Slide1
SLIDE1
PreviousNext

1-2 luokan kotisivu

 

vko 12

 

* Nyt kun olemme tämmöisessä poikkeustilanteessa, niin pistän Wilmaan viestiä tarvittavista kirjoista yms. Maanantaina oppilaat tuovat kouluun matematiikan ja äidinkielen kirjat, myös aapisen ja lukukirjan sekä kirjoitusvihkon.

* Liikuntaa on ke ja pe, sisäliikkavarusteet on hyvä olla mukana, mutta sään salliessa voimme olla myös ulkona.

* Ykkösille pidän matematiikan kokeen tiistaina.

* Kuoroa ei ole nyt ainakaan pariin viikkoon, poikkeustilan vuoksi.

Eli seuratkaa päivittäin Wilmaa :)

Muistetaan myös annettu ohjeistus, eli nuhan tms ilmaantuessa, jäädään kotiin!

 

 

vko 11

 

* Kakkosten kertotaulukoe meni suht mukavasti, ainakin peruskertolaskut näyttävät olevan hyvin hallussa :) Seuraavassa jaksossa jatkamme yhteen- ja vähennyslaskuja alueella 0-100.  Ykkösten kanssa vielä kertaamme ja kokeen pidän joko loppuviikolla tai ensi viikon alussa.

* Liikunnan osalta varmaan sisäliikuntaa ke ja pe, tai sitten touhuamme ulkona muuten, kelistä riipuen.

* Torstaina poliisi tulee vierailulle ja puhuu pienille omassa salissa toisella tunnilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 10

 

Mukavaa maaliskuuta :)

* Maanantaina vaihdamme lomakuulumisia ja käynnistämme opiskelun normaalin rytmin mukaan. Viikolla jatkuu kakkosilta neljän kertotaulun kysely ja kokeen pidän viikon lopulla. Ykkösillä jatkuu kympinylitys. Yllissä jatkuu tutkimusjakso.

* Näillä näkymin keskiviikkona ja perjantaina on sisäliikkaa, mutta ilmoitan mahd. muutoksista Wilmassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 8

 

* Alkavalla viikolla aloittelemme ykkösten kanssa matematiikassa kympinylitystä. Kertaamme kymppipareja, joita olisi hyvä kysellä kotonakin :) Kakkosten kanssa jatkuu kertotaulujakso ja niiden kyseleminen.

* Äidinkielessä olemme ykkösten kanssa treenanneet kaksoiskonsonantteja ja aihe jatkuu edelleen. Kakkosilla seuraava aihe on yhdyssanat.

* Yllissä aloitimme tutkimusjakson, jossa maanantaina oppilaat tekevät kelluntakokeita, esineillä eivät itsellään :D

* Liikunta on ??? Kovin kosteaa keliä on luvassa… Perjantaina Sapkosta olisi tulossa väkeä pitämään jääpelituntia, mutta jään suhteen tilanne näyttää huonolta. Seuratkaa Wilmaa, pistän sinne viestiä jos pelitunti toteutuu! Keskiviikkona on näillä näkymin sisäliikkaa ja jos perjantain tunti ei toteudu ja sää on suotuisa, lähdemme ruuan jälkeen rannan liikuntapuistoon :)

* Torstaina on srk pitämä päivänavaus klo 9 A-salissa teemalla laskiainen ja pidämme lukutunnin jossain kohti päivää.

 

LEPPOISAA LOMAA KAIKILLE :)

 


 

 

vko 7

 

* Ykkösillä meni ensimmäisen jakson matematiikan koe kokonaisuudessaan oikein hyvin :) Nyt siirrymme vähitellen kympinylitykseen. Kakkosilla jatkuu kertotaulujakso ja tällä viikolla kyselen kolmen kertotaulua kirjallisesti, eli treenausta nyt kotonakin!

* Tiistaina jatkamme pädeillä omien mainoksien tekemistä.

* Alkuviikon sää näyttää niin kostealta, että sovimme hiihtopäiväksi torstain klo 9-11. Jos säässä taoahtuu vielä enemmän lämpenemistä tai latuja ei ole, niin pistän Wilmaan viestiä!

* Perjantaina pääsemme seuraamaan liikkahalliin Wanhojen tansseja 9.30 alkaen. Ystävänpäivän kunniaksi oppilaskunta on suunnitellut lautapelien pelaamista 10-12. Meidän luokka pelailee ainakin 10-11, eli kotoa saa tuoda omia mieluisia lautapelejä mukaan :)

Alla on kuva oppilaiden tekemistä ystävännauhoista.

 

 

 

 

vko 6     Sanomalehtiviikko

 

* Viikolla tutkailemme Itä-savoa ja torstaina vielä tutustumme Puruvesi-lehteen.

* Maanantaina on päivänavaus B-salissa klo 9.10 teemalla välituntikäyttäytyminen.

* Keskiviikkona menemme luistelemaan ruuan jälkeen parin oppitunnin ajaksi. Pidämme talviliikunnat nyt ns. kaksoistunteina. Kannustakaa lapsia käymään luistelemassa ja hiihtämässä myös vapaa-ajalla :)

* Perjantaina yläkoulun tukioppilaat pitävät ykkösille touhutunnin A-salissa 9-10.

* Kakkosilla alkaa matematiikassa kertotaulujakso ja opettelemme nyt 3 ja 4 kertotaulut. Edelleen tärkeää on opetella ko kertotaulut ulkoa! Ykkösille pidän matematiikan kokeen aloitusjaksosta joko loppuviikosta tai ensi viikon alussa.

 

Hyvää helmikuista viikkoa kaikille :)

  

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 5

Talvi taitaa tulla sittenkin :)

Ulkoliikunnan osalta en nyt osaa vielä sanoa pääsisimmeko alkavalla viikolla luistimille tai suksille…Yläkoululla on luisteluviikko, mutta ti opepalaverissa viim. puhumme olisiko meillä mahdollista käydä kaukalolla jossain välissä, toki riippuen siitäkin onko se luistelukunnossa. Hiihdon osalta vaikuttaa tietenkin se, että saavatko koneilla latuja ajettua. Pistän Wilmaan heti viestiä, kun tiedän tarkemmin, mutta pistäkää luistimet ja hiihtovälineet ns. valmiiksi lähtöön ;) Luistimien jalkaan laittamista on syytä harjoitella kotona, kiristämisessä autamme. Kypärän alle on katsottava sopiva, ei liian paksu pipo. Tarkistakaa kotona myös, että monot ja suksien siteet ovat toisiinsa sopivat ja harjoitelkaan lapsen kanssa monojen kiinnittämistä siteisiin.

