Slide1
SLIDE1
PreviousNext

1-2lk

 

vko 21

 

Pari viikkoa vielä ja sitten lomille lomps :)

Maanantaina pidämme ulkona lukutunnin, jolle voi halutessaan kotoa tuoda pienen viltin tms, jonka päällä on mukava loikoillen lueskella. Jokin päähine ja vaikka aurinkolasit myös suojaisivat auringolta. Pistän oppilaiden mukana kotiin näytille nipun erilaisia testejä. Riittää, kun yhteen paperiin jompikumpi huoltaja pistää nimensä ja oppilaat palauttavat niput sitten takaisin. Useammalla kakkosella on nipussa myös viime keväinen todistus, joka jää kotiin. Kuvistyöt pistämme myös kotiin tulemaan loppuviikosta kuviskansiossa. Palauttakaa tyhjä kansio alkuviikosta takaisin.

Tiistaina ykkösten päivä on 9-13, koska pidämme Nooran luokan kanssa yhteistä liikkaa ulkona klo 9-10.30. Kenellä sattuu olemaan kotona oma keppihevonen, niin toivon, että ottaisi sen kouluun mukaan :) Juomapullo myös, koska lämmintä on luvassa.

Torstaina menemme käymään kirjastossa ja lainaamme sieltä lomalukemista! Kirjat tulevat kotiin ja lainakuitti pistetään kirjojen väliin, että muistatte lomalla ne sitten palautella :) Eli kirjastokortti mukaan!

Perjantaina meidän luokkaan tulee 14 tulevaa ykkösiä tutustumaan klo 9-11. Kakkoset ovat tämän ajan tulevan opettajansa J-P Honkasen kanssa :) Kakkoset opiskelevat ensi vuonna 3-4 yhdysluokassa. 9-10 tunnin kakkoset ovat mukana kolmosten liikassa, niin ulkoliikkavarusteet ylle.

Perjantaina on oppilaskunnan kahvio, eli n. 3 euroa on sopiva summa ostoksille.

 

Mukavaa viikkoa :)  

 

 

 

 

vko 20

Maanantaina Tanhuvaarapäivä :) Lähtö bussilla heti 8 jälkeen ja paluu koululle n. 11.30. Koulu päättyy molemmilta luokilta klo 12. Mukaan tarvitaan uinti- ja sisäliikkavarusteet, juomapullo ja mahd. pieni eväs ( hedelmä/patukka).

Keskiviikkona pidän molemmille luokille matematiikan kokeen, sekä pääsemme seuraamaan b-saliin Linnalan lapsiteatteriryhmän tekemää näytelmää :)

Muita varsinaisia liikkatunteja viikolla ei ole.

Leppoisaa viikkoa :)

 

 

 

 

vko 19

 

Pitkästä aikaa suht normiviikko, ainakin koulupäivien suhteen ;)

Matematiikassa molemmilla luokilla on menossa viimeinen jakso ja sen jälkeen on kevään viimeinen koe ( ensi viikolla).

Maanantaina tarkistamme missä vaiheessa kakkosilla on lukudiplomit. Suurimmalla osalla taitaa olla ihan hieno tilanne ja muutamalta taitaa vielä uupua jokunen kirja, mutta hyvin vielä ennättää lukemaan :)

Keskiviikkona eskariryhmä tulee luokkaamme klo 9-9.45. Meidän oppilaat ovat liikkumassa omassa salissa tänä aikana. Samana päivänä onkin vielä toinen liikkatunti sirkustelun merkeissä liikkahallilla 11.15-12.

Perjantain liikka on vielä ? Riippuu siitä, kuinka paljon saamme viikolla kirittyä hieman rästiin jääneitä puuhia teema-ym päivien jäljiltä.

Mukavaa viikkoa ja ihanaista tulevaa äitienpäivää :)

PS. Maanantaina 13.5. menemme Tanhuvaaraan uimaan ja sisäliikkumaan. Mukaan tarvitaan siis uinti- ja sisäliikkavarusteet. Nimellä varustetutn juomapullon vois myös ottaa, sekä hedelmän tai välipalapatukan, koska ruokailu on koululla vasta retken jälkeen. Lähdemme heti aamusta, joten ykköstenkin päivä on 8-12!!!

 

 

 

 

vko 18

 

Lyhyttä viikkoa jälleen :)

Maanantaina 9-10 ryhmä eskareita on luokassamme ja meidän oppilailla on sinä aikana omassa salissa sisäliikkaa. Muistakaa sisäpelikengät!

Tiistaina koko luokka juoksee vappujuoksuissa rannan puiston ympärillä. Teimme luokastamme kolme joukkuetta. Juoksut alkavat klo 9.45 ja kannustajia saa tulla reitin varrelle :) Oppilaat voivat pukeutua vappuisesti, mutta kuitenkin lämmintä ylle! Muistakaa, että ykkösillä alkaa koulu klo 9 ja päättyy klo 13.

Keskiviikkona vapaapäivä.

Torstaina ja perjantaina alakoululla on MOK-päivät, eli samalla teemalla Kivikauden elämää, kuin syksyllä. Osa pajoista on ulkona. Pistän alkuviikosta vielä Wilmaan, missä pajoissa oppilaat ovat kumpanakin päivänä.

 

Iloista Vappua :)

 

Tulossa: Tanhuvaara-päivä ma 13.5.

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 16     Pääsiäisviikko

 

Viikolla käymme pääsiäisen asioita läpi eri oppiaineissa.

Keskiviikkona menemme rannan leikkipuistoon ruokailun jälkeen. Puistossa on vielä märkää sohjoa ym, eli sopiva vaatetus ylle!

Torstaina osallistumme srk järjestämälle pääsiäisen teematunnille omassa salissa klo 10. 11-12 on oppilaskunnan sopima ns. höntsätunti, jolloin on tarkoitus pelata mm lautapelejä. Kotoa voi ottaa mukaan oman suosikkipelin :)

 

Aurinkoista pääsiäistä :)

 

ps. Pääsiäisen jälkeen tiistaina Stps pitää jalistunteja hallilla ja meillekin on tunti varattuna 11-12, joten sisäpelikengät ja -vaatteet mukaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 14       Aurinkoista kesäaikaa :)

 

Viikosta on tarkempaa kuvausta Wilmassa.

*Ti tanssiopiston tanssityöpaja klo 11-11.45.

* To molemmilla luokilla matematiikan koe ja 11-12 Mika ohjaa koodausta yhdessä muutaman kutosluokan pojan kanssa.

* Pe lelu-/pelitunnit 9-11 ja sisäliikkaa viimeinen tunti.

Ihmetellään kevään etenemistä, kuin tämä jänönen tässä kuvassa :)

 

 

 

 

 

 

vko 13

 

* Meneillään olevat teemat jatkuvat vielä. Eläinesitelmät ja käsitöissä pulpettihemot valmistuvat pikimmiten :)

* Keskiviikkona pääsemme kuuntelemaan musiikkiopiston soitinesittelykonserttia klo 10.15 omassa salissa. Viimeinen tunti on sisäliikkaa.

* Perjantaina lentopalloilija Jaakko pitää meille lentistunnin viimeisellä tunnilla.

Viime viikolla muutama oppilas kärsi märistä sisähousuista tuntien aikana, kun olivat kastuneet ulkohousujen läpi…eli pistäkää reppuun varapöksyt, niin on mukavapi olla kuivilla housuilla :)

Ensi viikolla alkaakin sitten kesäaika :)

 

Huom! Tiistaina 2.4. ykkösten päivä on 9-13!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 12

 

* Tiistaina saamme Savonlinnan teatterista vierailijan, joka kertoilee teatteritouhouista ensin kakkosille klo 10.15 alkaen ja sitten ykkösille klo 11.15 alkaen.

* Keskiviikkona Eino, Juha ja Topi osallistuvat hiihtokisoihin Harjumajalla. SaVoLi tulee pitämään koulullemme telinevoikkaa ja meidän luokka pääsee temppuilemaan radalle klo 11-11.45 :)

* Perjantaina joko liikumme viimeisen tunnin ulkona (pihatouhuja) tai sisällä omassa salissa, säästä riippuen.

Matematiikassa jatkuu ykkösillä kympinylitys vähennyslaskussa ja kakkoset laskevat yhteenlaskuja allekkain. Yllissä on menossa tutkimusjakso, jossa oppilaat tekevät pareittain pienet esitykset valitsemistaan eläimistä. Osa oppilaista haluaa osallistua työllään Osuuspankin kuviskilpailuun. Heillä on repuissaan lupalaput, jotka pitää täyttää. Palauttakaa laput viimeistään tiistaina minulle!

Leppoisaa viikkoa :)

 

 

 

 

 

 

vko 11

 

* Maanantaina ykköset pääsevät kokkailemaan yhdessä välipalaa valinnaisen ysin ryhmän kanssa kotsanluokkaan klo 10-11.30.

* Tiistaina vuorostaan kakkoset kokkaavat klo 8-9.30.

* Keskiviikkona on koko koulun päivänavaus B-salissa klo 9 ja tämän jälkeen pidämme ns. kamutunnin. Ennuste näyttää hyvää säätä, joten käymme tekemässä hiihtolenkin ruuan jälkeen. Muistakaa ilmoittaa minulle mahdolliset hiihtokisoihin osallistujat.

* Torstaina käymme kirjastossa lainaamassa eläinkirjoja pieniä esitelmiä varten, eli kirjastokortti mukaan!

 

Touhukasta viikkoa :)


 

 

 

 

 

 

vko 8

 

* Maanantaina oppilaat pääsevät työskentelemään kuudella eri pisteellä teemalla Ihminen. Samiedun opiskelijat pitävät yhdessä suunniteltuja  pisteitä klo 9-12.

* Keskiviikkona menemme ruuan jälkeen laskemaan kirkkomäkeen, kun luistelu näyttää sään puolesta ?? Oman laskuvälineen saa tuoda kouluun; liukuri, pulkka, rattikelkka jne.

* Perjantaina pidämme loman alkamisen kunniaksi pyjamapäivän :) Koulupäivän saa viettää yöasussa. Mukaan saa tuoda tyynyn, viltin, unikaverin, lempikirjan ja pientä naposteltavaa. Napostelun jälkeen pesemme hampaat, eli omat hammaspesuvälineet mukaan!

* Viime viikolla kyselin kakkosilta kolmen kertotaulua ja tällä viikolla sitten neljän. Hyvin ovat oppilaat kertotauluja opetelleet, mutta edelleen niiden kyseleminen ja harjoittelu kotonakin on tärkeää!

 

Mukavaa hiihtolomaa kaikille :)


 

 

 

 

 

 

vko 7

 

* Avaruus-teema jatkuu.

* Kakkosilta kyselen kirjallisesti viikon aikana kolmen kertotauluja.

* Torstaina on alakoulun ystävänpäivätanssit ja kahvio liikkahallilla klo  9-10. 3 euroa on sopiva summa oppilaan kahvio-ostoksille.

* Perjantaina on hiihtoa ruuan jälkeen, säävarauksella.

