PreviousNext

Iltapäiväkerhon tiedotteita ja kuulumisia

Ajankohtaisia asioita, satunnaisesti myös kuulumisista. Tarkemmat ja tärkeämmät viestit Wilman välityksellä.

4H-ILTSIN TIEDOTTEET JA KUULUMISET WILMAN KAUTTA!

 

LUKUVUOSI 2015-2016

 

LUKUVUODEN 2016-2017 ILTAPÄIVÄTOIMINTAAN HAKEMINEN: hakuaika on päättynyt, paikan saamisesta ilmoitetaan huoltajille sähköpostitse, jossa ohjeet paikan vahvistamisesta.

Toimintaan valituista saa tietoa 4H-toimistosta, Maija Tuunanen puh. 044-738 5854. Iltapäivätoiminnan infotilaisuudet pidetään kouluilla ennen toiminnan alkua, ilmoitamme tästä lähemmin erikseen.

Hyväksytty iltapäivätoiminnan paikan vastaanottaminen tulee vahvistaa 15.4.2016 mennessä.


ILTAPÄIVÄKERHON SYYSRETKI KE 18.11.2015. Lähdemme yhdessä muiden Savonlinnan iltsien kanssa Killan elokuvateatteriin katsomaan animaatiokomedian “Suuri pähkinäryöstö”. Palaamme takaisin koululle noin klo. 16.

—————————————————

Syksy on edennyt hurjaa vauhtia, ensimmäinen lomakin on ehditty jo viettää. Iltsipäivät ovat kuluneet leikkien, pelien, askartelujen ja ulkoilun merkeissä, läksytkin on muistettu hoitaa alta pois. Iltsiliikka on taas tänä vuonna tuttuun aikaan tiistaisin klo. 15-15.45, liikassa on ollut monenlaista hauskaa puuhaa, kuten parkouria, leikkejä ja pallopelejä.

Toivoisimme että vuodenaikojen vaihtuminen näkyisi lasten vaatetuksessa, hyvin monella on puutteellinen ulkovarustus. Eli päälle pitäisi olle lämmin takki, ulkohousut, asialliset jalkineet sekä hattu ja käsineet niin ei vilu yllätä kesken ulkoilun. Lisäksi mukana voisi olla vaihtosukat ja -käsineet.

—————————————————-

Tervetuloa iltsiin uudet ja vanhat iltsiläiset! Iltsivuosi on pyörähtänyt todella mukavasti käyntiin, päivärytmi on löytynyt yllättävän nopeasti jo ensimmäisen viikon aikana, rutiinit alkavat olla hallussa. Päivät ovat kuluneet läksyjä tehden, leikkien ja ulkoillen. Muistattehan ilmoittaa lapsen tulopäivät, haku- tai lähtöajat ym. asiat Wilman kautta tai puhelimitse, myös Whatsapp on iltsin puhelimessa käytössä.

Mukavaa syksyn alkua toivottaen iltsin Katja, Outi ja Henna

———————————————————————————————————————————————————————

Huhtikuu 2015

Lukuvuoden 2015-2016 iltapäivätoiminnan paikat on jaettu ja tieto tästä on lähetetty koteihin viikolla 15. Paikanvarmistus on tehtävä 30.4.2015 mennessä.

4H:n iltapäiväkerhojen yhteinen kevätretki keskiviikkona 6.5.2015, mennään elokuviin katsomaan uusin Asterix. Tästä on lähetetty tieto kotiin Wilman kautta.


Viikko 43 on syysloma, jolloin myös iltsin väki lomailee. Tavataan taas 27.10.

ILTSILIIKKA TIISTAISIN klo. 15-15.45 koulun liikuntasalissa. Varatkaa lapsen matkaan mukavat sisäliikuntavaatteet, sisäpelikenkiä ei käytetä eikä suihkussa tarvitse käydä. Yhteistyössä Savonlinnan seudun liikunnan kanssa.

Jos pääovi on lukossa, kun tulette hakemaan lasta iltsistä, voitte käyttää päiväkodin VINTIÖT ovea (etupihan puoleinen ulko-ovi). Muistattehan riisua kengät eteiseen tai käyttää kenkäsuojia kun liikutte päiväkodin tiloissa!!! Pyrimme olemaan pihalla ennen puolta neljää, mutta kovalla sateella, tuulella tai  pakkasella odottelemme mieluummin kotiinlähtöä sisätiloissa. Toisinaan myös luokan siivous kestää vähän kauemmin riippuen lasten auttamishalusta ja siksi emme aina ehdi ulos ennen oven lukkiutumista.