Talviliikunta on silloin mukavaa, kun välineet ovat sopivat ja huolletut! Ne eivät todellakaan tarvitse olla uudet! Opetteluvaiheessa tytöillekin hokkarit ovat monesti paremmat, koska niillä on helpompi opetella oikea luistelupotku. Tylsillä luistimilla harjoittelu on mahdotonta ja jos hiihtäessä sauvat ovat liian lyhyet, niin oppilas väsähtää nopeasti, eikä saada oikeaa hiihtoasentoa. Suksien voitelu on myös tarpeen, koska ns. harmaat pohjat eivät luista. Pukeutuminen on myös osa mukavuutta, eli paksu toppatakki ja pipo tekevät etenkin hiihdossa nopeasti tukalan olon. Tuultapitävä takki ja alle kerroksia sekä fleece tms riittää. Toivon toki, että talvi nyt kestäisi ja oppilaat kävisivät vapaa-ajallakin luistimilla ja suksilla, koska koulun liikkatunnit ovat vain pieni aika näiden taitojen harjoitteluun.

Kakkosille pidän matematiikan testin loppuviikosta kellojaksosta. Ykkösten kanssa käymme edelleen lukuja 11-20 ja jakson päätyttyä pidän heillekin testin. Ilmoitan siitä lähempänä..

Tiistaina koko alakoulu lukee klo 10-11 välillä ja meidän luokkalaiset lukevat silloin yhdessä kummioppilaidensa kanssa.

Liikunnan mahdollisista muutoksista  ilmoittelen siis Wilmassa, mutta jos ei muuta kuulu, niin keskiviikkona ja perjantaina on sisäliikkaa.

Viime viikolla katsastimme lukudiplomi tilanteen ja ihan hyvältä näyttää kakkosten kohdalta :) Ykkösetkin ovat alkaneet saamaan kivasti pallukoita toukkiinsa :) Lukudiplomia on aikaa suorittaa 1-2 luokkien ajan ja sen saa, kun oppilas on lukenut seitsemän kirjaa. Kirjoissa pitää olla kuva-, lasten-, sarja-, satu- ja runo-/tietokirjoja. Jos oppilas ennättää suorittamaan diplomin ekallaluokalla niin toisella luokalla hän voi suorittaa toisen, mikä onkin suositeltavaa :) Meidän luokassa on tällä hetkellä hyvä “kirjasto”, jonne Heini on hienosti merkannut eriaiheiset kirjat. Kaikki kotonakin luetut kirjat hyväksymme ja niistä oppilas voi itse ottaa kuvan kannesta ja näyttää koulussa tai te vanhemmat voitte lähettää minulle kuvan vaikka w-upissa. Kirjastossa on luettelo kaupungin diplomikirjoista, mutta minä hyväksyn myös listan ulkopuolelta olevia samantasoisia kirjoja. 1-2 luokkien kirjat ovat merkattu yleensä punaisella teipillä, mikä helpottaa kirjojen etsimistä :)

 

Mukavaa talvista viikkoa kaikille :)

 

 

 

 

 

 

vko 4

* Viime viikolla vietimme torstaina ykkösten sadatta koulupäivää ja teemasta on kuvia tilanteita sivulla :)

* Alkavalla viikolla ei ole mitään normaalista opiskelusta poikkeavaa. Jäätilanne on edelleen ? eli alustavasti ke ja pe on sisäliikkaa.

* Kumpikin luokka treenaa edelleen kellonaikoja ja äikässä jatkuvat suht samat teemat kuin viime viikolla. Kässässä virkkaamme sormin /koukulla lumiukkotöitä :) Yllissä tutkailemme talvilintuja.

Mukavaa viikkoa :)

 

 

Ps. Allaolevassa kuvassa on meidän oppilaita 100-vuotiaina :)

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 3

Viime viikolla aloittelimme jo osittain kevätlukukauden jaksoja. Ykkösten kanssa jatkamme vierasperäisillä kirjaimilla ja matematikassa käymme lukuja 11-20 sekä kellonaikoja. Kakkosten kanssa taivuttelemme tekemisen sanoja ja matikassa harjoittelemme kellonaikoja. Nyt kannattaa kodeissakin ottaa kello aktiiviseen käyttöön, eli yhdessä tutkailla aikoja. Käsitöissä aloitimme virkkaamaan sormilla ja koukulla. Yllissä alkoi talvijakso.

Keskiviikkona ja perjantaina on sisäliikkaa.

Torstaina luokkamme ykköset ovat käyneet koulua 100 päivää ja sen kunniaksi vietämme luokassamme satapäivää :) Viime viiikolla jo kerroin lapsille, että he voivat katsella jotakin tuomista luokkaamme 100-näyttelyä varten ( koskee myös kakkosia). Se voi olla 100 kpl, gr, cm. Mielikuvitus käyttöön :) Asiat voi tuoda luokkaan jo alkuviikosta. Toivon, että jokainen oppilas toisi jotakin.

Arviointikeskustelut alkavat alkavalla viikolla ja kodeissa voitte lapsen kanssa miettiä valmiiksi missä lapsi omasta mielestään on onnistunut ja minkä tavoitteen tai kaksi hän asettaa kevään ajaksi. Muutama aika on vasta varattu, eli käykäähän merkkaamassa teille sopiva aika Wilmassa olevaan kutsuun :)

Mukavan touhukasta viikkoa :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 2         Tervetuloa uusi vuosi 2020!

 

* Hyvää alkanutta uutta vuotta :)

* Tiistaina aloitamme koulun normaalin päivärytmin mukaan. Opepalaverissa sovimme kaukalon käyttövuorot ja pistän Wilmaan viestiä, jos vaikka keskiviikkona tai perjantaina pääsisimme luistelemaan. Luisteluvarusteet kannattaa siis katsella valmiiksi! Toki säätkin vaikuttavat asiaan, mutta yritämme talviurheilla säiden antamissa puitteissa. Jos lunta saadaan lisää ja latusia, niin hiihtoakin on sitten luvassa :)

* Kuorokerho ei ala vielä. Ilmoitan alkamisesta tuonnempana.

