Helmikuu 2014: Ulla Seppänen

Nimi : Ulla Seppänen, ikä 76v. , entinen atleetti nykyinen kotletti, toiminut liikunnanopettajana 35 v., osallistunut yhteisten asioiden hoitoon vuodesta 1975 ja edelleen. Harrastaa käden taitoja ja puutarhan kitkemistä ja nyt taasen kieliopintoja.

Siitä on yli 50 vuotta, kun kirjoitin lyhyen englannin ja siinä ajassa ehtii paljon unohtua. On hauskaa osata vähän paremmin kuin vain ”Tarzan englantia” maailmalla matkustellessa. Englantia puhutaan melkein kaikkialla.

Opiskelu aikuislukiossa on tavoitteellista, ottipa osaa yo-kirjoituksiin tai ei. On pätevät opettajat ja tähdätään todella oppimiseen ja kielen hallintaan. Opiskelu on hyvää aivovoimistelua. Kypsässä iässä tällaisten haasteiden etsiminen ja löytäminen on välttämätöntä. Aikuislukio sopii kaiken ikäisille ja näin eläkeläisenä siihen on aikaa. Läksyjen teko ei välttämättä jää viime tinkaan , niin kuin silloin ennen.

Nykyiset oppikirjat ovat tehokkaita oppimisen välineitä ja lisäksi hauskoja. Audio-visuaaliset tekniset apuneuvot antavat ihan uuden ulottuvuuden. Verkko-opiskelua voi hyödyntää luppo-aikoina kotona omaan tahtiinsa. Etu on myös se, että saa opiskella kotipaikkakunnalla ja se on kaiken lisäksi ilmaista.

Suosittelen muillekin tällaista pientä ponnistelua.

Se on kivaa.