 

Leppoisaa viikkoa :)

 

 

 

 

 

 

 

vko 6

 

Helmikuu on hiihtokuu…sanotaan laulussa :)

Viime viikolla pidin molemmille luokille matematiikan kokeen ja ne menivät oikein hyvin. Kakkosilla alkoi 3 ja 4 kertotaulut ja ykkösten kanssa aloittelemme kympinylitystä. Harjoittelussa käytämme apuna mm. kymmenjärjestelmävälineitä, helmitaulua ja lukusuoraa. Ideana laskemisessa on täyttää ensin täysi kymppi ja katsoa sitten minkä verran mennään toisen kympin puolelle. Kotona laskemisen apuna voi käyttää esim. legoja, nappeja yms tai voi vaikka leikata mittanauhasta 20-pätkän :)

Ihminen- jakso alkaa olla lopussa ja siirrymme seuraavaksi avaruuden kiehtovaan maailmaan.  Jos lapsilla on kotona aiheeseen liittyviä kirjoja, niin niitä voi tuoda luokkaan näytille :)

Perjantaina menemme pariksi tunniksi luistelemaan ruuan jälkeen.

Viime viikolla pidin pienet ripitykset ;) eteiskäyttäytymisestä. Kun lapset tulevat sisälle tai lähtevät ulos, niin melkoista nujakointia ja tönimistä on naulakoiden kohdalla. Päätimme, että nyt tähän hommaan tulee stoppi ja kuka tätä sääntöä nyt rikkoo, niin siitä seuraa vartin tai puolen tunnin mietintä koulun jälkeen. Eteinen on meillä muutenkin ahdas ja väkeä liikkuu paljon, niin siinä on osattava käyttäytyä rauhallisesti. Nyt on sattunut useita, osa toki tahattomiakin muksauksia ja ikäviltähän ne tuntuvat. Jutelkaa asiasta vielä kotonakin.

Mukavaa viikkoa!

 

 

 

 

 

 

 

vko 5                   Sanomalehtiviikko

 

Viime viikon touhuista on kuvia  tilanteita sivulla :)

Alkavalla viikolla tutustumme sanomalehteen ja käytämme lehteä eri oppiaineissa.

Matematiikassa molemmilla luokilla on kellojakso loppupuolella ja pidämme joko loppuviikosta tai ensi viikon alussa asioista kokeen.

Hiihtämään menemme perjantaina ruuan jälkeen, jos pakkanen on siedettävä. -15 on koulun pakkasraja, mutta viima ym olosuhteet on otettava nyös huomioon.

Touhukasta tammikuun viimeistä viikkoa :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 4

 

Viime viikolla olikin monenlaista puuhaa 100-päivineen kaikkineen ja alkava viikko onkin suht normi. Pakkaslukemia näyttää reippaasti koko viikolle, eli katsellaan torstaina mikä on tilanne perjantaina luistelun kannalta… Pidetään keskiviikkona joka tapauksessa viimeinen tunti sisäliikkaa ja perjantaina myös jos emme pääse luistelemaan.

Tiistaina koulun pienille oppilaille on sama info nettipeleistä yms, mikä oli jo isommille oppilaille marraskuussa. Meille info on 10.30-11.

Ihminen -teema jatkuu ja enkussa opettelemme vaatesanastoa.

Rapsakkaa pakkasviikkoa :)

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 3

 

Olipa meillä viime perjantaina hieno luistelusää ja mukavat talvikelit vain jatkuvat :) Kotona on edelleen tärkeää treenailla luistimien jalkaan laittamista ja alustavaa kiristämistä! Muutamille oppilaille jäi kotiläksyksi myös nauhojen sitomisen harjoittelu. Läksyistä vielä sen verran, että jos lapsi tekee niissä virheitä ( esim. matematiikka), niin niitä voi kyllä vanhempien avulla korjata ja virhekohtiin voisi pistää vaikka ympyrän tai rastin. Ne oppilaat jotka tekevät läksyt iltsissä, niin siellä niitä ei tarkisteta, eli kotona on hyvä vielä läksyt tsekata. Koulussa tarkistamme tehtävät sitten yhdessä. Joskus oppilaat saattavat myös tarkistaa tehtävät pareittain ja ratkaista oikean vastauksen, jos vastauksissa on eroa. Muistuttakaa lukuläksyn ääneen lukemisesta! Se on edelleen tärkeää. Kakkosilta vaadin nyt kysymyksiin vastaamista kokonaisilla virkkeillä, niin kuin tehtävänannossa yleensä lukee.

Viime viikolla keskustelimme uskonnontunnilla kiusaamisesta. Tietooni on tullut, että jonkinverran, etenkin pojilla, on jonkilaista nimittelyä, “nössöttelyä” yms. Oppilaat miettivät itse mistä sellainen voisi johtua ja he päätyivät siihen, että jotkut ovat niin kilpailuhenkisiä, että eivät siedä sitä, jos joku on jossain asiassa toista parempi. No…näinhän asia varmasti ainakin osittain on. Sanoin, että nyt seurailen ja kuulostelen tilannetta ja kyselen jonkun ajan päästä vieläkö nimittely tms jatkuu ja siirryn sitten toisiin toimenpiteisiin, jos on tarvis. Yleisesti oppilaat kokivat ettei luokassamme ole muunlaista kiusaamista ja minä olen heidän kanssaan samaa mieltä :) Vuoden vaihtumisenkin jälkeen luokassamme on säilynyt mukava tekemisen meininki ja tunnelma. Ns. höläyttely on vähentynyt ja sitkeyttäkin löytyy asioiden opetteluun. Kakkoset aloittivat koukulla virkkaamisen ja eka tunti oli kuulema tuskaa, hikistä, raivostuttavaa jne. Toisen tunnin jälkeen suurin osa kysyi voiko virkkausta jatkaa heti seuraavalla tunnilla :D Samoin ykköset pääsivät hienosti sormivirkkauksen tekoon ja nyt on jo monia metrejä valmista ketjusilmukkaa :)

Arviointikeskustelut ovat alkaneet ja vielä muutamilta on aika varaamatta. Valitkaa aika ehdottamistani, tai pistäkää viestiä, jos tarvitsee sopia joku muu aika.

Maanantaina jatkuvat kakkosten terveystarkastukset.

Keskiviikkona kakkoset menevät uimaan. Sama aikataulu ja ohjeistus, kuin viime viikolla.

Torstaina vietämme 100-päivää :) Jo alkuviikosta voi tuoda 100-juttuja 100-näyttelyymme :)

Perjantaina minä olen poissa ja Heini luotsaa luokkaa. Ruuan jälkeen Sanna-Kaisa vie oppilaat hiihtämään pariksi tunniksi.

 

Mukavaa viikkoa kaikille :)

 

 

 

 

vko 2

 

Viime viikolla saimme opiskella muutaman tunnin hämärässä ( kuva yllä), kun sähkökatkos osui osittain myös kouluumme. Perjantainen hiihto onnistui mainiosti. Kaikilla lapsilla oli sukset mukana ja asenne kohdillaan :) Nyt vaan vapaa-ajallakin suksille, kun hiihtosäät ovat mitä parhaimmat.

Tulevalla viikolla kakkosilla alkaa tiistaina terveystarkastukset ja he menevät uimaan keskiviikkona.

Perjantaina menemme ruuan jälkeen pariksi tunniksi luistelemaan Nooran luokan kanssa. Muistakaa sovittaa kypärän alle sopiva pipo ja harjoitella luistinten jalkaan laittamista, loppukiristämisessä me aikuiset autamme. Mailan saa halutessaan ottaa mukaan.

Vauvakuviakin saimme jo luokkaan mukavasti katseltavaksi :) Muistakaa käydä tämän viikona aikana täyttämässä huoltajien osuus arviointikeskusteluun! Tulevalla viikolla laitan aikaehdotuksia Wilman tapahtumakutsuun. Varatkaa sieltä sitten sopivin aika.

Leppoisaa viikkoa :)

ps. Muutamalla oppilaalla luokassa pidettävät sisäkengät olivat unohtuneet kotiin. Ne on hyvä tuoda heti maanantaina kun koulun käytäville tulee aika paljon ulkoa lunta. Onpa ollut hyvä, kun varasukkia on ollut repussa!

 

 

 

 

 

 

vko 1

Antoisaa ja tapahtumarikasta uutta vuotta 2019!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

vko 51   ”Piparin tuoksua, tonttujen juoksua, siinäkö joulu on?”…


 

Syyslukukauden viimeisellä kouluviikolla tapahtuu mm. seuraavaa:

Maanantaina menemme harjoittelemaan joulujuhlaesityksiä B-saliin klo 9. Tonttulakki pitää olla kaikilla mukana!

Tiistaina alkaa joulujuhlan kenraaliharjoitukset klo 8 jälkeen. Lähdemme harjoituksiin oman luokan edestä. Koulu päättyy molemmilla luokilla klo 12!  Illan juhlassa oppilaiden pitäisi olla paikalla B-salissa klo 17.45. Istumme omana luokkanamme penkeillä salin etuosassa. Muistakaa tonttumainen vaatetus :)

Keskiviikkona kakkoset pääsevät piparinpaistoon ysiluokkien valinnaisen ryhmän kanssa. Tonttulakki ja piparimuotit mukaan :) Viimeisellä tunnilla on sisäliikkaa.

Perjantaina aamutunnin jälkeen kokoonnumme koko koulu joulukirkkoon ison kirkon puolelle klo 9.30.  Tämän jälkeen kokoonnumme sankarihaudoille. Kirkkoon mahtuu myös teitä vanhempia :)

Lauantaina kokoonnumme oman luokan eteen klo 8 ja siirrymme siitä yhteislaulutilaisuuteen B-saliin.  Joululomalle lähdemme klo 9.30!

Loman jälkeen koulu alkaa ke 2.1.2019. Ykkösten lukkari muuttuu hieman kevätlukukaudella: Keskiviikkoisin on koulua 9-13 ja torstaisin 8-12. Tämä johtuu siitä, että minulla alkaa isompien valinnainen kuvis pyöriä torstaisin 12-14. Eli 2.1. koulu alkaa kakkosilla klo 8 ja ykkösillä klo 9.

Joululomalla toivoisin lasten käyvän mahdollisimman paljon luistelemassa ja hiihtämässäkin, jos vaan lunta saadaan lisää :) Loman jälkeen perjantaina, jos sää sallii, menemme luistelemaan ruuan jälkeen, eli katselkaa luistin- ja kypäräasiat mallilleen loman aikana. Harjoitelkaa kotona luistimien nauhojen löysäämistä ja luistimien jalkaan laittamista!  Nauhojen kiristäminen ei vielä moneltakaan onnistu ja siinä me aikuiset kyllä autamme.

Tämän lisäksi ope toivoo lapsille pukinkontteihin sopivia kirjoja luettavaksi :) Kaikki ykköset ovat saavuttaneet jonkinasteisen lukemisen tason eli nyt vaan ns. takomaan, kun rauta on kuumaa!

 

ISO kiitos syksyn yhteistyöstä <3 Viettäkää oikein ihana ja tunnelmallinen joulu, sekä leppoisa ja kiireetön loma <3

 

…”Joulu saapuu jokaiselle, lapselle ja aikuiselle. Sydämiimme joulunlahja seimen luona annetaan.”