* Torstaina on srk pitämä päivänavaus klo 9 omassa salissa.

* Perjantaihin saakka teillä huoltajilla on aikaa käydä kirjaamassa omat kommentit arviointikeskustelu lomakkeeseen, muistattehan käydä.  Keskusteluaikoja esitän Wilmaan tapahtumakutsuina.

 

Leppoisaa kevätlukukauden ensimmäistä kouluviikkoa :)

 

 

 

 

 

 

 

vko 51        ” Joulu saapuu jokaiselle lapselle ja aikuiselle…”

* Maanantaina ja tiistaina pidämme alkuopetusluokkien yhteiset joulupajat 10-12. Luvassa on mm. askartelua, musisointia, joulutarinoita…

* Keskiviikkona menemme liikkumaan yhdessä Nooran luokan kanssa liikkahallille 10.15 jälkeen. Tarkoitus on yhdessä lohkossa pelailla sählyä, eli sisäpelikengät ja oma maila mukaan, jos on :)

* Torstaina menemme Helmeen klo 10.15 laulamaan joululauluja tonttulakit päässä.

* Perjantaina on koko koulun yhteinen joululauluhetki b-salissa alk.klo 9.15. Ruuan jälkeen vietämme pikkujoulua elokuvan merkeissä ja sinne saa ottaa mukaan pientä naposteltavaa ja juotavaa :)

* La-aamuna kokoonnumme klo 8 oman luokkamme eteen ja lähdemme siitä lukukauden päätöstilaisuuteen b-saliin. Tonttulakit mukaan :) Luvassa on pientä jouluista ohjelmaa ja joulupuuro. Tilaisuus päättyy klo 9.30 ja kuljetukset lähtevät klo 9.45.

 

Minä ja Heini kiitämme syksyn touhuista ja toivotamme jokaiseen perheeseen

tunnelmallista ja hyvää joulua :)

Tapaamme jälleen uutena vuotena ti 7.1.2020 lukujärjestyksen mukaisesti :)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 50

Pari viikkoa vielä ahkerointia ja sitten pääsemme hetkeksi huilimaan :)

* Jos lapsilla on kotona omia joulukirjoja, niin niitä saisi tuoda luokkaan. Niitä voisi sitten välillä lukea yksin tai yhdessä :)

* Ke ja pe on sisäliikkaa.

* Keskiviikkona nautimme jouluateriasta. Menemme ruokailemaan tonttulakit päässä :)

* Perjantaina pääsemme seuraamaan Lucia-esitystä b-saliin klo 9.15.

* Loppuviikosta pistämme syksyn kuvistyöt kansioihin ja oppilaat tuovat kansiot kotiin tyhjennettäväksi. Palauttakaa tyhjä kansio kouluun heti seuraavan viikon alussa.

Leppoisaa viikkoa :)


 

 

 

 

 

 

vko 49      ” Hiljaa leijaa maahan hiutaleet…”

Tonttuovi oli ilmaantunut luokkaan ja nyt sitten ihmettelemme onko tonttu kotona vai lähtenyt suksilla liikkeelle ;) Joulukuusen alla on runsaasti lahjoja, joista jokainen oppilas saa valita yhden vuorollaan ja taitaapa olla vielä toinenkin kalenteri, josta ei sen enempää… ;)

* Viime viikon uintikerta meni oikein hyvin! Lapset kuuntelivat paremmin ja rohkaistumista sekä edistymistäkin tapahtui uinnin suhteen :)

* Maanantaina klo 17 on vanhempainyhdistyksen alkupalaveri B-koululla luokassa 116. Olisi hienoa, jos meidänkin luokan vanhemmista löytyisi innokkuutta yhdistyksen perustamiseen :) Yhdistys voi yhteistyössä koulun henkilökunnan kanssa rikastuttaa monin tavoin koulun toimintaa :)

* Keskiviikkona menemme kakkosten kanssa omaan kirjastoomme kulttuuripolkuun kuuluvaan Sanataide-hetkeen klo 9.

* Sisäliikkaa on keskiviikkona ja hienosti kaikilla on ollut nyt liikkavaatteet mukana!

* Torstaina vietämme pientä itsenäisyysjuhlaa lipunnoston ja koko koulun yhteisen päivänavauksen merkeissä klo 9.

* Joulukuun kunniaksi oppilaat saavat halutessaan tuoda tonttulakin pulpettiin ja pitää sitä  päässään silloin, kun haluavat :)

Hyvää itsenäisyyspäivää!


 

Tulossa: Lauluhetki Helmessä asukkaiden iloksi to 19.12. klo 10.15. Tonttulakit mukaan :)

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 48

* Muutama joulukalenteripaketti tulikin kuusen alle jo viime viikolla, eli tällä viikolla sitten loput :)

* Tiistaina lähdemme uimaan Tanhuvaaraan! Bussi lähtee 8 jälkeen, eli muistakaahan pistää kakkoset kahdeksaksi kouluun :) Tulemme takaisin koululle vaile 11 ja menemme ruokailuun. Ruuan jälkeen pidämme äidinkielen tunnin, eli kirjat kouluun! Päivä päättyy klo 12.  Viime viikon uinti meni muutoin mukavasti, mutta nyt kaikki kuuntelevat vielä tarkemmin Minna-open ohjeita!

* Keskiviikkona ei ole liikuntaa, perjantaina on sisäliikkaa.

* Torstaina on srk pitämä päivänavaus klo 9 omassa salissamme.

 

Hyvää alkavaa adventtiaikaa :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 47


* Mukavasti olen jo saanut Wilmaan viestejä arviointiin tutustumisesta. Pistäkää minulle edelleen maininta, kun olette lapsen kanssa tekemäni arvioinnin katsoneet.

* Viime viikolla oppilaat ahkeroivat maalauksia/ tähti- ja sydänketjuja apteekin vieressä olevan liiketilan ikkunoihin. Saimme pyynnön tehdä ikkunoihin jotakin jouluista ja mehän teimme. Keskiviikkona työt ( ilman nimiä) menevät ikkunoihin ja sitten voitte käydä niitä siellä ihastelemassa :)

* Tiistaina lähdemme uimaan Tanhuvaaraan! Bussi lähtee heti 8 jälkeen, eli muistakaahan pistää kakkoset kahdeksaksi kouluun :) Tulemme takaisin koululle vaile 11 ja menemme ruokailuun. Päivä päättyy klo 12. Reissulle mukaan uimavarustus ja tarvittaessa juomapullo.

