharrastustaan suoritettuuaan venäjän ylioppilaskirjoitukset. – Seuraavana kielenä vuorossa oli saksa ja Saksan historiaan ja kulttuuriin tutustuminen.

Saksan ylioppilaskirjoitusten jälkeen Mirja aloitti espanjan opinnot ja on nyt opinnoissaan loppusuoralla. Espanjan ylioppilaskoe häämöttää ja on viimeisen rutistuksen aika.

- Aikuislukiossa on ollut tosi kiva käydä opiskelemassa. Täällä on mukavat opettajat ja myös päivälukion nuoret ovat aina olleet erittäin ystävällisiä. Koulu voikin olla ylpeä nuoristaan.

- Aikuislukioon tuloa harkitseville haluan sanoa, että täällä on leppoisa tunnelma: ei yhtään ryppyotsaista tiukkisopettajaa ;) . Opiskelu on ilmaista, mutta vaativaa. Mitään kieltähän ei opi töitä tekemättä. Täällä tutustuu myös uusiin mukaviin ihmisiin. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

 

Mirja (vasemmalla) ahertamassa espanjan harjoituksia