T. Anne-ope ja Heini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

vko 50

 

Vielä pari viikkoa ennen lomaa, jotka kuluvat opiskelun, juhlaharjoitusten ja jouluisten puuhien merkeissä :) Tonttulakki olikin ilmestynyt jo muutaman oppilaan päähän ;)

Askartelemme mm pienet jouluiset taulut, joita varten oppilaat voisivat tuoda kotoa maanantaina/tiistaina sydän- tai tähtipiparimuotin.

Keskiviikkona nautimme ruokalassa jouluateriasta.

Keskiviikkona ja perjantaina on sisäliikkaa sisäkengillä.

Torstaina menemme Lucia-päivänavaukseen B-saliin klo 9.

Perjantaina ykköset pääsevät leipomaan pipareita yhdessä kasiluokkien valinnaisryhmän kanssa :) Kakkoset pääsevät samoihin puuhiin seuraavalla viikolla. Omia muotteja olisi hyvä tuoda kotoa ja mielellään nimellä varustettuna!

Virkeää viikkoa :)

 

Ps. Seuraavalla viikolla, joulujuhlapäivän tiistaina 18.12., myös ykkösillä on koulua 8-12!

 

Ps. Joulujuhlaa varten voisitte kotoa jo katsella “tonttumaista vaatetta”: harmaata, punaista ( ei pinkkiä), valkoista ja tietenkin oma tonttulakki. Toki mustat tai tummansiniset /-vihreät pöksytkin käyvät. Jos paidassa on joku isompi kuva, niin paidan voi pukea nurinperin. Meillä on juhlassa yhteistä ohjelmaa Nooran ja Pirkon luokkien kanssa, niin katsoimme, että koulun asusteet eivät riittäisi kaikille, niin kodeista varmasti löytyy tontuille passelia vaatetta. Hyvin ainakin väriviikolla näitä värejä oli muksukaisilla :)


 

 

 

 

 

 

vko 49

 

Kouluviikko onkin lyhykäinen, kun saamme loppuviikon viettää vapaata :)

Hyvin oli monilla oppilailla viime viikolla sisäkengät tunneilla käytössä ja sukat pysyivät kuivina :)

Alkuviikosta selvinnee ruokalakisan voittajaluokka, väriviikonhan me jo voitimme :) Vaikka ei voittoa tulisikaan, niin täytyy sanoa, että alun pienoisten vaikeusten jälkeen ruokailu lähti sujumaan hyvin mallikkaasti äänettömänä. Pieni puheensorinakin onnistui, kunnes viime perjantaina jostain syystä piste jäi saamatta osittaisen levotomuuden takia. Toivottavasti  sama mukava tunnelma säilyy ruokalassa jatkossakin, vaikka varsinainen kisa jo päättyi.

Maanantaina ykköset menevät pelaamaan lautapelejä Vilppulaan 9-10.30.

Keskiviikkona kokoonnumme koko koulu lipunnostoon klo 8.45, jonka jälkeen on yhteinen päivänavaus B-salissa. Viimeinen tunti on lukutunti. Meidän luokan oppilaat saavat tuoda halutessaan viltin ja taskulampun lukutuntia varten. Luokkaan voi tehdä pieniä lukumajoja vilttien avulla, tai sitten vain mukavasti pötkötellen lukea viltin päällä :)

 

Hyvää itsenäisyyspäivää!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 48       ”Ruokaillessa saa hiljaa keskustella vieruskaverin kanssa.”

 

* Maanantaina vien ekaluokkalaiset askartelemaan palvelutalo Helmeen ruuan jälkeen. Illalla klo 18. on alakoulun yhteinen vanhempainilta B-salissa.

* Ke ja pe on sisäliikkaa. Näillä näkymin aloitamme sisäpelikenkien käytön joulukuun alusta :)

* Torstaina on srk- päivänavaus klo 9 ja klo 10-10.45 jäteneuvoja Satu Pannila pitää meille oppitunnin jätteisiin liittyvistä asioista, mm. kierrättämisestä.

* Perjantaihin mennessä pitää palauttaa oppilaan oma Olavinlinna-arviointi ja tuoda joulukalenteripaketti :)

Seuraavalla viikolla Wilmassa näkyy minun tekemä käyttäytymisen ja työskentelyn arvointi oppilaasta. Arviointia on noilla nimikkeillä hyvin haasteellista tehdä, koska monia taitoja ja asioita vasta opetellaan ja esim. omantyön suunnittelua on vielä hankala vaatia. Viimeistään tammikuun arviointikeskustelussa, käymme tätäkin arviointia lävitse, mutta jos jokin asia käy mietityttämään, niin pistäkää viestiä :) Kun katselin lasten itsensä tekemiä arviointeja, niin täytyy sanoa, että hyvin realistisesti lapset kyllä itseään arvioivat :) Käytimme lomakkeen tekemiseen yhden oppitunnin, koska asiat piti esittää heille hyvin konkreettisesti.

Talventuntuista marraskuun viimeistä viikkoa ja ensimmäistä adventtia :)

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 47   ” Lasten oikeuksien- viikko” ja ” Ruokalan hiljaisuus-viikko”

 

ALALUOKKIEN OPPILASKUNTA ALOITTAA HILJAISUUS RUOKALASSA -KILPAILUN. TÄMÄN VIIKON AIKANA ALALUOKKIEN RUOKAILUSSA EI SAA KESKUSTELLA PÖYDISSÄ. PUHUMINEN LOPPUU, KUN OPPILAS SAAPUU TARJOTTIMEN KANSSA RUOKAPÖYTÄÄN. Toki opettajalta ja ohjaajalta saa kysyä hiljaa jos on ruokailuun liittyvää asiaa.

ENSI VIIKOLLA (VIIKKO 48) VIERUSKAVERIN KANSSA SAA KESKUSTELLA HILJAISELLA ÄÄNELLÄ RUOKAILUN AIKANA.

Viime viikon tapahtumista on kuvia tilanteita sivulla :) Viikko oli melko värikäskin; välillä ope näki luokassa suorastaa punaista ;)

Minun vuoteni-vihko pitäisi palauttaa mahd kommenteilla ja allekirjoituksella viim. maanantaina. Kaupungin yhteisen arvioinnin teemme oppilaiden kanssa tulevalla viikolla. Tämäkin arviointi tulee teille sitten kotiin, koska siinä on kohta, jonka te huoltajat teette yhdessä lapsen kanssa.

Maanantaina lähdemme jälleen ykkösten kanssa uimaan :) Pistäkää tulomatkalle pientä evästä reppuun. Viimeksi muutamalla oppilaalla oli jo melkoinen nälkä uinnin päälle.

Kakkosille pidän matikankokeen kertotauluista loppuviikolla. Nyt on hyvä vielä treenailla opeteltuja laskuja!

Ke ja pe on sisäliikkaa.

Lasten oikeudet teemaviikoa käymme luokassa läpi mm. väritystehtävän, ristikon, keskusteluiden ja videoiden avulla.

Perjantaina oppilailla on oikeus valita yhdellä tunnilla haluamaansa tekemistä minun antamista vaihtoehdoista.

Mukavaa viikkoa kaikille :)

ps. Kotitehtävien tekemisessä olen muutamilla oppilailla huomannut pientä huolimattomuutta. Jokunen jäi viime viikolla välkällä tekemään unohtuneita hommia. Kirjainten ja numeroiden huolelliseen tekemiseen kannattaa kotonakin tsempata! Minkä nuorena oppii jne…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 46      Väriviikko! Pisteitä saa paidasta, housuista/hameesta ja sukista. Max pisteet/oppilas on siis 3 :)

 

Viime viikolla ykkösten uintireissu sujui mukavasti. Osa oppilaista ui ja sukelteli hyvinkin innoisaan ja muutamalla oppilaalla, alun epävarmuuden jälkeen, kasvotkin saatiin kastumaan :) Ensi kerralla Minna-ope keskittyy vielä enemmän uinninopetukseen, kun tuo eka kerta meni enemmän totuttelun ja leikkien merkeissä. Olisi hieno juttu, jos voisitte ennen seur uintia käydä vaikka kerran uimassa, niin aloittelevilla uimareilla rohkeus kasvaisi :)

To ja pe Mok-päivät toivat kivaa vaihtelua koulutyöhön. Oppilaat työskentelivät sekaryhmissä eri luokka-asteiden välillä. Lapset vaikuttivat hyvin motivoituneilta ja aikaiseksi saatiin monenlaisia töitä :) Kokemuksista puhumattakaan! Alkavalla viikolla pysymme normirytmissä ja muistamme pukeutua oikeisiin väreihin ;)

Maanantai on SININEN.

Tiistai on HARMAA.

Keskiviikko on PUNAINEN.

* Menemme kakkosluokan kanssa kirjastoon klo 9-9.45 Sanataidepajaan, joka liittyy Kulttuuripolku-hankkeeseen. Viimeinen tunti on sisäliikkaa.

Torstai on MUSTA.

Perjantai on VALKOINEN.

* ALALUOKKIEN OPPILASKUNNAN KAHVIO KLO 10.00.-11.30. Leivonnainen ja pillimehu maksavat yhteensä 3 €.

* Oppilaat innostuivat viime viikolla kovasti majanrakennuksesta, Jos sää ei ole kovin sateinen, niin menemme viimeisellä tunnilla jatkamaan mukavaa rakentelua :) Sadesäällä sisäliikkaa.

 

 

 

 

 

 

 

vko 45

 

Maanantaina ykkösten kanssa lähdemme uimaan 9.45 ja palaamme takaisin 12 maissa. Heini ohjaa kakkosia tänä aikana.

Alkuviikosta kyselen kakkosilta kahden ja viiden kertotauluja perinteisellä lappusysteemillä ;) eli niitä kannattaa kotonakin nyt treenailla!

Keskiviikkona on säästä riippuen joko piha-/tai sisäliikkaa.

To ja pe ovat alakoululla monialaisten kokonaisuuksien päivät teemana esihistoria/kivikausi. Temaa opiskellaan kumpanakin päivänä 8-12. Oppilaat on jaettu neljään ryhmään ja pistän ryhmäjaot Wilmaan. Pajojen vetäjät infoavat, jos pajassa on jotakin erityisempää esim. ulkovaatetus. Itse olen ohjaamassa kalliomaalausta. Noina päivinä tehdään kuitenkin paljolti taide-/taitoaineita, niin vaatteet kannattaa olla sellaiset ettei haittaa jos vähän vaikka väriä roiskahtaa :)

 

Leppoisaa tulevaa sunnuntaita kaikille isille/ ukeille :)

 


 

 

 

 

 

 

vko 44

 

Nyt taasen jaksaa virkistävän loman jälkeen ahertaa  :)

Jatkamme sujuvasti puuhia siitä, mihin ennen lomaa jäimme. Kakkoset treenaavat matikassa kahden, viiden ja kympin kertotauluja ja ykköset etenevät luvuissa näppärästi kohti kymppiä. Matikkatalkoot jatkuvat marraskuun loppuun, eli talkoilemme aina tilaisuuden tullen :) Äidinkielessä ykköset ovat tähän saakka edenneet kirjain/viikko tahtia. Jatkossa yritämme hieman tiuhentaa, mutta jos kotona näyttää jonkun lapsen kohdalla, että tahti on liian nopea, niin pistäkää viestiä! Kakkoset jatkavat lauseiden rikastamista ja omaa tuottamista.

