Syyskuu 2014: Markku Oinonen

Savonlinnalainen taksiyrittäjä Markku Oinonen, 58, aloitti elokuun lopussa opinnot Savonlinnan aikuislukiossa. – Olen ollut taksiyrittäjänä vuodesta 1978, mutta olen myös suorittanut lääkintävahtimestarin/sairaanhoitajatutkinnon Mikkelin sairaanhoito-oppilaitoksessa ja työskennellyt palomiehenä/sairaankuljettajana Savonlinnan palolaitoksella ja lääkintävahtimestarina Savonlinnan keskussairaalassa.

Päätin lähteä opiskelemaan aikuislukioon, koska mahdollisuus lisätä tietoja ja kartuttaa sanavarastoja + kielioppia näin aikuisena kiinnostaa, samoin matemaattisten mallien oppiminen. Tyttäreni aloitti lukion samaan aikaan kuin minä, joten me pänttäillään nyt yhtä aikaa lukion aineita.

Markun lukio-opinnot ovat nyt alussa, kun ensimmäinen jakso menossa. – Opiskelen ensimmäisessä jaksossa matematiikkaa, äidinkieltä, psykologiaa, englantia ja ATK:ta. Tähtäimessä on koko lukion suorittaminen ja opintojen päätteeksi yo-kokeet ja ylioppilaslakki.

Vanha sanonta Ei oppi ojaan kaada on pätevä nykyäänkin. Mielestäni opiskelu auttaa ymmärtämään ajan ilmiöitä ja käsittelemään niitä. Aikuisopiskelu antaa valmiuksia oppia enemmän.

Vapaaehtoiseen opiskeluun ei mielestäni liity “pakotteita”, kuten oppivelvollisuuteen kuuluvissa opinnoissa, ja opiskelu on täten joustavampaa opiskelijalle. Uusille opiskelijoille haluaisin sanoa, että valitkaa oppiaineet ja rohkeasti mukaan! Kannattaa varmasti!