* Keskiviikkona ei ole liikuntaa, mutta taasen perjantaina on sisäliikkaa. Muistakaa sisäliikkavaatteet ja kengät!

Leppoisaa viikkoa!

 

Ps. Joulukalenteri toteutuu pikku paketeilla ( arvo 3-5 e), joita voi alkaa tuomaan luokkaan seuraavasta viikosta alkaen :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 46

* Perjantaina oppilaiden mukana tuli koteihin heidän itsearviointi. Käykää arviointi läpi yhdessä lapsen kanssa, täyttäkää vahvuus- ja tavoiteosiot ja palauttakaa paperi kouluun tämän viikon perjantaihin mennessä :) Käykää Wilmassa yhdessä lapsen kanssa katsomassa minun tekemä arviointi ja laittakaa sen jälkeen minulle vielä viesti, että olette sen nähneet. Ihan vain varmistukseksi, että tiedän arvioinnin teille näkyneen. Niin kuin jo aiemmin kirjoitin, niin tammikuun arviointikeskustelussa sitten palaamme tähän arviointiin.

* Kakkosille pidän matematiikan kokeen loppuviikosta, eli nyt vielä kotona treenausta kertotaulujen osalta!

* Muutamilta oppilailta puuttui viime viikolla sisäliikkavaatteet ja sisäpelikengät. Sisäliikkavaatteista annoin nyt ns. ukaasin, eli jos niitä ei ole, niin jäädään luokkaan tekemään muita puuhia. On tärkeää, että lapsi oppii jo ekalta luokalta huolehtimaan hygieniastaan ja liikkatunnit ovat juuri näitä hetkiä. Isoa suihkua oppilaat eivät ennätä liikunnan jälkeen ottamaan, mutta varpaiden, kasvojen ja käsien pesu kuuluu liikkatuntiin. Shortsit tms ja t-paita on helppo sujauttaa reppuun pikku pussukkaan, jota voi halutessaan säilyttää naulakossa. Sisäliikkaa on keskiviikkona ja perjantaina.

* Yllissä jatkamme Ihminen- teemaa ja tätä sanastoa käymme myös englanniksi :)

* Perjantaina on taasen koko alakoulu lukee- tunti klo 9-9.45 :) Nyt oppilaat voivat tuoda kotoaan kirjan, jota haluavat tuolloin lukea!

* Joulukuu lähestyy, joten lopuksi joulukalenteriasiaa. Luokassani on jo vuosien ajan  ollut joulukalenterina oppilaiden tuomat pikku paketit. Paketin arvo on 3-5 euroa ja jokainen vuorollaan saa ottaa yhden paketin. Paketin sisällön pitäisi käydä sekä tytölle, että pojalle :) Suklaata en ole suositellut, koska allergiat saattavat olla esteenä suklaan syömiselle. Toivottavasti tämä perinne voisi jatkua myös tänä vuonna :) Jos joku ei halua osallistua tämmöiseen kalenteriin niin pistäkää minulle Wilmassa viestiä ensi viikolla,  mietin sitten jotain muuta. Jos tämä ehdotus kalenterista käy kaikille, niin paketit pitäisi toimittaa luokkaan viim. to 28.12. mennessä. Pistän Wilmaan viestiä, jos tämä kalenteri ei toteudu.

* Seuraavan viikon tistaina onkin sitten eka uintikerta Tanhuvaarassa :)

 

Iloista viikkoa kaikille!

 

TULOSSA: UINNIT Tanhuvaaraan ti 19.11. ja ti 26.11. Noina päivinä kakkostenkin päivät ovat 8-12!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 45

 

Viime perjantaina oppilaat tekivät itsearviointia ns. Olavinlinna kaavakkeeseen ja sen saatte perjantaina koteihin katsottavaksi. Linnan takana on osiot, jotka te vanhemmat mietitte yhdessä lapsen kanssa ja allekirjoitatte sen jälkeen lomakkeen. Palauttakaa linnamoniste minulle täytettynä takaisin seuraavan viikon aikana :) Palaamme monisteeseen tammikuussa arviointikeskustelun yhteydessä.

Perjantaina teille huoltajille näkyy Wilmassa minun tekemäni arvioinnit oppilaiden työskentelyn ja käyttäytymisen osalta. Arviointi tehdään ns. janamallilla asteikolla  1-13, jossa kohta 13 tarkoittaa melkein aina eli kukaan ei ole ns. täydellinen :) Arvioinnissa otan huomioon lapsen toimintatavat niin ulkona, ruokailussa, siirtymä- ja luokkatilanteissa. Syksyn aikana oppilaat ovat ottaneet hyvin vastuuta esim. läksyistä ja luokkatyöskentelystä :) Tässä vaiheessa koulunkäyntiä  oman työskentelyn suunnittelu on suurimmalla osalla lapsista vasta aivan alkuvaiheessa, niin en käy sitä kohtaa niin kovin tarkasti vielä edes arvioimaan. Voimme sitten keskusteluissa jutella asiasta, kuinka nämä näkyvät vaikka kotona. Kakkoset ovat jo vuoden verran asioita opetelleet ja harjoitelleet ja tämä kyllä nyt jo näkyykin kivasti mm. vastuunottamisena sekä työskentelyssä, että käyttäytymisessä :)

* Maanantaina jälleen kyselen kakkosilta viiden kertotaulua. Perjantaina kaikki saivat täydet pisteet testistä :) On todella iso apu lapselle, jos kotona tuetaan asiassa ja yhdessä voi kertotauluja treenailla!

* Tiistaina on  1 – 6 lk vanhempainilta alkaen ruokala Ilonasta B-talossa klo 18.00. Meidän luokalla ei ole omaa osuutta yhteisen tilaisuuden jälkeen, koska pidimme jo oman vanhempainillan syksyn alussa.