Sisäiikuntaa on ke ja pe.

Etelä-Savon pelatuslaitos lahjoitti meille heijastimet ja hyvin toimivat, kuten kuvista näkyy!

 

Leppoisaa viikkoa ja hyvää pyhäinpäivää :)

 

Ps. Ykköset lähtevät uimaan ma 5.11, joten uikkarit kannattaa jo kaivella esille!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 42


Viime viikolla pidin kakkosille testin yhteen- ja vähennyslaskuista ja hyvältä näytti tulokset :) Muutamalla vähennyslasku kympin yli on vielä hieman epävarmaa. Alkavalla viikolla aloitamme kertolaskun pohjustamisen ja ensimmäisenä on kahden kertotaulu. Ykkösillä testinä oli kirjan Tähtipysäkki. Laskut sujuvat oikein mukavasti, kunhan vielä muistaa kumpi merkki + vai – on missäkin laskussa. Tästä siirrymme seuraavaksi lukuun 6. Tähän mennessä opetellut hajotukset onnistuvat jokaiselta, mikä on todella hyvä juttu!

Kakkoset lukivat viime tiistaina kirjoja eskareille. Lukuhetki oli oikein onnistunut :) Kyllä huomaa, että ääneen lukeminen on tuottanut tulosta. Tällä mallilla on hyvä jatkaa ja nyt taasen lukutoukkaan on aika ruveta keräämään pallukoita! Muutamia palleroita on syksyn aikana jo ilmestynytkin. Ykköset myös aloittavat Lukutoukan väsäämistä lukemistaan kirjoista. Tämä liittyy 1-2 luokkien aikana kerättävään lukudiplomiin, josta tulee merkintä kakkosluokan kevään todistukseen. Kun vapaa-ajalla käytte kirjastossa niin lastenosastolla diplomikirjat on merkattu punaisella tarralla. Minä toki hyväksyn muitakin kirjoja, jos ne vastaavat suunnilleen samaa tasoa. Tärkeintä tässä on LUKEMINEN ja toivon, että siellä kotonakin lapsille luettaisiin ääneen ja yhdessä.

Tästä pääsenkin sujuvasti tulevaan keskiviikkoon, eli meidän luokka ja Nooran luokka lähdemme yhdessä retkelle Savonlinnaan :) Lähdemme heti 8 jälkeen ja palaamme takaisin klo 12. Kohteenamme ovat Maakuntamuseo ja pääkirjasto Joel. Museossa pääsemme erilaisiin työpajoihin ja kirjastossa on luvassa esittelyä, vinkkausta ja lainaamista, eli kirjastokortti mukaan! Lainatut kirjat voi palauttaa sitten tähän meidän omaan kirjastoon, ei kirjastoautoon. Koululta saamme mukaan eväät ( sämpylä, mehu ja hedelmä), mutta omaa evästä ja juotavaa saa ottaa myös mukaan. Muistuttakaa myös kotona kuinka retkillä yms tulee käyttäytyä, että päivästämme tulisi oikein mukava ja antoisa kaikin puolin :)

Viime perjantaina Noora-ope antoi jokaiselle kakkoselle oman sähköpostiosoitteen ja tunnuksen. Osoite on tarkoitettu vain koulujuttuja varten! Eli tiedoksi koteihin, ettei niillä saa kirjautua esim. minnekään peli- yms sivuille. Osoitteiden avulla oppilaiden on helpompi tuottaa ja tallentaa esim. pieniä tekstejä pädeillä driveen. Kakkoset aloittavat tekemään pientä tarinaan taiteilemansa leijan seikkailuista :)

Tulevana perjantaina oppilaat saavat palkkion ahkerasta opiskelusta, eli  he saavat tuoda kouluun lelun/pelin ja pientä naposteltavaa ja juotavaa :) Saa olla namejakin, mutta ei mitään XL-pusseja! Haluaisin, että naposteltavana olisi myös jotain ns. terveellistä eli esim. hedelmäpaloja. Limpparia ei, koska ne saattavat kuohua repusta ottamisen jälkeen yli!

Viime viikolla saimme suunnistaa aivan upeissa säissä ja oppilaat juoksivat rastien perässä todella innoissaan! Perjantaina pidämme viimeisen tunnin liikuntaa, säästä riippuen ulkona tai sisällä ja siltä tunnilta kirmaamme sitten SYYSLOMALLE :)

Oikein mukavaa viikkoa ja leppoisaa lomaa kaikille :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 41

 

Viime viikolla oppilaat jälleen harjoittelivat monia asioita pareittain tai pikku ryhmissä. Täytyy todeta, että he alkavat vähitellen oppia yhdessä tekemisen saloja :) Kuvia jälleen tapahtumissa.

Yllissä alamme käymään kartta-asioita ja jos sää suosii niin ke ja pe suunnistamme koulun ympäristössä.

Tiistaina ryhmä eskarilaisia saapuu kakkosten vieraiksi klo 9. Kakkoset ovat harjoitelleet lukemaan valitsemansa kirjan ääneen pikku ryhmissä :)

Torstaina juhlistamme Lapsen oikeuksien-päivää ainakin pelaamalla lautapeliä.

Perjantaina on mahdollisuus käydä kirjastoautolla.

Virkeää viikkoa!

 

Tulossa:     * Ykkösten uinnit Pikku-Saimaaseen marraskuussa ja kakkosilla tammikuussa.

* Joulujuhla 18.12.

 

 

 

 

 

vko 40

 

Viime viikolla ykköset harjoittelivat tavuja mm. parisaneluna ja metrotekniikalla :) Kakkoset kirjoittivat hienoja virkkeitä eri aiheilla ja erottelivat sanapötköjä virkkeiksi. Matikassa ykköset hajottivat nelosta ja viitosta ja kakkoset ylittivät kymppejä molempiin suuntiin. Liikunnassa mm. lentopalloiltiin ja perjantaina vietimme Sato-päivää koko alkuopetusväki :) Näistä kaikista on kuvia tapahtumasivulla. Ruokailussa muistutettiin siisteydestä, eli ruuan pitäisi pysyä lautasella ( ei roiskua tarjottimelle/pöydälle) ja suuta ei saa laittaa liian täyteen ruokaa. Perjantaina Olli lähti ekan kerran viikonlopuksi reissuun :)

Alkavalla viikolla liikuntaa on normisti keskiviikkona ja perjantaina, säästä riippuen sisällä tai ulkona.

Torstaina alkaa valtakunnallinen eläinten viikko eli käsittelemme aihetta viikon aikana ainakin yllissä ja englannissa :)

Alla olevassa kuvassa on maistiaislautaset Satopäivästä. Oppilaat saivat maistella kukkakaalia, kesäkurpitsaa, lanttua ja kyssäkaalia. Maistelu aiheutti monenlaisia ilmeitä ;)

Leppoisaa lokakuun alkua! Toivottavasti loskasäitä saamme vielä odotella…

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

vko 39

 

* Viime viikolla kakkosilla oli kokeilussa lukea muutaman päivänä lukuläksynä kotona valitsemaansa kirjaa vähintään 10 min. Oppilaat tuntuivat muistaneen läksyn hyvin, jollakin oli lipsahtanut vahingossa jopa 30 min ;D Luulen, että jatkamme tätä läksyä niin, että milloin lukukirjasta ei ole jäänyt lukuläksyä, niin sitten luetaan omavalintaista lukemista. Tavoite on, että ainakin neljänä päivänä viikosta on jotakin lukemista läksynä. Tällä hetkellä suurimmalla osalla kakkosista lukeminen on mukavan sujuvaa ja se kertoo siitä, että on luettu paljon :)

* Ykköset saivat viime viikolla aapisen väliin kirjanmerkin, joka toimii samalla pienenä motivaattorina lukemaan opetteleville ;) Pikkuhiljaa siitä voi tunnistaa/lukea tuttuja juttuja ja näin oppilas huomaa myös itse edistymisensä.

* Matematiikassa ykköset ovat harjoitelleet yhteenlaskun periaatetta ja se vaikuttaa olevan useimmille selkeä juttu. Kakkoset ovat hienosti edenneet kympinylitys laskuissa! Monella kympin täyttö ja ylimeno sujuu jo suht automaattisesti :)

* Oppilaskunnan vaalit sujuivat perjantaina jännittävissä tunnelmissa. Vaalitulos selvinnee alkuviikosta.

 

* Tiistaina liikumme lentopalloilija Jaakko Hakulisen johdolla. Hän pitää meidän luokille erilliset lentopallotunnit B-salissa, klo 10 ja 11.15.

* Torstaina on seurakunnan pitämä päivänavaus omassa salissa klo 9.

* Viikolla valmistaudumme ainakin laulujen merkeissä perjantain alkuopetusluokkien yhteiseen Syksyn satoa- aamupäivään. Aloitamme päivän omassa salissa, jossa pidämme päivänavauksen aiheesta. Saamme vieraaksemme Kerimäki emäntä Riitta Kapasen, joka esittelee aihetta :) Salihetken jälkeen askartelemme luokissamme aiheeseen liittyen. Samaisena päivänä kirjastoauto käy pihallamme, josta voi käydä lainaamassa luettavaa. Päivä on myös valtakunnallinen Kodin ja koulun päivä, joten meilläkin on ns. avoimet ovet 8-11 :) Tervetuloa katselemaan touhujamme! Viimeinen tunti perjantaina on liikuntaa säästä riippuen joko ulkona tai sisällä.

* Vanhempainillassa oli puhetta luokkamme aapishahmon Ollin viikonloppu vierailuista oppilaiden kotona. Paikalla olleet vanhemmat antoivat asialle siunauksen. Tulevana perjantaina Olli lähtee jonkun oppilaan repussa viikonlopuksi reissuun, mukanaan reissuvihko :) Vihkoon voi oppilas itse tai vanhemmat kirjoitella vapaasti viikonlopun touhuista ja halutessaan pistää muutaman kuvankin. Kuvan/kuvat voi toki lähettää vaikka minun s-postiin ( anne.ursin@savonlinna.fi), josta ne sitten näytän luokassa. Joskus olemme katselleet kuvia lapsen puhelimestakin. Ollia pitää kohdella kuin ketä tahansa vierasta, eli kunnioittavasti. Olli ei tykkää käydä esim. suihkussa, kuralammikossa tai koiran suussa. Olli lähtee mielellään mukaan vaikka kauppareissulle, jollei häntä unohdeta ostoskärriin ;) Maanantaina Olli haluaa palata takaisin kouluun vihko mukanaan. Jos joku perhe ei halua Ollia vieraakseen, niin pistäkää minulle Wilman kautta viestiä.

Mukavaa viikkoa!

