Maaliskuu 2012: Teppo Loikkanen

Kaliforniassa syntynyt Metsänhoitaja Teppo Loikkanen, 48, teki pitkän matkan ennen kuin päätyi Savonlinnaan Metsähallitukselle puistojohtajaksi ja Savonlinnan aikuislukioon espanjan opiskelijaksi. Ennen Savonlinnnaan muuttoa Teppo on ehtinyt opiskella ja työskennellä Espoossa, Joensuussa, Yhdysvalloissa Oregonissa ja Ylä-Lapissa.

Vuonna 2010 Teppo oli mukana Kolumbiassa valmistelemassa kehitysyhteistyöprojektia. Toukokuussa Teppo on uudestaan lähdössä Kolumbiaan työmatkalle, ja silloin hän haluaa puhua espanjaa. – Haluan oppia espanjaa, jotta pystyn paremmin kommunikoimaan kolumbialaisten kollegoideni kanssa, joista aika harva puhuu englantia. Siskoni perheineen muutti lisäksi pariksi vuodeksi Uruguaihin, ja olemme jo varanneet matkan ensi syyslomaksi tapaamaan heitä. Espanjalla on siis paljon käyttöä lähiaikoina.

Aikuislukio tuntui Teposta sopivalta vaihtoehdolta kielen opiskeluun, ja hän on hyvin onnistunut  yhdistämään opiskelun ja työssäkäynnin. – Opiskelussa on parasta se, kun huomaa edistyvänsä ja oppivan uutta. Kotona on myös hyödyllistä, että vanhemmilla on oma ”salakieli”, jota lapset eivät ymmärrä. Vaimoni opsikelee myös espanjaa. Tietenkin hyvä espanjan kielen opettaja on kaikki kaikessa.

Tepon mielestä kielten opiskelu on hauskaa ja antoisaa. – Mutta siihen pitää sitten myös panostaa omaa aikaa ja vaivaa. Kannattaa hyödyntää näin hyvä tilaisuus ja aikuislukion kurssitarjonta. Työelämässä on hyötyä siitä, että osaa myös muita maailmankieliä englannin lisäksi.

Teppo Loikkanen (takana keskellä) yhdessä puiston kolumbialaisten työntekijöiden kanssa Karibian meren äärellä sijaitsevalla Los Flamencosin suojelualueella.