* Keskiviikkona ja perjantaina on sisäliikkaa. Jokohan nyt kaikilla olisi sisäliikkavaatteet ja kengät…

* Keskiviikkona ykköset pääsevät pelaamaan lautapelejä Vilppulaan 9-10.15 :)

* Ykkösten kanssa etenemme edelleen aapisessa ja kirjaimissa kirjain/viikko  eteenpäin, ja nyt lisään hieman kirjoitusläksyn määrää, kun koulua on jo edetty pidemmälle. Kirjoitustehtävissä toivon huolellisuutta ja parhaansa yrittämistä. Kirjaimet pitää tehdä niiden omille paikoille, jotka olemme opetelleet. Muutamalla oppilaalla on tapana teroitella kynää vähän väliä ja näin saattaa tehtävissä eteneminen junnata. Tähän voi kotonakin kiinnittää huomiota, että tehdään tehtävät yhtäjaksoisesti loppuun saakka. Toki kynän pitää olla ns. kirjoituskunnossa, mutta siinä puuhassa saa kivasti aikaakin kulumaan ;) Lukemisen suhteen luokassa alkaa olla jo monia sanatasolla lukevia oppilaita ja osa lukee kivasti virkkeitäkin! Sujuvammin lukevat ovat saaneet lukutoukkaan jo useampia pallukoita :) Opena on hienoa seurata, kuinka lapset etenevät omassa tahdissaan ja nauttivat oppimistaan taidoista <3

* Kakkosilla alkaa pienen tauon jälkeen taasen virkeläksyt vihkoon. Nyt he kirjoittavat vähintään kaksi virkettä / päivä. Kotona heidän kirjoituksistaan on hyvä varmistella kaksoiskonsonantit ja isot alkukirjaimet!

 

Mukavaa marraskuuta ja oikein hyvää isänpäivää jokaiseen perheeseen :)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 44   Talviaika alkaa…

Toivottavasti loma virkisti kaikkia :)

* Maanantaina käymme tutkimassa ruokalan aulassa olevaa kuukauden kuvaa ja kumpikin luokka erikeseen saduttaa kuvan.

* Matematiikassa ykkösillä jatkuu hajoitukset vielä vähennyslaskujen merkeissä ja siirrymme lukuun 7. Kakkosilla jatkuvat kertotaulut ja tällä viikolla kyselen sekä kahden, että viiden kertotauluja.

* Keskiviikkona on sisäliikkaa. Toivottavasti kaikille olisi nyt löytynyt sisäpelikengät, niin voimme olla kaikki kengät jalassa salissa :) Jos ei ole, niin sitten liikumme edelleen paljain varpain. SISÄLIIKUNTAAN pitää tuoda erilliset sisäliikkavaatteet ja pieni pyyhe kasvojen ja jalkojen pesua varten! Tämä on osa lasten terveyskasvatusta!

* Torstaina on oppilaskunnan järjestämä Halloween tapahtuma /myyjäiset. 3 euroa on sopiva summa pieniin herkkuostoksiin. Paras puku palkitaan :)

* Perjantaina, jos sää suosii, käymme kävelemässä hautausmaalla Pyhäinpäivän merkeissä.

* Alkavalla viikolla oppilaat tekevät itsearvioinnin käyttäytymisen ja työskentelyn osalta.

 

Mukavaa viikkoa ja hyvää Pyhäinpäivää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 41            Eläinten ja vanhusten viikko

9 lk:n Enni on meidän luokassa koko viikon tet-harjoittelussa.

Maanantaina menemme ykkösten kanssa klo 10 Puruveden Helmeen pelaamaan vanhusten kanssa joko ulko- tai sisäpelejä säästä riippuen. Heini ja Enni ovat kakkosten kanssa.

Tiistaina, sään salliessa, koko alakoulu retkeilee Huosion maastossa ja kakkostenkin päivä on siis 8-12! Aiheesta on mennyt Wilmaan tiedotteita. Muistakaa lämmin pukeutuminen ja saappaat!

Torstaina ryhmä eskareita tulee vierailulle ja kakkoset ovat harjoitelleet heille kuvakirjan lukemista.

Perjantaina minä olen poissa, mutta Heini, Enni kaverinaan, luotsaa luokkaa.

Maanantaina kakkoset tekevät vähennyslaskuihin liittyvän Tähtipysäkin loppuun ja sen jälkeen siirrymme kertolaskuihin. Käymme ensin kertotaulun käsitettä ja yhteyttä yhteenlaskuun. Opeteltavina kertotauluina tulevat ensin 2, 5 ja 10 kertotaulut. Kertotaulut opetellaan edelleen ulkoa, mutta käymme luokassa läpi laskustrategiota, jotka helpottavat mieleen painamista.

Ykkösillä myös on tulossa matematiikasta Tähtipysäkki kertaus ja sen jälkeen jatkamme matkaa lukuun 6. Maanantaina vielä kertaamme eurolaskuja. Aapisessa etenemme tällä viikolla e:hen.

Keskiviikkona emme pidä liikuntaa, koska tiistaina liikumme koko päivän yhdistettynä ylliin. Jos retki peruuntuu, niin sitten pidämme joko ulko-tai sisäliikkaa. Perjantaina Heini ja Enni pitävät sisäliikkaa.

Viime viikolla oppilaat tekivät koko koulua koskettavan kiusaamiskyselyn. Meidän luokassa ei ole esiintynyt syksyn aikana kiusaamista, mikä on erittäin hieno asia! Pieniä erimielisyyksiä on toki ollut, mutta asiat on selvitetty. Olettehan kotonakin valppaina, jos joku em asia alkaa lasta kotona enempi askarruttamaan, niin hyvä on asiasta jutella.

 

Mukavaa viikkoa kaikille :)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 40

* Viime viikolla luokassa oli reipasta opiskelua ja ulkona rastien metsästystä :) Vaativa askartelutyökin saatiin perjantaina valmiiksi ja valmiit tuotokset ripustetaan luokan kattoon piristykseksi :) Kakkoset aloittavat virkkeiden lihottamisharjoitukset, joka ohjaa luovaan kirjoittamiseen. Ykkösten lukemiset/kirjoittamiset etenevät yksilöllisesti ja huomenna jatkamme L:ään. Ykkosten kanssa yhteen- ja vähennyslaskuja alueella 0-5 treenasimme mm piirtämällä ja olemme ns. trillanneet molempia laskutapoja. Huomenna sovellamme taitoa euroilla laskemisessa. Kakkoset harjoittelevat vielä kympin yli vähennyksiä ja vähitellen siirrymme kohti kertotauluja.

* Maanantaina pitää palauttaa Aktiivisuushaastetaulukko!