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 38

Viime viikolla olikin monenlaista liikuntaa jalkapallosta suunnistukseen :) Perjantainen liikuntapäivä sujui upeassa syyssäässä eri pisteitä kierrellen, välillä eväistä nautiskellen ( kuvia tilanteita sivulla). Ruokailussa tsemppasimme haarukan ja veitsen käytössä. Kannustakaa myös kotona etenkin veitsen oikeaoppiseen käyttöön. Nyt näyttäisi sille, että suurin osa oppilaista käyttää näitä välineitä jo suht sujuvasti :)

Alkavalla viikolla mm. seuraavaa:

* Ykköset harjoittelevat matematiikassa yhteenlaskun merkintää ja kakkoset kympinylitystä.

* Aapisessa edetään mukavasti eteenpäin ja kakkoset jatkavat virkkeiden kirjoittamista ja niiden lihottamista.

* Käsitöissä jatkamme kirjanmerkin tekemistä ( vohvelipujottelu).

* Englannissa harjoittelimme Do you like- kysymyksiä ja vastauksia. Pikkuhiljaa saamme käytyä jo kunnon keskusteluhetkiä parin kanssa :)

* Liikuntaa on ke ja pe palloilun merkeissä.

* Perjantaina pidämme oppilaskunnan vaalit ( maanantaina meidän ehdokkaat pitävät pienet mainospuheet luokan edessä) ja on Nälkäpäiväkeräys.

Alla olevassa kuvassa on Mika-open tuoma avattu ampiaispesä, jota oppilaat saivat “ihastella”!

Touhukasta viikkoa kaikille :)

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 37

Viime viikolla laadimme luokkaan yhteiset pelisäännöt, kuva alla. Työrauha- asiassa muutamalla oppilaalla on vielä pinnisteltävää siinä, että muistaa viittaamalla pyytää puheenvuoron ja että malttaa pysähtyä kuuntelemaan. Turvallisuudessa muutama poikalapsi joutuu vielä tsemppaamaan tässä tönimisasiassa. Siinä meillä on täysin nollatoleranssi, eli pyrimme kitkemään sen kokonaan pois tavalla tai toisella. Tervehtimiset jopa englanniksi sujuvat oikein mukavasti ja ruokalakäyttäytymisessäkin on menty mukavasti eteenpäin. Kehottakaa myös kotona käyttämään ruokaillessa veistä ja haarukkaa oikein päin. Tämä asia on alkavalla viikolla teemana ruokailussa.

Viime perjantaina kaikki alkuopetuksen oppilaat kokoontuivat yu-kentälle urheilemaan eri pistellä ( kuvia tapahtumia-sivulla). Lapset jaettiin sekaryhmiin eri luokilta ja toiminta sujui pääosin oikein hyvin. Tämmöisissä tilanteissa joillakin lapsilla on ohjeiden kuuntelu erityisen vaikeaa, joten jatkamme sitkeää harjoittelua tämän taidon parissa.

Alkavalla viikolla on kaksi liikuntatapahtumaa, joissa jälleen tarvitaan erityisesti tätä pysähtymisen ja kuuntelemisen taitoa. Tiistaina Kesämaa-areenalla pelataan koululaisten jalisturnaus. Meidän luokasta tapahtumaan lähtee kahdeksan oppilasta. Noora-ope lähtee joukkueiden kanssa turnaukseen ja mahdollisesti myös Nina-ohjaaja. Noora laittaa kaikkien pelaajien koteihin tarkempaa viestiä Wilman kautta. Turnaukseen lähtevillä koulu alkaa klo 8!!! Ja jatkuu koululle palatessa normaalin päiväohjelman mukaisesti.

Perjantaina, jos sää sallii, pidämme 1-2 luokkien yhteisen liikuntahetken rannan liikunta-alueella klo 8-10.45. Luvassa on jälleen toimintaa eri pisteillä. Mukaan liikuntavarusteiden lisäksi saa ottaa pienet eväät ( pidämme pienen evästauon)! Leipäpala/hedelmä/välipalapatukka ja juoma ovat ok. Ei karkkia tai limsaa! Keskiviikkona ei ole varsinaista liikkatuntia.

Kahden seuravan viikon ajan oppilaskunta on julistanut naulakkojen siisteyskilpailun! Meidän luokka aikoo menestyä kisassa :)

Meidän luokasta oppilaskunnan hallitukseen ovat ehdolla: Minttu, Samuel, Juha ja Topi. Onnea vaalityöhön :)

Viime perjantaina oppilaat kirjautuivat Otavan sivuille oppilaan materiaaleihin. Pistämme tunnuksen matikankirjan nimisivulle, josta voitte sen taltioida kotikoneille. Suosittelen lämpimästi sivustojen käyttämistä kotonakin :)

Leppoisaa viikkoa kaikille :)

 

 

 

 

 

vko 36

 

Olemme luokassamme puhuneet paljon toisen huomioonottamisesta ja harjoitelleetkin sitä. Viime viikolla oppilaat harjoittelivat ruokalassa tuolin hiljaa paikoilleen laittamista. Tämä onnistuikin jo melko mukavasti :) Tätä jatkamme ja tällä viikolla muistamme olla puhumatta ruoka suussa. Sateen vuoksi pidimme pe sisäliikkaa ja siellä harjoittelimme mm. juoksemista ilman kiljumista! Joidenkin oppilaiden korvat ( ja joskus myös open) ovat niin herkät, että 20 oppilaan mekastus kaikuisassa salissa saattaa aiheuttaa melkoista ahdistusta. Tunti meni niin hyvin, että jälleen lennähti perhonen tauluun :) Muistakaa pistää ne sisäliikkavarusteet jossain pussukassa mukaan naulakkoon ja se pikku pyyhe myös. Joiltakin oppilailta puuttuu vielä pulpetista ns. koulupenaali, missä kynät ja kumi säilyvät tallessa, joten josko jonkinlainen löytyisi kotoa…

Yleisurheilukisapäivä sujui myös oikein mukavasti. Kisaajat olivat ajoissa suorituspaikoilla ja koululla olleet olivat toimineet oikein hyvin Nooran ja Heinin kanssa. Taitaapa luokkaamme olla tulossa jokunen mitalikin :)

Yritämme pitää sen siirretyn yu-circuitin jonain päivänä tällä viikolla. Maanantaina tutkailemme sääennustetta ja pistän sitten Wilmaan minä päivänä sen toteutamme.

Niin kuin Tapahtumia- sivujen kuvista voitte päätellä, että kakkosten ovat kovasti harjoitelleet aakkostamista. Ykkösten kanssa treenaamme myös aakkosia ja lukujonoa edestakaisin. Kakkosten kanssa lisäämme tällä viikolla matikassa ykkösiä ja kymppejä ja tähänkin vahvoista lukujonotaidoista on kovasti hyötyä. Molemmat luokat osaavat mennä jo aakkosjonoihin. Saa nähdä, kun tällä viikolla yhdistämme jonot, että kuinka käy…

Ykkösten kanssa meillä on n-viikko. Jokainen ykkönen voi halutessaan tuoda oman nallensa viikoksi kouluun :) Semmoinen joka nyt mahtuu repussa kulkemaan ;) Kun n saadaan a:n ja i:n kaveriksi, niin oppilaat pääsevät jo lukemaan pieniä sanoja! Pistin perjantaina ykkösten mukana postia ekapelistä. Täyttäkää ja palauttakaa lomake minulle mielellään alkuviikosta. Ekapelin pelaamisesta on todellakin hyötyä ja paras hyöty siitä saadaan, jos lapsi pelaisi peliä n. 15 min väh. viitenä päivänä viikossa. Tähän ei meillä koululla ole mahdollisuutta, niin olisi hienoa jos lapsella olisi mahdollisuus pelata peliä rauhassa kotona! Jo lukevat ykköset ja kakkoset hyötyvät sujuvuus pelistä ja löytyyhän sieltä sivuilta peli myös matikkaan :)

Nyt kun koulua on jo käyty jonkin aikaa, niin oppilaat ovat varmaan huomanneet millaiset yhteiset säännöt ovat luokassamme tarpeen. Alkavalla viikolla kokoamme säännöt yhteiseksi huonetauluksi ja allekirjoitamme ne.

Tarvitsemme luokaltamme edustajan ja vara sellaisen oppilaskuntaan. Vaalit ovat 21.9. Tällä viikolla pohjustamme asiaa ja ensi viikolla ehdokkaat kirjataan ja he saavat sitten aloittaa vaalityönsä :)

Mukavaa syksyn ensimmäistä viikkoa :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 35

 

Ensimmäinen flunssapöpö kiertää jo luokassa, opekin niiskuttaa. Muistutamme lapsia hyvästä käsien pesusta, mistä kannattaa jutella kotonakin. Pikkuhiljaa alamme päästä koulutyön rytmiin. Muutamia pieniä unohduksia oli viime viikolla läksyissä, joten teidän vanhempien kannattaa katsoa sinne reppuun, onko siellä läksykirjoja. Edelleen tsemppaamme oppilaita kuuntelemaan ja työskentelemään höpöttelemättä. Viime viikolla perhonen lennähti tauluun hyvästä ruokalakäyttäytymisestä :)

Nyt, kun sää näyttäisi jatkuvan vielä suht lämpöisenä, niin repussa voisi olla juomapullo vedellä täytettynä, josta voisi välillä ottaa hörpyt! Kun luokassa on vain yksi vesipiste, niin se tahtoo ruuhkautua aikalailla.

Keskiviikkona on yu-kisat klo 9.30 ja Wilmaan pistän listan osallistujista. Tulkaa kannustamaan urheilijoita :)   Kisojen vuoksi ei ole varsinaista liikkatuntia.

Perjantaina minun, Nooran ja Pirkon luokat menemme yhdessä yu-kentälle heti ruuan jälkeen ja oppilaille on tiedossa yu-circuitia :)

Reipasta viikkoa :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 34

 

Koulutyö saatiin mukavasti käyntiin viime viikolla. Luokka ansaitsi jo kaksi kannustusperhosta hyvien tekojen tauluun :) Kymmenen perhosen jälkeen luokka saa palkkioksi touhutunnin tms.

Ykkösten kanssa etenemme Aapisessa pikkuhiljaa ja a:sta aloittelemme jossain vaiheessa viikkoa. Lukuläksyt eriytän lukemisen tason mukaan ja läksy merkitään suoraan kirjaan. Lukuläksy pitää lukea useamman kerran ja ääneen. Tavuläksyjä on syytä lukea ns. sikin sokin, ettei lukeminen mene ulkoluvuksi. Luemme äänteillä, emme kirjainten nimillä, eli sitä entisaikaista tavaamista emme harjoittele! Jos kotona on epävarmuutta kuinka auttaa lasta, niin hänelle voi lukea tavut kokonaisina, jotka lapsi sitten toistaa, jos epäilee ettei osaa lasta auttaa tällä äännemenetelmällä. Lapsi menee helposti sekaisin, jos koulussa ja kotona lukemista käydään eri tavoilla.

Jos jollakulla ekaluokkalaisella ei vielä ole omaa kirjastokorttia, niin se pitäisi käydä kirjastosta tilaamassa. Kirjastoauto käy koululla n. joka toinen viikko, jolloin oppilaat käyvät lainaamassa sieltä ns. pulpettikirjan. Jokainen lainaa omalla kortilla ja kavereille ei lainata!

