kaksoistutkinto

Savonlinnan aikuislukiossa voit yhdistää lukio-opintoja ammatillisiin opintoihin.
Tavoitteenasi voi olla yksittäisten lukioaineiden tai jopa ylioppilastutkinnon suorittaminen. Ylioppilastutkinnon ja ammatillisen tutkinnon suorittamiseen samanaikaisesti kannattaa varata aikaa 3 – 4 vuotta.

Yhdistelmäopinnot edellyttävät sitoutumista opiskeluun. Suositellaan, että peruskoulun päättötodistuksessa on lukiossa opiskeltavasta aineesta vähintään arvosana 7.

Aikuislukiossa voi opiskella lukujärjestyksen mukaan lähiopetuksessa tai omaan tahtiin verkkokursseilla. Joitakin aineita voi opiskella myös kesällä.

Lisätietoja voi kysyä aikuislukion rehtorilta aikuislukio@savonlinna.fi,
p. 044 417 4595

Olen kaksoistutkintolainen ja tähtäimenäni on saada samalla yo-tutkinto ja ammatti. Olen jo valmistunut vaatetusalan artesaaniksi, mutta halusin suorittaa myös yo-tutkinnon. Olen suorittanut kursseja aikuislukiossa sekä lähiopetuksessa että etäkursseina netissä. Itselleni aikuislukiossa opiskelu on sopinut todella hyvin.

Kaksoistutkinto sopii niille, jotka haluavat enemmän valmiuksia jatko-opintoihin tai jotka haluavat muuten vain suorittaa enemmän opintoja kerralla. Omasta mielestäni on kiva, että kaksoistutkinnon voi käydä omaan tahtiin ja menestyminen riippuu omasta päättäväisyydestä ja motivaatiosta. Helppoa se ei ole minullekaan aina ollut, mutta kokemuksesta voin kertoa, ettei kannata turhaan stressata. Kannattaa vain aikatauluttaa ammatilliset ja lukio-opinnot hyvin eikä yrittää tehdä liikaa kerralla!

Milja Muhonen


Aloin peruskoulun jälkeen opiskella Samissa liiketaloutta eli valmistun merkonomiksi. Kun olin käynyt ammattiopistoa puolitoista vuotta, päätin lähteä opiskelemaan myös lukioon. Otin opintoja päivä- ja aikuislukiosta. En aluksi asettanut itselleni tavoitteita, vaan halusin nähdä, miten pärjään lukiossa. Vähän aikaa opiskeltuani päätin ryhtyä tavoittelemaan kaksoistutkintoa eli sekä ammattiin valmistumista että yo-tutkintoa.

‬‪Aikuislukio on mielestäni hyvä vaihtoehto, sillä siellä yhteishenki on todella hyvä ja jokainen saa oppia omalla tavallaan. Olen tällä hetkellä opiskellut aikuislukiossa pitkää matematiikkaa ja englantia. Matematiikasta minulla on ollut myös verkkokurssi.‬‪ Kaksoistutkinnon suorittaminen ei ole niin haastavaa kuin moni väittää. Tärkeintä on, että haluaa oppia lisää eikä kiirehdi turhaan. Ammattiopiston rinnalle saa myös otettua helposti yksittäisiä kursseja, mistä voi olla hyötyä  myös esimerkiksi tulevissa pääsykokeissa.‬

Riikka Pykäläinen