Huhtikuu 2012: Antti Auvinen

Rakennusmies Antti Auvinen, 21, päätti lähteä Savonlinnan aikuislukioon opiskelemaan ylioppilaaksi syksyllä 2011. Sitä ennen Antti oli suorittanut talonrakentajan perustutkinnon SAMI:ssa, mutta oltuaan valmistumisensa jälkeen muutaman vuoden töissä ajatukset alkoivat pikkuhiljaa muuttua.

– Löysin uuden innokkuuden, motivaation ja halukkuuden opiskelua kohtaa. Nyt tavoitteenani on suorittaa ylioppilastutkinto kevääseen 2014 mennessä.

Ylioppilastutkinnon lisäksi Antti aikoo suorittaa lukiotutkinnon, johon aikuislukiossa tarvitaan 44 kurssia. Lisäkielenä Antti opiskelee espanjaa, jonka hän aikoo myös kirjoittaa ylioppilaskokeessa.
– Innostus espanjan kieleen heräsi espanjalaisesta tv-sarjasta Serranon perhe, toteaa Antti.

Antti on tyytyväinen lukion kurssimuotoiseen opiskeluohjelmaan. – Se kertoo hyvin osaamisen tason noin parin kuukauden välein. Mutta ehdottomasti parasta opiskelussa on uusien asioiden oppiminen ja itsensä piiskaaminen parempiin tuloksiin. Antti kiittelee myös aikuislukion ammattitaitoisia opettajia. – Ainut miinuspuoli on, että kaikkia jatkokursseja, esimerkiksi fysiikasta ja kemiasta, ei aina ole tarjolla lähiopetuksessa liian pienten opiskeluryhmien vuoksi. Onneksi kurssit on kuitenkin mahdollista suorittaa verkkokursseina.

Opiskelut eivät Antilta varmasti jää lukiotutkintoon, vaan hän jo nyt tähyilee jatko-opintoihin. Tulevaa opiskelualaa Antti ei vielä suostu nimeämään, vaan hän toteaa, että tällä hetkellä kiinnostaa niin moni asia. Sen verran Antti kuitenkin paljastaa, että lääkäri, poliisi tai jokin kasvatustieteen ala tuntuu kiehtovimmalta.

Antti tulossa kouluun