Slide1
SLIDE1
PreviousNext

Kiitos lukuvuodesta 2021-2022!

Tätä lukuvuotta on leimannut vielä tiukat rajoitukset ja paluu ns normaaliin kouluarkeen on päässyt tapahtumaan vasta kevään korvilla. Nyt kevään aikana olemme päässeet kouluyhteisönä nauttimaan yhteisistä tapahtumista: pesäpallo-otteluista, koululiikuntakilpailuista, leirikouluista, urheilu- ja kulttuuriretkistä sekä muista yhteisistä tapahtumista.

Tämä on ollut suuri nautinto, uskallan väittää, että suurin osa meistä on odottanut oppituntien ja koulutyön oheen erilaisia virkistäviä opintoretkiä ja tapahtumia!

Niissä tilaisuuksissa yhteisöllisyys kasvaa ja pääsemme luomaan yhteishenkeä kouluna, ei vain luokkana, joka sekin on toki tärkeää. Tunnemme olevamme osa yhteisöä, jolla on yhteiset tavoitteet ja päämäärät, yhteiset tavat toimia ja hyvä yhteishenki.

Hyvä yhteishenki lisää merkittävästi koulussa viihtymistä joka taas edesauttaa oppimista.

Toivottavasti siis tästä lukuvuodesta jää muitakin muistoja, kuin ikävät välituntialue- tai muut rajoitukset.

Tämän lukuvuoden teemana on ollut lukeminen ja mielen hyvinvointi. Koko koulu on pitänyt lukutunteja, olemme viettäneet iltasatu- ja tietotekstiviikkoa sekä hyvän käytöksen viikkoa ja käsitelleet aamunavauksissa mielen hyvinvointiin liittyviä teemoja. Lisäksi monialaisten oppimiskokonaisuuksien parissa on pidetty teemapäiviä.

Vaikka näiden teemojen tilalle ensi lukuvuonna tulevatkin taas uudet painopistealueet, jäävät nämä toivottavasti elämään käytäntöömme ja osaksi kaikkien toimintaa. Kesälomalla on hyvää aikaa vaikkapa sadepäivinä lukea!

Lukuvuosi alkaa olla lopuillaan ja loma häämöttää. Vielä juhlitaan hiukan lukuvuoden päättymistä ala- ja yläkoulun omissa kevätjuhlissa ja muistetaan saavutuksia stipendein.

Todistusten jaon jälkeen pääsette kirmaamaan ansaitulle kesälomalle!

Tekemään niitä kaikkia mukavia asioita joihin ei koulutyön ohella ehkä ole aikaa. Lepäämään ja lekottelemaan. Olemaan kavereiden ja perheen kanssa. Nauttimaan aurinkoisista päivistä ja välillä myös sateisista säistä. Uimaan ja saunomaan. Ihan vaan olemaan.

Sadesäällä, hyvällä päällä,
iloinen kieli, huoleton mieli.
Tästä se alkaa aika oma
nyt kun alkaa kesäloma.

 

Hyvää alkavaa kesälomaa kaikille!

Toivoo Sarri

 

Rehtori Sarri Aallon puhe yläkoulun kevätjuhlassa 4.6.2022

 

No niin hyvä yhdeksäsluokkalainen, päivän sankari!

Aloitit koulupolkusi pienenä ekaluokkalaisena yhdeksän vuotta sitten elokuussa 2013. Tuon kenties jännittävänkin ensimmäisen koulupäivän jälkeen olet ehtinyt käydä koulua aika paljon. 1710 virallista työpäivää!

