Uusia OPS 2016 -tukimateriaaleja julkaistu

Edu.fissä julkaistaan syksyn mittaan eri oppiaineiden OPS 2016 -tukimateriaaleja. Viimeisimpänä uusia sisältöjä on julkaistu historiasta ja ohjelmoinnista, joka on osa perusopetuksen matematiikan ja käsityön opetusta sekä laaja-alaisen osaamisen tieto- ja viestintäteknologista kokonaisuutta.

Äidinkieli ja kirjallisuus

Opetushallitus hyväksyi perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 22.12.2014 ja ne otetaan käyttöön vaiheittain 1.8.2016 lähtien. Opetushallitus on laatimassa myös perusteiden yleiseen osaan liittyviä tukimateriaaleja, jotka julkaistaan Edu.fi-verkkopalvelussa.

Päättöarvioinnin kriteerien tukimateriaali

Päättöarvioinnin kriteerien tueksi on laadittu oppiaineittain kuvaukset arvosanan kahdeksan alle jäävästä osaamisesta sekä arvosanan kahdeksan ylittävästä osaamisesta. Ne on julkaistu kunkin oppiaineen OPS 2016 -tukimateriaaleissa.