Kantapuu – Museotietokanta

Kantapuu on museotietokanta, jonka kautta voit selata Suomen Metsämuseo Luston, Lapin metsämuseon, Pielisen museon, Nurmeksen museon, Verlan tehdasmuseon, Möhkön ruukkimuseon sekä Suomen Metsästysmuseon kokoelmia. Kantapuu-tietokanta sisältää laajan valikoiman suomalaisesta metsäkulttuurista kertovia valokuvia, esinekuvia ja niihin liittyviä tietoja sekä kirjakokoelmia. Lisäksi tietokannassa on myös muuta kulttuurihistoriallista aineistoa.

Kantapuun kautta voit myös tilata haluamastasi arkisto- tai esinekuvasta kopion tai antaa lisätietoa kuvasta tai esineestä sitä säilyttävään museoon.

Aineiston määrä Kantapuussa lisääntyy jatkuvasti kokoelmien digitoinnin edetessä, mutta etenkin valokuvakokoelmien osalta kannattaa muistaa myös museoiden toistaiseksi digitoimattomat kokoelmat, joihin voi tutustua sopimuksesta.

Linkki: http://www.kantapuu.fi/ on lisätty myös linkit-sivulle historia-kansioon.