* Keskiviikkona ja perjantaina on ulkoliikkaa ( jalkapalloa), sateella olemme salissa. Suosittelen sisäliikunnassa käyttämään sisäkenkiä. Viime vuonna kaikilla oppilailla oli kengät eli suositus onnistui :) Toivon samaa tänäkin vuonna, koska joko kaikilla on kengät tai sitten olemme paljain jaloin.  Sisäkengiksi käyvät vaaleapohjaiset puhtaat kengät. Jos esim.  kesällä on liikkunut ulkona vaaleapohjaisilla tennareilla, niin pesun jälkeen ne voi tuoda sisäkengiksi :)

* Perjantaina on valtakunnallinen Eläinten päivä ja siitä alkaa  Eläinten viikko teemalla ” Yksikään eläin ei ole häkkieläin”. Olemme tilanneet oppilaille suunnatun materiaalipaketin jota käytämme viikon aikana soveltuvin osin. Vihkon saa viikon päätteeksi kotiin. Perjantaina oppilaat saavat tutkia luokassa erilaisia eläinkirjoja, laulamme/kuuntelemme eläinlauluja,  muovailemme ja opettelemme eläinten nimiä viikon aikana myös englanniksi. Oppilaat saavat tuoda myös kotoa omia eläinkirjoja näytille luokkaan, vaikka jo alkavan viikon alussa :)

* Tiistaina 8.10. vietämme koko alakoulun liikuntapäivää ja suuntaamme Huosioon luontoliikkumaan. Tuolloin myös kakkosluokan koulupäivä on 8-12!!!!! Tästä päivästä annan tarkempia ohjeita sitten lähempänä.

 

Sujuvaa viikkoa ja kuukauden vaihtumista kaikille :)

ps. Viime viikolla suunnistuksen jälkeen useampi oppilas olisi kaivanut kuivia vaihtosukkia, eli ne on hyvä olla repussa :)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 39               Aktiivisuushaaste jatkuu!


Viime viikolla kirjastovierailulle ilmestyi myös Olli :) ( Kuvia on lisää tilanteita sivulla.) Olli oli suruissaan, kun ei osaa vielä lukea, joten voiko silloin käydä kirjastossa? Lapset lohduttivat ja toivat Ollille ääni-, kuva- ja tavukirjoja, sekä opastivat lainausautomaatin käytössä :) Liikunnassa pyöriteltiin piha- ja sprinttikarttoja. Kaikki oppilaat pysyivät ainakin jollain muotoa kartalla ja kakkoset löysivät rastejakin! Ilma on muuttunut jo kovin syksyiseksi ja osa oppilaista olikin pukeutunut säänmukaisesti, eli nyt viimeistään esille pipot, hanskat ja ulkohousut. Sisäkenkiä puuttuu edelleen…

Ykkösten kanssa etenemme u-kirjaimeen ja äänteeseen. Osalle oppilaista muutamat kirjainmuodot  ( a, s, n) tuottavat motorista haastetta, mutta treenamme niitä mm. Molla ABC-sovelluksella. Kotitehtäviä tehdessä voitte ohjata  lasta kirjoittamaan kirjaimet oikeista suunnista, sekä pyytämään lapsen kirjoittamaan ne oikeisiin “kerroksiin” :) Käytämme kirjainviivastossa nimityksiä ullakko, keskikerros ja kellari. Kakkosten kanssa olemme harjoitelleet kysymysvirkkeitä. Iso alkukirjain ja päättömerkki meinaavat vielä usealta unohtua.

Englannissa olemme harjoitelleet tervehdyksiä, kalenteriasioita, värejä, sääasioita, numeroita ja mm. kertomaan oman nimen ja iän. Oppilaat ovat harjoitelleet kysymyksiä: Mikä sinun nimesi on? Mitä kuuluu? Kuinka vanha olet? Mikä on suosikkivärisi? Näitä teemoja pyörittelemme edelleen ja lisäämme sanastoa pikkuhiljaa.

Olen ilmoittanut luokan valtakunnalisiin Matikkatalkoisiin. Oheisista linkeistä saatte lisää infoa. Kerron maanantaina oppilaille heidän käyttäjätunnukset ja salasanat ( kirjoitamme ne Tuhattaiturin etusivulle) ja sen jälkeen vain pelaamaan! https://www.10monkeys.com/fi/number-rumble.html https://www.10monkeys.com

Keskiviikkona ja perjantaina on ulkoliikkaa ( suunnistusta).

Perjantaina on koulussamme avoimien ovien päivät, eli tervetuloa katselemaan touhujamme :)

Leppoisaa viikkoa kaikille :)

Ps. Koulun kuoroon mahtuu vielä! Jos lapsella on innokkuutta laulamiseen, niin torstaisin klo 12.15-13 tervetuloa meidän luokkaan :)

 

 

vko 38    ” Aktiivisuushaaste”

 


* Viime viikolla kakkosten matematiikan koe osoitti, että peruslaskut kaksinumeroisilla luvuilla ( ilman kympinylitystä) sujuvat hyvin :) Nyt harjoittelemme kympinylitystä samoilla luvuilla. Ykkösten kanssa harjoittelemme lukujen neljä ja viisi hajotuksia / yhteenlaskuja. Aapisessa etenemme jo s:ään ja on ollut hienoa todeta, että kaikilla on riittänyt motivaatiota lukemisen harjoitteluun :) Hienosti suusta haetaan äänteiden paikkoja ja niiden yhdistämistä. Kirjainharjoittelussa muutamilla oppilailla menaa olla hieman kiirus, jolloin kirjainmuodot jäävät vajavaisiksi. Kotona on tärkeää kannustaa tekemään kirjoitusläksyt huolellisesti! Kakkosille treenautamme edelleen virkkeen isoa alkukirjainta ja päättömerkkiä. Alkavalla viikolla sovimme kakkosten kanssa “Tähtihetki” päivämäärät. Alkavalla viikolla teetän heillä myös äidinkielestä pienet testit.

* Ylissä tutkailemme pohjapiirros-/kartta-asioita. Aloitamme ensin oman luokan pohjakuvasta ja tavoite on ykkösillä osata suunnistaa koulun pihakartalla. Kakkoset pääsevät lisäksi suunnistamaan Pururadan maastoon.

* Tiistaina menemme käymään kirjastossa heti yhdeksän jälkeen, eli kirjastokortti mukaan!