Yllissä kertailemme liikenneasioita ja käsitöissä aloittelemme pientä ompelutyötä.

Tiistaina on valokuvaus. Jos teillä on ns. sisar-/kaverikuvia, niin se ylemmällä luokalla oleva voisi hakea meidän luokasta kuvaan tulevan oppilaan mukaansa, jos vain mahdollista.

Keskiviikkona ja perjantaina yleisurheilemme. Ulkoliikunnassa on tärkeää olla hyvät jalkineet ( ei sandaalit, eikä crocsit) ja joustavat vaatteet. Keskiviikkona kyselen yu-kisoihin lähtevät. Vesisateella pidämme sisäliikkaa. Omaan naulakkoon kannattaa tuoda sisäliikuntaan sopivat vaatteet jossakin pussukassa. Pistän vaatteet välillä kotiin pyykkiin. Pieni pyyhe kannattaa pussukassa olla myös, koska tunnin jälkeen lapset huuhtaisevat kasvot, kädet ja jalat.

Have a nice week :)

 

 

 

 

Koulutyö on aloitettu iloisesti uudella porukalla :)

Tuttuun tapaan tänne päivitellään viikon asioita .

t. Anne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 22                      Jo joutui armas aika……..

 

Lukuvuoden viimeisen kouluviikon ohjelmassa on mm. seuraavaa:

Ma: Jos kuviskansio on tyhjennettynä kotona, niin  pistäkäähän se takaisin koululle. Liikkatunnilla teemme ns. roskakävelyn liikkahallin ympäristössä. Kotoa voisi pistää reppuun esim. kertakäyttöhanskat tms mukaan.

Ti: Molemmille luokilla on koulua 8-12 ja kävelemme Unicef-kävelyn pururadalla klo 10-10.45.

To: Molemmilla luokilla koulupäivä 8-12. Koko koulun Taidekavalkadi-tilaisuus B-koulun pihalla klo 9.30. Pihalle toki mahtuu muutakin yleisöä :)

Pe: Kevätkirkko klo 9.30, jonne myös mahtuu vanhempia/isovanhempia mukaan :)

La: Päätöspäivänä kokoonnumme klo 8 oman luokan eteen, josta siirrymme sitten omaan saliin. Salista palaamme omaan luokkaan, jossa jaan todistukset ja toivottelen lapsille hyvät lomat :) Heini toivottelee kesät jo perjantaina. Jos joku oppilaista ei pääse la paikalle, niin pistäkää minulle tulemaan repussa osoitteella ja postimerkillä varustettu A4 kuori, niin saatte todistuksen sitten postissa.

 

Minä ja Heini kiitämme kaikkia menneestä vuodesta

ja toivotamme kaikille aurinkoisia ja lämpöisiä uintikelejä kesälle!

Lapset pääsivät hienoon vauhtiin kirjojen lukemisessa,

joten siihen kannattaa kannustaa lomallakin :)

 

H Y V Ä Ä    K E S Ä L O M A A !


 

 

 

 

 

vko 21

* Maanantaina tulevat ykköset ovat tutustumassa luokkaamme 9-10.45. Tämän ajan myös Päiville syksyllä siirtyvät oppilaat ovat Päivin luokassa.

* Tiistaina on koko alakoululla monialaisten kokonaisuuksien päivä 8- 14. Wilmassa on ollut tarkempaa infoa päivän kulusta! Muistakaa päähine, juomapullo, eväät, hiekkalelut ja kumisaappaat ( Hytermään) !!!! Hellepäivää on luvannut. Aurinkosuojaa kannattaa levittää jo aamulla iholle.

* Ke ja to normi päiväohjelma.

* Perjantaina on oppilaskunnan kahvio klo 10.00-11.30. Leivonnainen ja pillimehu 3 €. Meidän luokasta pitäisi vielä löytyä leipuri, joka ilmoittautuisi Arjalle. Perjantaina saa tuoda lelun tai lautapelin tms. luokkaan, tai molemmat :)

* Muistutan vielä, että keräämme seuraavalla viikolla kaikilta aapiset pois, niin olisi mukavaa, jos kotona kumin kanssa kävisitte sivut läpi ja siistisitte kirjan :)

* Viime perjantaina kävimme kirjastossa ja moni lainasi kotiin luettavaa/katseltavaa, eli katselkaa reppuihin ja lainaukset pitää sitten kotoa käsin palauttaa kirjastoon.

Seuraavalla viikolla ti 29. ja to 31. päivä on molemmilla ryhmillä 8-12!!!! 

 

vko 20

Viikko eteneepi suurimmaksi osaksi normirytmillä. Sää näyttää viikolle niin hyvälle, että pyrimme menemään ns. ulos oppimaan useampana päivänä :) Keskiviikkona käymme jossain vaiheessa Kirkkorannassa perinteisessä kalapäivässä.

Kuvassa on meidän luokan lukutoukat :) 115 kirjaa luokka on lukenut tähän mennessä ja muutama diplomikin on jo suoritettu <3

 

vko 19

* Maanantaiksi tai viim. tiistaiksi  kotoa pitäisi tuoda normikokoinen muovikassi tms. Sään puolesta näyttäisi, että liikumme ma ulkona :)

Lyhyt on nyt kouluviikko, kun helatorstai ja perjantai ovat vapaata!

 

SULOISTA SUNNUNTAITA KAIKILLE ÄIDEILLE :)Tulossa:  Ti 22.5. Monialaisten kokonaisuuksien päivä, jolloin ekaluokkalaiset ovat Pääkannassa ja Hytermässä :) Koulupäivä on kaikilla 8-14.

Ti 29.5 kävelemme Unicef-kävelyn.

Pe 1.6 kevätkirkko.

 

 

 

vko 18

* Maanantaina osa oppilaista lähtee Anttolaan juoksemaan vappuviesteihin. Juoksijat ruokailevat omalla koululla n.11.30, eli pistäkää matkaan oma juomapullo ja pikku välipala ( hedelmä, patukka), jos tuntuu, että on tarpeen. Kaikki saavat halutessaan pukeutua “vappuisesti”, myös siis kouluun jäävät :)

TIISTAINA ON VAPAATA eli ILOISTA VAPPUA :)

* Torstaina eskarit tulevat käymään luokassani 9-10.45 välillä ja tänä aikana meidän luokka on Vilppulassa pelailemassa ja leikkimässä.

* Perjantaina on joko ulko-tai sisäliikkaa säästä riippuen.

 

 

 

 

 

 

 

vko 17

* Maanantaina ja perjantaina on liikkaa. Sisäliikkavarusteet on hyvä varata, mutta jos sää sallii, niin liikumme ulkona.

* Emmi-tyttö on luokassamme Tet-harjoittelussa tämän viikon.

* Kirjastoautolla käymme perjantaina.

* Viime viikolla diplomikirjojen lukeminen suorastaan ryöpsähti luokassa :D Matematiikassa saamme piakkoin päätökseen vähennyslaskujakson ja pidämme sen jälkeen siitä kertauskokeen. Hyvin näyttäisi laskut sujuvan ja monilla alkavat peruslaskut jo hienosti automatisoitumaan. Kevätseurantaa jatkamme edelleen. Englannissa olemme käyneet läpi mm. luontoon liittyvää sanastoa. Viime pe Tanhuvaaran reissu meni kivasti! Uimaosuudessakin kaikki olivat reippaasti mukana harjoitteissa :)

 

 

 

 

 

vko 16

* Maanantaina ei ole liikkaa.

* Keskiviikkona menemme seuramaan klo 9.00 Kaksi Pelleä -esitystä omaan saliin.

* Perjantaina lähdemme heti 8 aikaan TANHUVAARAAN! Mukaan uima-ja sisäliikkavarusteet! Lisäksi nimellä varustettu juomapullo ja vaikka hedelmä tai välipalapatukka. Lähdemme takaisin koululle n. klo 11.10 ja päivä päättyy ruokailuun. Kuljetusoppilaat menevät ensin ottamaan ruuan, että ennättävät koulukyyteihin. Vaatteet kannattaa katsoa nopsasti vaihdettavat/puettavat koska siirtymiin ei ole varattu liikoja aikoja. Kokoonnumme ensin aamulla oman luokan eteen, eli kukaan ei saa jäädä suoraan ns. alaparkkiin! Kännykät suosittelen jättämään kotiin, etteivät esim. häviä, kun porukkaa on enemmän pukkareissa ym.

Aurinkoista viikkoa :) 

 

 

 

 

vko 15   Hyvät tavat- teema jatkuu aiheella ” Toisen kunnioittaminen”

* Ma ja pe on sisäliikkaa.

* Tiistaina musiikkiopistolta tulee vieraita esittelemään ekaluokkalaisille erilaisia soittimia ja oppilaat pääsevät niitä myös halutessaan kokeilemaan.

* Torstaina on klo 10.15-11.00 Mullankaivajat Saimaalla-hankkeeseen liittyvä arkeologien vierailu 1.-3.-luokkalaisille B-salissa .

* Perjantaina käynti kirjastoautolla.

* Kevät alkoikin etenemään nyt vauhdilla joten mekin aloitamme luokassa kevätseurannan, osana yllin jaksoa. Äidinkielessä jatkamme yhdyssana- ja virkeasioita. Matikassa mennään nyt kympin yli vähennyslaskussa.

Mukavaa keväistä viikkoa :)

 

 

 

vko 14

* Tiistaina klo 9-9.30 Activity Maker esittäytyy 1.-6.-luokkalaisille B-salissa.

* Keskiviikkona klo 9.30 HYVÄT TAVAT-TEEMAAN LIITTYVÄ PÄIVÄNAVAUS KOKO KOULULLE B-SALISSA.

* Perjantaina pidämme sisäliikkaa.

Kevät ilmeisesti lähtee etenemään alkaneella viikolla, joten nyt on hyvä pistää reppuun varahanskoja ja -sukkia!

 

 

vko 13       Kesäaika ja Pääsiäisviikko

* Hienosti ovat kymppiparitestit menneet ja perjantaina ne pistettiinkin koteihin nähtäviksi.

* Maanantaina liikumme viimeisen tunnin ulkosalla pihatouhuissa.

* Keskiviikkona vietämme Noita-päivää. Oppilaat saavat pukeutua halutessaan noidiksi tai kissoiksi :)

* Torstaina minä olen poissa ja Heini luotsaa luokkaa. MOLEMMILLA LUOKILLA KOULUPÄIVÄ ON 8-12!Heinille voi vaikka Wilmaan pistää viestiä, jos on jotain ilmoitettavaa. Srk kodille on järjestetty pääsiäispolku jonne luokka menee ennen ruokailua vierailulle.

Hyvää pääsiäistä :)


 

 

 

 

 

 

vko 12

* Maanantaina pidän testin oppilaille 10- pareista ja samainen testi pidetään viikon aikana useamman kerran. Kymppiparien ulkoa osaamisesta on iso hyöty kympinyli-laskuissa :)

* Tiistaina tanssinopettajat Ramona Dancau ja Danut Cioata pitävät luokalle tanssityöpajan 10-10,30.

