Toukokuu 2013: Johanna Kontio

Olen Johanna Kontio, 19 vuotta. Valmistuin ylioppilaaksi Juvan lukiosta keväällä 2012. Olen pitänyt lukion jälkeen välivuotta täällä Savonlinnassa. Välivuoden aikana olen käynyt töissä henkilökohtaisena avustajana ja korottanut lukion kurssi- sekä ylioppilaskirjoitusten arvosanoja.

Halusin käyttää välivuoteni hyödyksi ja päätin korottaa lukion arvosanoja. Tutustuin Savonlinnan aikuislukion tarjoamiin opiskelumahdollisuuksiin ja totesin niiden sopivan hyvin tukemaan tavoitteitani. Halusin, että kerratessani ylioppilaskirjoituksiin minulla on mahdollisuus saada opettajilta tukea ja neuvoa. Lisäksi kertauksen omaisesti suorittamani kurssit toivat säännöllisyyttä opiskelurytmiin ja patistivat tekemään tehtäviä.

Opintoihini aikuislukiossa kuului pääasiassa äidinkielen ja kemian kursseja, joiden avulla kertasin ylioppilaskirjoituksiin. Suoritin myös muutaman fysiikan ja yhden venäjän kurssin.

Parasta aikuislukiossa opiskeltaessa oli hyvä ilmapiiri tunneilla ja kannustavat sekä mukavat opettajat. Myös se, että sekä nuoria ja aikuisia oli yhtäaikaa ”koulunpenkillä” opiskelemassa loi mukavaa vaihtelua oppimisympäristöön.

Välivuoden ja lukio-opintojen jälkeen tarkoituksena olisi lähteä opiskelemaan. Jokin terveyteen tai terveydenhoitoalaan liittyvä opiskelu tuntuu tällä hetkellä kiinnostavimmalta.

Mielestäni aikuislukio on hyvä vaihtoehto opiskelusta kiinnostuneille. Suosittelen sitä niin aikuisille kuin nuorillekin. Lähiopetuksen tunnit painottuvat iltaan ja kursseja voi suorittaa myös verkossa, joten esimerkiksi työssä käyvillä ihmisillä on hyvä mahdollisuus toteuttaa tätä kautta lukio-opintoja. Aikuislukio antaa monipuolisia mahdollisuuksia opiskeluun, sillä opiskella voi vaikka vain yhtä oppiainetta tai koko lukion oppimäärän. Minulle taas aikuislukio oli hyvä mahdollisuus korottaa vanhoja arvosanoja.