* Ke ja pe on ulkoliikkaa jos sää on sateeton.

* Oppilaiden postikansioissa piti tulla viime viikolla koteihin kuvassaoleva paperi. Maanantaina alkaa kahden viikon aktiivisuushaaste ja aktiivisin luokka tullaan palkitsemaan jollain tapaa :) Täyttäkää paperi päivittäin kotona yhdessä lapsen kanssa, jotta rastit ovat oikeissa paikoissa. Nyt kannattaa antaa lapsen tulla kävellen kouluun, jos tapana on ollut antaa hälle autokyyti ;) Kuljetuksissa olevat oppilaat ovat tietenkin asia erikseen.

Aktiivista viikkoa kaikille :)


 

 

 

 

 

 

 

 

vko 37

Alkuviikolla kertaamme ykkösten kanssa ensimmäisiä äänteitä ja sitten jatkamme o:hon. Kakkosille pidän alkuviikosta pienen kokeen matematiikan ensimmäisestä jaksosta.

Maanantaina tulevat Jarno- ja Pekka- poliisit kertomaan liikennekäyttäytymisestä ( tämä vierailu peruuntui aiemmin).

Keskiviikkona ja perjantaina on ulkoliikkaa.

Yllissä tutkailemme erilaisia puita ja siihen oivallinen paikka on pururadan metsä :)

Viime pe kävimme torilla katsomassa elonkorjuutapahtumaa ja suurin osa oppilaista söi ruispuuroa :) Kuvia on tilanteita sivulla.

Touhukasta viikkoa kaikille :)

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 36      N-viikko


* Viime viikolla oppilaat pohtivat yhdessä kaveruuden pelisääntöjä ja niistä kokoamme tällä viikolla lehtiä ystävyyden Piilopuuhun. Kymmenen perhosen tavoitekin toteutui ja siitä palkkiona oli perjantaina touhutunti :) Nyt vain keräämään uutta kympin satsia tauluun :)

* Maanantaina jatkamme ykkösten kanssa n-äänteeseen/kirjaimeen. Nyt kun kirjaimia on jo kolme, niin lukeminen/kirjoittaminen monipuolistuu. Lukuläksyä tulee useampana päivänä. Oppilaat, joilla lukuläksy on tavulaatikoista, tavuja pitää harjoitella ns. sikinsokin, eikä vain opetella rivejä ulkoa. Tunneilla kyllä teemme sellaisia harjoituksia, joissa näkyy, jos oppilas on vain opetellut tavuja ulkoa. Tunneilla hyppelemme, kirjoitamme, parisanelemme yms, eli hyvin monipuolisin keinoin käymme tavuja ja pikku sanoja läpi. Lukevilla oppilailla on  harjoittelemista mm. kirjainmuodoissa ja sanojen kirjoittamisessa :) Harjoituskirjan tehtävissä myös harjoitellaan lukemista, vaikka varsinaista lukuläksyä ei olisi tullutkaan, niin kirjoitutehtävien tavut ym ovat samalla myös lukutreeniä :)

* Kakkoset harjoittelivat viime viikolla kaksoiskonsonantteja ja jatkamme niiden treenaamista. Myös vierasperäisten kirjainten lukemista ja kirjoittamista harjoittelemme. Pyydän vielä usein tavuttamaan sanoja, koska se auttaa huomaamaan ns. tuplakirjaimet. Alkavalla viikolla puhun kakkosille heidän ” Tähtihetkestä”, joka tarkoittaa pienen esityksen pitämistä luokalle jostain mieleisestä asiasta. Esityksen voi pitää esim. harrastuksesta tai lemmikistä. Esitystä suunnitellaan kotona yhdessä vanhempien kanssa, ja jos haluaa tuoda vaikka lemmikkinsä näytille koululle ( pihalle), niin olisi hienoa jos se jotenkin järjestyisi :) Kerron jokaiselle oppilaalle päivämäärän, jolloin on hänen vuoronsa esiintyä.

* Käsitöissä jatkamme nalleheijastimien tekoa.

* Liikuntaa on keskiviikkona ja torstai meneekin yu-kisojen merkeissä. Pistän Wilmassa osallistujien nimet/lajit. Kisat alkavat siis klo 9.30 ja olette vanhemmat, isovanhemmat, kummit…tervetulleita kannustamaan kisaajia :) Ne oppilaat, jotka eivät osallistu, ovat koululla Heinin ja Nooran ohjauksessa.

* Perjantaina ei ole varsinaista liikkaa, mutta jos sää on hyvä, niin menemme viimeisellä tunnilla touhuilemaan koulun vieressä olevaan lähimetsään :)

Mukavaa, toivottavasti vähä sateista, syyskuun ensimmäistä viikkoa :)

 

Ps. Sisäkenkiä vielä kaipaillaan naulakoille…

Ps 2. KeLiNa tarjoaa lapsille ja nuorille paljon liikunnallista harrastustoimintaa. Esittelin viime viikolla vaihtoehtoja luokassa ja tämän linkin kautta pääsette vielä tutustumaan tarjontaan https://kelina.sporttisaitti.com/jumppakalenteri/ . Toiminta alkaa alkavalla viikolla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 35       I-viikko ja kaveruuden pelisääntöjä :)

 

* Viime viikon touhuista on kuvia tilanteita sivulla :) A:ta harjoittelimme ja harjoitukset jatkuvat edelleen. Etenkin pikku a:n kirjoittaminen on osalle haastellista, mutta kyllä käsi+kynä vähittellen löytävät oikeat linjat ;)

* Ykkösten kanssa jatkamme I:hin ja luvuissa käymme kakkosta ja kolmosta. Opettelemme lukujen hajoittamista hajoituskoneella ( yhteys yhteenlaskuun). Kakkoset harjoittelevat ykkösten lisäämistä ja vähentämistä ja virkeläksyt jatkuvat. Oikein hyviä virkkeitä ovat keksineetkin ja pikku hiljaa lihoitamme niitä hieman pidemmiksi. Virkkeiden pidemmät sanat on hyvä kirjoittaa edelleen tavuttain, koska tämä auttaa paremmin huomaamaan kaksoiskonsonantit.

