Toukokuu 2012: Akiko Tashiro

Japanilainen Tokiosta kotoisin oleva Akiko Tashiro kävi Suomessa ensimmäistä kertaa viitisen vuotta sitten. Silloin hän tuli lomalle Saariselälle katsomaan revontulia. Suomesta hän kiinnostui kuitenkin jo ala-asteella luettuaan joulupukin kotikaupungista.  Ensimmäisellä Suomen vierailullaan Akiko ihastui Suomen luontoon ja päätti tulla tänne vielä takaisin. Akikon toive toteutui vuonna 2010, jolloin hän muutti Savonlinnaan ja aloitti Mikkelin ammattikorkeakoulussa restonomin opinnot.

Matkailuopintojen lisäksi Akiko halusi opiskella matematiikkaa, joten hän päätti tulla aikuislukioon, ja Akiko on ollut todella tyytyväinen valintaansa.
– Opettaja on tosi hauska ja ystävällinen, ja myös luokkakaverit ovat todella mukavia. Matematiikan opiskelu Suomessa on aika erilaista kuin Japanissa. Siksi  olen kiinnostunut siitä niin paljon. Itse asiassa tällä hetkellä matematiikan opiskelu kiinnostaa  minua enemmän kuin matkailuala.

Akiko opiskelee aikuislukiossa myös suomen kielen lukiokursseja. – Suomen kielen tunnit ovat tosi hyviä ja tehokkaita. Olen todella tyytyväinen, koska voin keskittyä erityisesti kielioppiin, joka on minun heikoin puoleni suomen kielen oppimisessa.

Akiko haaveilee vielä jatko-opinnoista Suomessa, mutta suunnitelmat eivät ole vielä ihan selvät. – Ainakin matematiikan ja suomen kielen opiskelua aion jatkaa, ja jos en jostain syystä pääse lähikursseille,  jatkan opiskelua aikuislukion verkkokursseilla.

Akiko (edessä vasemmalla) matematiikan opettajan ja opiskelijatovereidensa kanssa.