Uskallan väittää, että olet nyt saamassa päätökseen tähänastisen elämäsi ylivoimaisesti suurinta projektia. Siihen määrään mahtuu varmasti monenlaista ja kaikenlaisia muistoja on karttunut paljon, niin hyvässä kuin pahassakin. Kaikki koulupäivät eivät ole olleet auringonpaistetta, mutta toivottavasti suurin osa niistä on! Talleta ne sydämeesi! Haali muistojasi koulusta. Niitä on mukava muistella sitten jälkeenpäin ja nauraakin hauskoille muistoille! Aika yleensä kultaa muistot ja päällimmäiseksi jäävät onneksi hyvät sellaiset. Miellyttävät muistot lämmittävät ja koetut haasteet kasvattavat. Toivottavasti osaat arvostaa koulua ja saavutustasi.

Tätä perusopetuksen viimeistä työpäivää olette uskoakseni odottaneet jo pitkään. Vihdoin peruskoulunne on suoritettu ja olette valmiita pinkaisemaan elämään! Vapaus koittaa! Ainakin kesäksi.

Vaikka olettekin suunnattoman onnellisia siitä, että opinnot Kerimäen koulussa päättyvät, luulen, että tässä päivässä on varmasti samalla myös ripaus haikeutta, jonka tajuaa ehkä myöhemmin. Turvallinen koulu, koulukaverit ja tutut aikuiset jäävät taakse ja vastuu  itsestä ja opinnoista kasvaa vapauden myötä. Syksyllä olettekin uuden edessä. On uusi koulu, uudet opettajat ja monella myös uudet kaverit.

Olet varmasti saanut koulusta tärkeitä eväitä pärjätäksesi tulevaisuudessa. Uskon, että olette saaneet täältä evääksi kansalaistaitoja, yleissivistystä, toisen kunnioittamista ja tunteen lasten yhdenvertaisuudesta, jossa tausta ei määrää, miten elämässä menestyy.

Toivomme antaneemme sinulle elämän avaimia: rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta, uskoa avoimuuteen ja maailman moninaisuuteen joilla luot uutta; rakkautta ja ystävyyttä joilla hallitset sydämen viisautta ja sopusointua; uskoa vapauteen, oikeudenmukaisuuteen ja tasa-arvoon jolloin voit kehittyä ja kehittää itseäsi ja vaikuttaa omaan elämääsi sekä uskoa rauhaan ja luovuuteen, jossa kasvavat kokeilunhalu, jossa siedetään virheitä ja jossa uskotaan seikkailuun.

Tätä työtä ovat kiitettävästi ja voimiaan säästämättä tehneet koulumme opettajat sekä koko henkilökuntamme sekä tietysti te, hyvät vanhemmat. Ja vaikka ei aina ole ymmärtänytkään kaikkia aikuisten ohjeita; on niitä nimittäin hieman koeteltukin, luulen, että jälkeenpäin ymmärrätte ja osaatte arvostaa saamaanne ohjausta ja oppia. Niin paljon on henkistä kasvua teissä tapahtunut tämän yläkoulun ajan! Tänä keväänä sai jo ylpeydellä teistä kehottaa mallia ottamaan!

Hyvät nuoret, uskokaa vain, elämä kantaa ja jokainen löytää siltä paikkansa ja onnensa.

Onnen saavuttamiseksi koeta olla ystävällinen ja kiittää enemmän, anna myös toisille tunnustusta. Hoida omaa kuntoasi ja hyvinvointiasi. Pyydä anteeksi, kun on aihetta ja pidä huolta läheisistäsi.

Ajattele itsestäsi hyvää, arvosta itseäsi niin että opit sanomaan ei silloin kun sitä tarvitaan. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, arvosta myös toisia – älä arvostele heitä vaan löydä jokaisesta jotain hyvää.

Näytä tunteesi, mutta älä anna vihalle ja pelolle – negatiivisille tunteille – liikaa valtaa. Kyyneleet puhdistavat toisinaan, ihan kaikkia.

Viljele puheessasi ja ajatuksissa positiivisia sanoja, sillä se mitä ajattelet ja puhut, on energiaa, ja energialla on voimaa! Sanat ja ajatukset vaikuttavat toisiin ihmisiin ja myös sinuun itseesi.