Torstaina 2.10. iltapäiväkerholaiset pääsivät seuraamaan  Liikennaturvan järjestämän Taikuri Alfrendo ja taika-avain esityksen. Esitys oli hauska ja opettavainen. Esityksessä käytiin läpi pyöräilykypärän ja heijastimen käyttöä, liikennevaloja sekä turvallista liikkumista liikenteessä. Jotkut lapsista pääsivät myös taikomaan. Kuvia tapahtumasta osiossa “iltapäiväkerhon kuvia”.
24.9.2014
Ikävä kyllä, syksy saapuu, kuten parina päivänä saimme jo kokea. Toivoisimme että tämä vuodenaika näkyisi myös lasten pukeutumisessa, sillä iltapäiviimme kuuluu myös reilusti ulkoilua. Eli ulkoilutakki ja -housut, käsineet, päähine (pipo) ja säänmukaiset kengät. Reppuun on hyvä pakata myös varasukat ja -käsineetkin, meillä ei ole paikkaa jossa voimme vaatteita kuivattaa ja on kurjaa olla märissä vaatteissa. Ja niitä sisäkenkiäkin voisi iltsiin tuoda jos sellaisia ei vielä ole…

11.9.2014
“Kuherruskuukausi” on iltsissä selvästikin ohitse, sääntöjen ja rajojen testaus on ollut tällä viikolla erittäin voimakasta. Sääntöjä kerrataan päivittäin ja silti niitä rikotaan jatkuvasti. Syyssää on mitä mahtavin ja olemmekin ulkoilleet paljon iltapäivien aikana. Askartelut saavat yhä odottaa huonompia kelejä, tosin joitain pehmokavereita, sormivirkkauksia ja lankaomenoita on syntynyt. Iltsiliikka on saavuttanut tänäkin vuonna suuren suosion ja lapset odottavat tiistaita innolla.
28.8.2014
Iltsin juhlatapahtuma eli yhteinen liikuntapäivä on onnellisesti takana. Päivä meni vauhdikkaasti erilaisia urheilulajeja kokeillen. Lajeina oli juoksu/aitajuoksu, pituushyppy ( tosin tämä jäi meiltä väliin yllättävän sadekuuron iskiessä), heittopiste (jossa pääsi kokeilemaan jopa pikkukeihäitä), viestikisailut/ketteryysrata sekä tanssi. Välipalakin saatiin ainakin osittain syötyä äkäisistä ja röyhkeistä ampiaisista huolimatta. Valitettavasti pistoiltakaan ei säästytty, osansa saivat niin lapset kuin aikuisetkin. Päivä oli täynnä touhua ja jokunen lapsista otti tulomatkalla bussissa jopa pienet unet. KIITOKSET KAIKILLE TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJILLE SEKÄ LAPSILLE! Hauskaa oli. Laitan lähiaikoina joitakin kuvia päivästä “iltsin kuvia” osioon.
Iltapäiväkerhon 10-vuotisjuhla eli yhteinen liikuntapäivä 27.8.2014 Kyrönniemen kentällä. Bussimme lähtee koululta klo. 11.45 (opettajien kanssa sovittu, että retkelle osallistuvat lapset pääsevät tuolloin aiemmin), palaamme takaisin koululle 16.30 mennessä.
Keskiviikoksi on luvattu sadekeliä, joten säänmukainen varustus, olemme ulkona koko iltapäivän ja on kurjaa jos kastuu ja paleltaa. Eli sadetta kestävät, lämpivät vaatteet. Reput jätetään koululle, varavaatteita emme voi ottaa mukaan. Juomapulloja ei tarvita, liikuntapisteissä on juomamahdollisuus.
VKO 34
Iltsivuosi on pyörähtänyt mukavasti vauhtiin. Päivät ovat sisältäneet iltsin arjen opettelua, läksyjentekoa, ulkoilua, leikkimistä, askartelua ja piirtämistä sekä sarjakuvien lukemista ja kuuntelua. Vaikka lapsia tulee neljältä eri luokalta ja luokka-asteilta, ovat he sulautuneet ryhmäksi todella hienosti ja uusia kaverisuhteita on jo muodostunut. Uusi piha-alue on myös ahkerassa käytössä ulkoilun aikana.

Pyrimme olemaan lasten kanssa ulkona valmiina kotiinlähtöön ennen tätä, mutta jos emme ole vielä ehtineet pihalle ja ovi on lukossa kun haette lasta, niin soittakaa iltsin puhelimeen, tulemme avaamaan.

Sisäkenkien käyttö on ollut vähäistä. Etenkin ruokalassa olisi tärkeää käyttää sisäkenkiä, sillä lattioilta saattaa joskus löytyä lasinsiruja tms. ikävää. Lapset kulkevat välipalalle toisinaan myös ilman sukkia, mikä ei ole kovin mukavaa ihan jo hygieniaa ajatellen.

Iltapäiväkerho aukeaa 7.8. koulun alkaessa. Syksyn infotilaisuus pidetään ke 6.8. klo. 16 alkaen koulun ruokalassa. 

*******************************************************