Lokakuu 2014: Brita Nikula

Olen Brita Nikula, syntynyt ammoisina aikoina viime vuosisadalla Punkaharjulla, missä nykyisinkin asun, ensin mualimoo kierreltyäni  ja työskenneltyäni  pääkaupunkiseudulla. Viimeisin työpaikkani oli Punkaharjun kirjastossa (toimin järjestelyapulaisena),  mutta se on nyt toistaiseksi katkolla, säästösyistä (henkilöstövähennys). Hyvin yleistä näinä aikoina. Keskeytettyäni lukion “Tipulassa” oli mentävä heti mukaan “oravanpyörään” = työelämään, joten  opinnot jäivät.

Tavoitteeni on lukion päästötodistus ja yo-tutkinto – tietenkin parhain mahdollisin arvosanoin! Pidän haasteista. Aikuislukio sopii mainiosti minun ikäpolvelleni. Kurssimuotoisuus ja etäopiskelu tuovat joustavuutta koulunkäyntiin. Opiskelussa parasta kaikella iällä on uuden tiedon hankinta ja se, että joutuu skarppaamaan itsensä kanssa toistuvasti. Lopuksi haluan kannustaa kaikkia “kynnelle kykeneviä” opiskelemaan, esim. aikuislukiossa. Opiskelu pitää vireänä ja antaa mahdollisuuden päivittää tietojaan, mutta töitä on sen eteen tehtävä. Ikivanha totuus  Kertaus on opintojen äiti kannattaa pitää mielessä. Ei uuden oppiminen ole vaikeaa. Ainakin alkuun oppii jäsentämään kalenterinsa uusiksi.

Rohkeasti vaan mukaan. Opettajat ja opiskelukaverit kyllä jelppivät!

Ja vielä Matti-open kommentit:
Historian havinaa hitusen: Brita on opiskellut Savonlinnan aikuislukiossa (silloiselta nimeltään Piispanmäen iltalinja) syksystä 1981 syksyyn 1982, ja nyt hän tulee saattamaan opintonsa päätökseen. Ihmeellistä on elämä, ja siksipä niin mielenkiintoista. Olinpahan itsekin jo silloin sorvin ääressä Piispanmäellä, entisellä Myllymäellä.