* Luokkaan oli ilmestynyt Piilopuu, jonka lehtiin lapset yhdessä miettivät kaveruuden pelisääntöjä. Nämä säännöt pätevät pitkälti myös luokkatilanteissa :)

* Torstaina kyselen koulujen yu-kisoihin osallistuvat. Kisat ovat urkkakentällä to 5.9 alkaen klo 9.30. Lajeina ovat 40 ja 600 m juoksut sekä pallonheitto. Oppilas voi osallistua halutessaan jokaiseen lajiin. Suosittelin jokaiselle osallistumista ainakin pallonheittoon, että pääsee kokemaan pientä kisajännitystä ;) Viime viikolla harjoittelimme 600 m juoksua ja vain muutama oppilas sen jaksoi juosta kävelemättä välillä. Perjantaina tavoite oli jokaisella juosta kenttä yhden kerran ympäri ja suurin osa siinä onnistuikin. Vuosien saatossa olen huomannut lasten fyysisen kunnon aika suurtakin laskua ja tämä tietenkin huolettaa…Koulun liikkatunnit/välitunnit eivät riitä lapsen viikottaiseen liikuttamiseen, vaan suurin osa tästä jää kotien vastuulle. Yhteisen arkiliikunnan lisääminen  tuo jo tuloksia kestävyyteen, joka lisää liikunnan mielekkyyttä :)

*  Liikuntaa on ke ja pe.

Mukavaa, ennusteiden mukaan kesäisen lämmintä, elokuun viimeistä viikkoa :)

 

 

 

 

 

 

 

vko 34       ” Yhteisiä sääntöjä ja turvallista kulkemista liikenteessä”


Viime viikon tunnelmat luokassa ja muutenkin, olivat oikein hyvät ja leppoisat! Suurin osa oppilaista sai valmiiksi isotöisen auringonkukka-askartelun ( paljon mm leikkaamista, joka onnistui todella hienosti!). Läksyt oli hoidettu hyvin ja tunneilla oli rauhallinen työskentely ilmapiiri!

Tällä viikolla mm seuraavaa:

* Ykkösten kanssa aloitamme Aapisesta a:ta. Lukuläksyt eriytän lapsen lukemisen tason mukaan ( tavuja/sanoja/virkkeitä) Lukuläksy on tärkeää lukea useamman kerran ja siihen on hyvä varata rauhallinen, kiireetön hetki. Kakkosille aivan samat ohjeet :) Kirjoituspuuhissa harjoittelemme kirjainten oikeita muotoja ja suuntia. Periaate on, että seuraavan kirjaimen yritän tehdä aina paremmin, eli ei heti pyyhitä ja korjata. Toki, jos näen, että läksynä olleet kirjoitushommat on tehty hutaisten, niin sitten pyyhimme ja teemme koulussa uudelleen. Maltti on siis valttia :)

* Tiistaina on valokuvaus ja meidän luokan aika on klo 9.10.

* Keskiviikkona ja perjantaina on ulkoliikkaa. Viime viikolla kaikilla oli hienosti sopivat ulkoliikkavarusteet :) Muistakaa vanhempainilta klo 17.30,  paikkana oma luokka.

* Torstaina saamme Jarno- ja Pekka-poliisit puhumaan oppilaille liikenneäyttäytymisestä klo 9 omaan saliin. Salihetken jälkeen jatkamme kaikki alkuopetuksen luokat liikenneasioita luokissamme.

Mukavaa viikkoa kaikille :)

Ps. Sisäkenkiä voisi sujautella reppuihin!

Ps.2. Oppilastöitä ja tilanteita sivuilta löytyy lisää kuvia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 33      ” Minä koululainen, me koululaiset”

 

Kokonainen kouluviikko edessä…uusia asioita tulossa :)

Alkavalla viikolla jatkamme toisiimme tutustumista ja ryhmäytymistä. Kirjojakin ilmestyy lisää reppuihin ja pikku läksyjäkin jo jää. Kakkosille jo himppu enempi ;) Suosittelen tekemään kotitehtävät heti kohta koulun jälkeen ja illalla ne voi vielä vanhemman kanssa yhdessä katsoa läpi. Iltsiin menevien osalta vanhemmat sopivat ohjaajien kanssa tehdäänkö läksyt siellä. Läksy yleensä merkitään L-kirjaimella ja lukuläksy vielä rajataan pienillä merkinnöillä. Matematiikasta läksynä yleensä on ns. kotitehtävälaatikko aukeaman oikeassa alareunassa. Vinkki vanhemmille; jos repussa on kirja/kirjoja niin silloin läksyä yleensä on tullut! Läksyjutuista ja etenkin lukuläksyistä juttelemme lisää sitten vanhempainillassa.

Keskiviikkona Hakulisen Jaakko tulee pitämään lentopallotunteja, joten meidän liikka onkin palloilua :) Jaakko aloittaa pitämään jälleen lentopallokerhoa koulullamme, josta infoamme varmaankin jo alkavalla viikolla lisää.

Perjantaina menemme liikkumaan yu-kentälle. Näin ulkoliikuntakaudella on ihan hyvä pitää juomapulloa repussa, jonka voi sitten ottaa mukaan ulos. Janojuomana käytämme vettä. Ulkoliikunnassa liikutaan rennoilla/joustavilla vaatteilla ja jalassa on lenkkarit tms jalkaa hyvin tukevat kengät.

Olen suositellut sisäkenkien tuomista kouluun. Ne ovat jo ihan turvallisuusasia ja sitten kun sateet yms alkavat, niin on hyvin kurjaa kävellä sukkasillaan märillä lattioilla!

Näillä näkymin ruokailemme jatkossa ma ja ti klo 10.45 ( koska kakkosilla on yhden päivä) ja muina päivinä klo 9.45. Ruokailussa pätee edelleen se sama vanha sääntö, että maistetaan kaikkea. Ruokaa otetaan sen verran, minkä arvelee jaksavansa syödä ja haetaan sitten tarvittaessa lisää. Pyrimme siihen, että biojäteastiaan ei ruokaa menisi yhtään!

Tämmöisin ajatuksin tällä kertaa, joten oikein mukavaa alkavaa kokonaista kouluviikkoa :)

Ps. Älkää huolestuko, jos lapsi ottaakin tavoistaan poiketen päikkärit koulun jälkeen…kuuluu monilla asiaan näin alussa :)

 

 

 

vko 32     ” Minä koululainen, me koululaiset”

 

Tervetuloa aloittamaan uusi lukuvuosi

to 8.8. klo 8.00!

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.