* Perjantaina pidämme luokassa Tavaran vaihto-hetken :) Jokainen oppilas saa halutessaan tuoda viikon aikana luokkaan 1-2 tavaraa, joista haluaa luopua. Tuotavan tavaran pitää tietenkin olla ehjä ja puhdas. Se voi olla esimerkiksi jokin lelu, peli tai kirja. Tavarat vaihdetaan periaatteella : jos tuon niin saan ottaakin :) Tämä tempaus liittyy yllissä meneillään olevaan kierrätysasiaan.

* Lisäksi perjantaina käymme kirjastoautolla ja menemme pellolle hiihtämään ( aurinko sulattaa kaukalon reunoja, joten kenttämestari ei suositellut sinne menoa). Jos sääennusteet pitävät paikkaansa niin ladut voisivat olla pe ok :) Jos keli nyt jotenkin muuttuu huonommaksi, niin pistän Wilmaan viestiä, jos muutamme suunnitelmaa.

Hyvää palmusunnuntaita! (allergioiden vuoksi emme tee luokassa virpavihtoja)

 


 

 

 

 

 

vko 11  Hyvät ruokailutavat- teema jatkuu.

 

* Maanantaina ja keskiviikkona pääsemme harjoittelemaan lentopallon alkeita Eastista vierailevan  Jaakon kanssa :) Eli viikon varsinaiset liikkatunnit menevät palloilun merkeissä :)

* Entinen luokkamme on nyt remontoitu ja siirrymme sinne takaisin alkuviikosta :)

* Muutamilla oppilailla ovat  lukudiplomi toukat alkaneet kasvamaan kovasti pituutta, eli kirjojen lukeminen on hyvässä vauhdissa :) Tässä vaiheessa on hyvä kaikkien aloittaa kirjojen lukeminen! Kirjoittamisessa on nyt kovasti harjoiteltu virkkeiden muodostamista. Matikassa kympinylitys on osalla jo melko sujuvaa. Kotonakin kannattaa ohjata täyttämään ensin kymppi täyteen :) Yllissä jatkamme turvallisuus-teemaa. Viime viikolla kävimme hätänumero asiaa ja pieniä ensiapu juttuja. Englannissa käymme tällä viikolla läpi maatilan eläimiä.

 

 

 

 

 

 

vko 10    aloittaa ” Hyvien ruokailutapojen kuukauden”

Talviset olosuhteet vaan jatkuvat loman jälkeen, mutta pieniä kevään merkkejä on jo havaittavissa :)

* Koko koululla on maaliskuun teemana hyvät tavat ruokailussa. Hienoa olisi, jos kotonakin asiasta muistuteltaisiin.  Esim. haarukan ja veitsen yhteispeli ja rohkeampi totuttelu uusiin makuihin.

* Yllissä aloitamme jakson, jossa käsittelemme turvallisuuteen liittyviä asioita ja opettelemme mm hätänumeroon soittamisen.

* TORSTAINA vietämme eskareiden ja kakkosten kanssa yhteistä ulkoilupäivää koulun piha-alueilla 9-11. Mukaan ei tarvitse muuta kuin ulkoiluun sopivan vaatetuksen. Muutoin koulupäivä on normaalin ohjelman mukainen. Muuta liikuntaa ei ole tällä viikolla.

Maiskahtelevaa maaliskuuta :)

 

 

 

 

Vko 8. Edelleen tsempataan tervehtimiseen :)


* Viime viikolla oppilailla oli kotitehtävänä tehdä lumitutkimusta. Osa oppilaista ei vielä palauttanut tehtävää pe mennessä, joten viimeistään tiistaina läksy on toimitettava tehtynä minulle!

* Oikein mukavasti on nyt käynnistynyt lukudiplomikirjojen lukeminen :) Muutamalla on nyt joko repussaan tai kotonaan niitä pääkirjastosta lainattuja kirjoja, joita ei voi palauttaa kirjastoautoon, eli ne pitää muistaa palauttaa takaisin kirjastoon.

*LUISTELEMAAN menemme torstaina ennen ruokailua!

* Perjantai = pyjamapäivä :D Lomanaloituksesi vietämme päivää pyjamissa ja jokainen saa tuoda mukaansa unikaverin ja pienen määrän naposteltavaa elokuvahetkeä varten :) Päivään sisältyy mm. rentoutusharjoitus, satuja ja tuutulauluja :) Napostelun jälkeen harjaamme hampaat eli jokaisen olisi otettava mukaan hammasharja ja tahna (muki)! Rentoutumishetkeä varten voi tuoda pienen tyynyn ja viltin, jos haluaa…

 

Suihkivia suksia, luistavia luistimia ja liukkaita liukureita ensi viikolle :) 

 

 

 

 

 

 

Viikko 7.  Tervehtimisen kuukausi jatkuu

 

* Tiistaina menemme laskiaisen kunniaksi laskemaan Hessonmäkeen ennen ruokailua :) Oman laskuvälineen saa tuoda kotoa.

* Keskiviikkona menemme Helmeen leipomaan ystävänpäivän pikkuleipiä ruuan jälkeen. Oppilaskunnan kahviossa voi käydä halutessaan ostoksilla leipomishetken jälkeen.

* Torstaina MOLEMMILLA RYHMILLÄ ON KOULUA 8-12!!!!! 9 aikaan menemme omaan saliin musiikkimaalaamaan yhdessä eskareiden kanssa :) Muistakaa sellainen vaatetus, ettei haittaa jos väriä hieman roiskahtaa.

* Perjantaina hiihdämme ruuan jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

viikko 6     Hyvät tavat : Tervehtiminen!

* Helmikuun ajan koko koulu kiinnittää huomiota tervehtimiseen! Kuukauden aikana on tulossa monenlaisia kivoja päivätehtäviä teemaan liittyen :) Maanantaina menemme yhteiseen päivänavaukseen teemaan liittyen B-saliin klo 9.

* Torstaina, Lainan päivänä, kävelemme kirjastoon ja yhdessä tutkimme sieltä diplomikirjoja. Toivon, että jokaisella on silloin kortti mukana, että voi myös lainata sopivaa luettavaa! Menemme kirjastoon kymmeneksi ja tulemme sitten ruokailuun.

*  Perjantaina menemme luistelemaan ruuan jälkeen, eli luisteluvarusteet mukaan ja mailankin saa ottaa :)

 

TULOSSA:    Ystävänpäivänä 14.2 menemme Helmeen leipomaan pikkuleipiä klo 10.15 :)

15.2 to olemme eskareiden kanssa yhdessä A-salissa yhdeksästä eteenpäin. Aiheena on musiikkimaalaus, eli silloin voisi katsoa lapsen ylle sellaiset vaatteet ettei haittaa jos vaikka pulloväriä hieman sattuu osumaan muuallekin kuin paperiin ;)

 

 

 

 

 

 

vko 5     Sanomalehtiviikko

 

* Viikolla tutustumme sanomalehdistä lähinnä Itä-Savoon ja käytämme lehteä kokonaisopetuksen tukena.

* Matematiikassa otamme nyt jakson geometriaa.

* Perjantaina on kirjastoautolla käynti ja hiihtoa ruuan jälkeen.

* Edelleen olisi hyvä jos repusta löytyisi ne varasukat ja -hanskat, kun kastuvat näillä keleillä kovin herkästi.

* 1-2  luokkien aikana oppilaan pitäisi lukea seitsemän kirjaa suorittaakseen lukudiplomin ( suoritus näkyy 2. luokan kevät todistuksessa). Kirjoja voi siis alkaa lukemaan jo ekalla luokalla. Kirjastossa on merkattuna punaisella tarralla pienten diplomikirjat ja toki olen hyväksynyt muitakin samantasoisia kirjoja :) Kirjoja voi lukea kotona ja koulussa. Toivon, että kodeissa otatte tämän diplomin osana lapsen koulutyön tukemista ja kävisitte kirjastosta sopivia kirjoja lainaamassa. Toki passeleita kirjojahan voi olla jo lapsella kotona. Kirjaston virkailijat auttavat  mielellään sopivien kirjojen löytämisessä. Kirjaryhmät ovat seuraavat: Kuva-, lasten-, sarja-, satu-, runo- ja tietokirjat. Kuva- ja lastenkirjoja olisi kumpiakin luettava kaksi. Satuja ja sarjakirjoja molempia yksi ja vielä joko runo-tai tietokirja. Kun kirja on luettu, se tuodaan kouluun ja siitä tehdään pieni tietoisku ja oppilas vielä itse antaa kirjalle arvosanan. Suosittelen kirjojen lukemista ääneen ( ainakin välillä) jollekulle :)

 

Leppoisaa tammikuun loppua ja helmikuun alkua :)

 

 

 

vko 4

 

* Vierasperäiset kirjaimet ja talvi-teema jatkuvat.

* Perjantaina menemme luistelemaan ruuan jälkeen pariksi tunniksi. Muistakaa sopiva pipo kypärän alle :) Mailan saa ottaa mukaan myös.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 3    Väriviikko  ( ohjeet Wilmassa)

* Ma PUNAINEN

* Ti MUSTA

* Ke HARMAA

* To SININEN

*Pe VALKOINEN

 

* Liikuntaa on perjantaina, jolloin hiihdämme. Näin talviliikunta aikaan yksikkötunti meinaa käydä liian lyhyeksi, niin pidämme perjantaisin kaksoistunnin ruuan jälkeen. Vuoroviikoin on siis hiihtoa/luistelua. Nyt kun talvi vihdoin saapui ja voi harrastaa molempia lajeja, niin toivon, että oppilaat kävisivät muulloinkin luistelemassa/hiihtämässä kuin koulun liikkatunneilla! Näissäkin lajeissa taidot kehittyvät nopsasti, kun toistoja tulee usein! Esim. Kerimaan suuntaan lähtevä latu tuolta sahan läheltä on aivan loistava aloittelevalle hiihtäjälle! Loppuosa on mäkistä, mutta Taimitarhalle saakka todella hyvää hiihdettävää :) Perjantaina menemme tuohon entisen apteekin kulmalle pellolle hiihtämään. Hiihdossa kannattaa huomioda pukeutuminen, eli paksu toppatakki on huonoin valinta. Hiihdossa tulee nopsasti lämmin ja yleensä lapset alkavat valittamaan kuumuutta ja into laimenee. Sauvojen pitää olla vähintään kainaloihin saakka. Harjoitelkaa kotona monojen ja suksien kiinnittämistä, sekä suksien pakkaamista!

* Keskiviikkona on käyty 100 päivää tätä lukuvuotta! Oppilaiden tuomista 100 jutuista kasaamme pienen näyttelyn ja päivää vietetään teeman mukaisesti :) 100 juttuja voi tuoda jo heti alkuviikosta luokkaan.

* Äidinkielessä jatkamme vielä vierasperäisillä kirjaimilla. Edelleen on tärkeää, että oppilaat lukevat päivittäin ääneen ja erilaisia tekstejä. Jos jonakin päivinä ei jää varsinaista lukuläksyä, niin kirjoja / lehtiä löytyy varmasti kotoa aina mitä voi lukea.

* Matematiikassa käymme kelloa, jota kannattaa kysellä kotonakin :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 2

* Maanantaina luvassa pihaleikkejä Sapkolaisten ohjauksessa klo 10.

