Lokakuu 2013: Evelina Petrikkou

Evelina Petrikkoun (lausutaan ‘petriku’) tarina koulumme oppilaaksi sai  alkunsa tammikuun 28. päivänä kuluvaa vuotta. Tällöin vielä 17-vuotiaan Evelinan äiti otti yhteyttä sähköpostilla Nikosiasta  Kyprokselta ja kyseli opiskelumahdollisuuksista meillä aikuislukiossa. Muutaman sähköpostiviestin tuloksena koulumme valikoitui opiskelupaikaksi. Evelinan äiti on Talvisalon ylioppilaita, ja Evelinan isovanhemmat asuvat Savonlinnassa, joten tukiverkostoa oli tiedossa uudessa ympäristössä. Myös suomen kielen kurssien tarjonta aikuislukiossa auttoi valinnassa, kiitos Heidin.

Evelina kirjoitti viime keväänä ylioppilaaksi kreikan kielellä Kyproksella, ja hän pääsi opiskelemaan yhdyskunta- ja ympäristötekniikkaa Nikosian yliopistoon. Nuoren naisen mieli teki kuitenkin opiskelemaan farmasiaa, ja sitä ei Nikosian yliopistoissa ole lainkaan tarjonnassa. Tähtäimessä Evelinalla onkin Helsingin yliopiston farmasian pääsykokeet ensi keväänä ja opintojen aloittaminen Helsingissä ensi syksynä. Suomen kielen ja kemian opintojen jälkeen pääsykokeet kyllä hoituvat. Ja nimen omaan suomen kielen oppiminen on tärkeää –  tiedot taitaisivat jo riittää kemiassa ja muissa luonnontieteissä.

Käytännön asiat sujuivat elokuun puolivälin jälkeen sukkelasti: ilmoittautuminen aikuislukioon, asunnon saaminen ja usein vaikeasti löytyvä työpaikka. Evelina on töissä Yliopiston Apteekissa Savonlinnassa!