Älä arvostele toista, sillä et voi tietää toisen taustoja, hänen valintojaan ja kokemuksiaan kaiken takana. Yksittäinen ihminen ei ehkä pysty mielestään paljon vaikuttamaan. Mutta jos pidät mielesi kirkkaana, positiivisena, puhut ja ajattelet itsestäsi ja toisista hyvää, et murehdi vaan annat valosi loistaa, saat aikaan paljon enemmän kuin tiedätkään.

Sinä luot joka päivä omaa tulevaisuuttasi ja te nuoret yhdessä luotte meidän kaikkien tulevaisuutta! Kulkekaa nuoruutenne kevättä uteliaina, sisukkaina, päättäväisinä, pää pystyssä. Älkää antako periksi – jaksakaa! Uskokaa itseenne kuten me olemme teihin uskoneet. Unelmoikaa ja pohtikaa mahdottomia, ottakaa riskejä ja uskokaa omaan tiehenne. Olkaa myös lempeitä ja armollisia itsellenne ja muille. Kukoistakaa kaikessa, mitä teettekin – olette siihen kykeneviä.

 

Osa teistä tietää jo hyvinkin tarkkaan sen, mihin suuntaan tie tulee viemään, osalla taas on vähän hakusessa se, mihin suuntaan tästä risteyksestä tulisi suunnistaa tai mihin tähtää. Älä kuitenkaan huoli, aikaa on, ehdit kyllä löytää sen oman juttusi. Luota siihen, että elämä kuljettaa, mutta muista, että sinä ohjaat!

Hyvät 9.luokkalaisten vanhemmat, haluan onnitella teitä tästä saavutuksesta, saatte olla ylpeitä nuorestanne! Peruskoulutaival on vaatinut paljon apuanne ja tukeanne. Toivon voimia tähän työhön jatkossakin!

Rakkaat päättöluokkalaiset. Olemme teidät erinomaisiksi todenneet, olette valmiit eteenpäin. Haikeina lähetämme teidät maailmaan, tietäen kuitenkin, että lennätte kohti haaveiden aamunkoita, kohti seikkailua ja tulevaisuutta. Olette meille rakkaat. Olette onnekkaita – eläkää ja nauttikaa!

Sydämelliset onnittelut siis teille 9.luokkalaiset!  Toivotan koko opetushenkilöstön puolesta teille hyvää tutkimusmatkaa oman elämänne tulevaisuuteen!

 

 


 

 

 

posti- ja käyntiosoite:

Kerimäen koulu
Koulutie 2-4
58200 Kerimäki

puhelinnumerot:

rehtori
Sarri Aalto, 044 417 5140
apulaisrehtori
Juho Haatanen, 044 417 5139
koulusihteeri
Marjatta Sistonen, 044 417 5142
opinto-ohjaaja

Eeva Karvinen, 044 417 5144
A-koulun opettajainhuone
044 417 5131
B-koulun opettajainhuone
044 417 5141
erityisopettaja
Seija Pouta, 044 417 5133
erityisopettaja
Eero Welin, 044 4175 146
sosiaaliohjaaja
Heli Vepsäläinen, 044 417 2384
ruokapalvelun esimies
Tiina Silvennoinen, 044 417 5145
huoltomiehet SOL
Eero Sallinen, 040 9224647
siistijät:
044 417 5147
kouluterveydenhoitaja
Anna-Kaisa Pulkkinen, 044 417 2346
koulupsykologi
044 4174218, puhelinaika pe klo 10 – 11.30
teknisentyön luokka
Juho Haatanen, 044 417 5135
tekstiilityön luokka
Miia Hanikka-Kuutti, 044 417 5132
opetuskeittiö
Marika Pesonen, 044 417 5134
kuvataiteen luokka
Tarja Könönen, 044 417 5149

wilma:

https://savonlinna.inschool.fi/

 

koulun sähköpostit:

etunimi.sukunimi@savonlinna.fi