Joulukuu 2014: Irene León

¡Hola a todos!

Minä olen Irene León ja opiskelen tällä hetkellä suomen kieltä aikuislukiossa. Olen 23-vuotias espanjalainen. Olen kotoisin Pohjois-Espanjasta Lleidan kaupungista. Lleida on  130 000 asukkaan ihastuttava kaupunki. Valmistuin viime kesänä Espanjassa luokanopettajaksi.

Päätin tulla Suomeen monestakin eri syystä. Ensimmäinen syy oli suomalainen kulttuuri: olin lukenut paljon suomalaisen ja espanjalaisen kulttuurin eroista ja halusin päästä kokemaan, millaista elämä olisi täällä hyvin erilaisessa ympäristössä. Toiseksi, mikä olisi parempi paikka oppia opettamaan kuin Suomi, joka on tunnettu koulutusmaa. Koska halusin  päästä työskentekemään au pairina, päätin, että Suomi olisi ihanteellinen maa minulle.

Olen ollut nyt täällä Savonlinnassa kolme kuukautta au pairina ihanassa perheessä. Perheen vanhemmat ovat lääkäreitä ja heillä on kolme suloista lasta. Olenkin kysynyt itseltäni, miten minulla onkaan voinut olla näin paljon onnea, että olen saanut mahdollisuuden tulla tänne.

Kahtena päivänä viikossa opiskelen suomea aikuislukiossa. Tunnustan, että alussa minua pelotti, koska suomen kieli on täysin erilainen kuin muut  osaamani kielet (espanja, katalaani ja englanti), mutta kiitos erinomaisen opettajan ja tahdonlujuuteni olen oppinut jo tosi paljon suomea. Olen erittäin kiitollinen siitä, että aikuislukio tarjoaa näitä kielikursseja – ja jopa täysin ilmaiseksi – kaiken ikäisille ja kaikista eri maista tuleville ihmisille. Esimerkiksi minun suomen kielen ryhmässäni on opiskelijoita muun muassa Chilestä, Venäjältä, Amerikasta, Brasiliasta, Saksasta ja Myanmarista.

Suomen-kokemuksestani minulle jää tuhansia ihania muistoja. Kiitos siitä kuuluu au pair  -perheelleni, jonka kanssa jaan arjen jokaisen päivän, sekä viikottaisille oppitunneille ja kaikille ihanille ihmisille, joihin olen tutustunut täällä.
Yksi asia on varma:
Muistan tämän kokemuksen loppuikäni.
Gracias.