* Perjantaina yritämme päästä luistelemaan…tiedotan tästä vielä Wilman kautta lähempänä.

* Wilmassa näyttää tänään olevan ongelmaa, korjaantunee huomenissa.

* Keskusteluajoista pistän infoa joko loppuviikosta tai viim ensi viikolla. Ja pikkuhiljaa kirjoittelen omia näkemyksiäni arviointikeskustelupohjiin.

* 100-päiväkin lähestyy ( viikolla 3 )ja perinteisesti kokoamme 100-näyttelyn, eli kotoa voisi jo käydä katselemaan,  mitä toisi luokkaan 100 :) Aiempina vuosina on tuotu mm makaroneja, riisejä, nappeja yms ja 100 g jotakin tai 100 cm :) Mielikuvitus käyttöön!

 

 

 

 

vko 1                           Happy new year 2018!

 

Tammikuu on pakkaskuu…laulun sanojen mukaan :) No, lauhassa säässä aloitamme kevät lukukauden. Vajaa viikko kuluu joululomaa muistellen, viimeisiä kirjaimia käyden ja kertaillen yhteen- ja vähennyslaskua. Yllissä aloitamme talvi-teeman, joka on esillä muissakin oppiaineissa. Perjantaina näyttäisi olevan pientä pakkasta, joten silloin menemme hiihtämään. Hiihtämistä varten kannattaa katsoa sopivan mittaiset sauvat ( ainakin olkapäähän saakka), hieman ohuempi, tuultapitävä takki ja sellaiset hanskat, jotka mahtuvat hyvin sauvojen renksuihin. Monojen sitomista ja suksiin kiinnittämistä pitää harjoitella kotonakin.

Arviointikeskusteluista pistän aikaehdotuksia seuraavalla viikolla Wilman kautta. Jos onnistuisin laatimaan sellaisen kalenterin, josta voitte varata teille sopivan ajan.

Näillä eväillä alkavaan uuteen vuoteen :)

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vkot 50 ja 51

Alkavalla viikolla käymme vielä mm. viimeisiä kirjaimia ja joitakin jää ensi vuodellekin :) Matematiikasta treenailemme vielä kymppipareja ja hieman pidempiä laskutehtäviä. Liikunnassa olemme ainakin maanantaina sisällä, kun menikin noin märäksi tuo lumisää. Repussa olisi hyvä olla niitä varahanskoja ja sukkia!

Keskiviikkona menemme seuramaan Lucia-esitystä B-saliin klo 9. Ruokailussa nautimme jouluateriasta.

Torstaina pidämme eskareiden kanssa yhteisen joululauluhetken omassa salissa klo 9.

Perjantaina pidämme oman luokan pikkujoulut, eli kotoa saa tuoda pientä naposteltavaa.

Tiistaina 19.12. molemmilla ryhmillä on koulua  8-12! Kotoa saa tuoda mukanaan lautapelin, jota yhdessä pelailemme.

Keskiviikkona 20.12. koulua on 8-10 ja sitten aloitamme joululoman :)

Tämän alkavan viikon perjantaihin saakka teillä vanhemmilla on aikaa kirjata omat havainnot Wilmaan lapsenne koulunkäyntiin liittyvistä asioista. Tammikuussa sitten ilmoittelen aikoja ja tapaamme keskustelun merkeissä :)

Lomalle toivon hyviä ulkoilusäitä ja olisipa kiva, jos pukinkontista löytyisi  joku helppolukuinen kirja, jota voisi lomalla hautautua lukemaan vaikka omaan sänkyyn viltin alle ;)

Kiitos syksyn yhteistyöstä ja

ihanaista, tunnelmallista joulunaikaa <3

t. Anne & Heini


 

 

 

 

 

vko 49     SUOMI 100 juhlaa


* Maanantaina harjoittelemme  liikuntatunnilla parijonossa kävelyn sankarihaudoilla, jotta se tiistaina sujuu sitten kauniisti ja ryhdikkäästi.

TIISTAI=JUHLAPÄIVÄ!

Päivän ja illan kulku onkin jo selvillä, joten mukavaa juhlapäivää kaikille :)

Muistakaa, että molemmilla ryhmillä on koulua klo 8-12.

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ :)

* Torstaina nautimme juhlalounaan ja koulupäivä on muuten aivan normaali.

* Perjantaina kokoonnumme klo 9 saliin ja siellä arvotaan palkintoja 100 välituntikierrosta kiertäneiden kesken :) Viimeisellä tunnilla on sisäliikkaa.


 

 

 

 

vko 48             K/Y-viikko

* Suomi-teema jatkuu.

* Ma ja pe sisäliikkaa.

* Tiistaina viimeistään toimittakaa joulukalenteripaketti luokkaan :)

* Keskiviikkona on liikuntavälkkä 8.40-9.

 

Hyvää 1. adventtia :)

 

 

 

 

TULOSSA: Koko koulun yhteinen Suomi 100 itsenäisyysjuhla ti 5.12 liikkahallilla klo 18.00!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 46  Ä/R-viikko

 

* Perjantaihin mennessä palautelkaa arviontivihkot minulle takaisin.

* Ma ja pe on sisäliikkaa.

* Aloitamme Suomi-jakson, joten nyt niitä kortteja tms kuvia eripuolelta maatamme voisi tuoda luokkaamme näytille :)

* Useampana vuonna luokkamme joulukalenteri on koostunut oppilaiden tuomista pienistä paketeista ja niin ajattelin tänäkin vuonna. Paketin sisällön pitäisi sopia sekä tytölle, että pojalle ja arvo olisi n. 4 euroa. Allergioiden takia suklaata en suosittele ylläriksi. Paketti pitäisi olla luokassa viim. ti 28.11.

 

Reipasta viikkoa :) 

 

 

 

 

 

 

 

vko 45      M-viikko

* Alkuviikosta oppilaat tekevät itsearvioinnin käyttäytymisen ja työskentelyn osalta arviointivihkoon. Minä teen oman arvioinnin Wilmaan, joka on teille vanhemmille nähtävissä viimeistään perjantaina. Kodin osuus tulee tehtäväksi joulukuussa.

* Ma ja pe on sisäliikkaa.

* Ke menemme klo 9.00 seuraamaan B-saliin 90-luvun päivänavausta.

*Loman jälkeen luokassa on ollut jotenkin rauhallisempi tunnelma, eli loma teki kaikille hyvää :) Lukemisen harjoittelusta sen verran, että nyt pyrimme siihen, että joka päivä ( ma-to) jää lukuläksyä. Oppilaat eivät ole välttämättä mieltäneet harjoituskirjan tehtäviä osaksi lukemista ja nyt meillä alkaa olla jo sen verran kirjaimia kasassa, että erilaisia sanalukuläksyjä on nyt hyvä harjoitella. Lauselukijoille annan lisäksi pieniä tarinavihkosia. Edelleen muistutan Ekapelistä, jos lukuläksyt tökkäsevät ja muutenkin.

* Yllissä siirrymme vähitellen Suomi-teemaan ja jos kotoa löytyy vaikka valokuvia tai postikortteja eri puolelta Suomea, niin niitä saisi tuoda näytille luokkaamme.

Muksaa viikkoa :)

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 44      E-/ T-viikko

 

Loman jälkeen vielä kertailemme e-asioita ja siirrymme vähitellen t:hen.

Osa palautti arviointivihkon ja ennen lomaa, mutta kellä se on vielä kotona, niin pistäkää huomiseksi reppuun.

Maanantaina on sisäliikkaa, muistakaa sisäliikkavarusteet!

Torstaina on srk pitämä päivänavaus klo 9.

Perjantaina oppilaskunnan Halloween diskoilua ja myyjäisiä :) Muistakaa, että kolme parasta pukua palkitaan!

 

Hyvää talviaikaa :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 42     E-viikko

 

Niinpä se syysloma jo kolkuttelee ovella tämän viikon jälkeen :) Alkuviikosta teetän pienen testin oppilailla tähän mennessä käydyistä kirjaimista ja liimamme sen sitten arviointivihkoon. Viime viikolla teimme oppikirjan kertauksen matematiikanjaksosta ja näyttää siltä että kaikilla sujuu ihan mukavasti sekä yhteen- että vähennyslaskut lukualueella 0-5. Myös laskun merkitseminen matematiikan kielellä näyttäisi sujuvan mukavasti. Oppilaat tekevät viikolla myös arviointia samaan tyyliin kuin n. kk sitten ja tämäkin löytyy sitten vihkosta. Arviointivihko lähtee lomanajaksi kotiin. Yritän ennättää jututtamaan jokaista oppilasta tekemänsä arvioinnin jälkeen ja samalla merkkaan rastilla oman hymynaaman, mikäli olen erimieltä lapsen kanssa. Jos en ennätä kaikkia lapsia jututtamaan, niin käymme lomakkeen läpi sitten loman jälkeen. Viikolla 45 tapahtuu koko koulussa käyttäytymisen ja työskentelyn arviointi.

Viime viikolla harjoittelimme englannissa  Do you like-asiaa ja kivasti lapset jo vastailivatkin joko Yes, I do tai No, I don’t :) Tällä viikolla harjoittelemme kertomaan mistä pidämme, eli I like…

* Maanantaina ja perjantaina on sisäliikkaa. Muutamilta puuttui viime viikolla sisäliikkavarusteet, eli pistäkääpä ne pussukassa reppuun ja pussukkaa voi sitten säilyttää omassa naulakossa.

* Keskiviikkona on valtakunnallinen Satupäivä. Tällöin meidänkin luokassa kuunnellaan / luetaan satuja :)

* Kirjastoauto ei käynytkään viime viikolla, niin otatan mahdolliset kirjastonkirjat pulpetista reppuun jos vaikka palautuspäivät ovat umpeutumassa.

* Minä olen perjantaina poissa ja Heini ottaa vastuun luokasta. Olemme sopineet että pari tuntia oppilaat pelaisivat lautapelejä kummien kanssa, eli pistäkää jokin lautapeli pe reppuun! Mieluusti sellainen, jota lapsi osaa pelata.

Hyvää syyslomaa :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 41    L = leaf = lehti

 

* Maanantaina ja perjantaina on sisäliikkaa.

* Hieman vielä kertailemme u:ta ja sitten siirrymme l:ään. Matematiikassa on jakson kertaus puolen viikon maissa.

* Käsitöissä jatkamme huovuttamista ja yllissä viikon teeman mukaisesti tutkimme erilaisia puiden lehtiä.

* Perjantaina on lukion oppilaskunnan järjestämä disco alakoululaisille ( mainitaan Wilman viikkotiedotteessa).

* Nyt kannattaa reppuun pistää todellakin niitä varasukkia ja ulkohousutkin alkavat olla sääennusteiden mukaan tarpeen. Muutama oppilas olisi välitunneilla pelkällä hupparilla, mutta kyllähän nyt jo takkikelit ovat alkaneet. Pipo ja hanskatkin lämmittävät viileässä syyssäässä mukavasti :)

 

Lupsakkoo viikkoo :)

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 40    Eläinten viikko ja U

* Maanantaina kuulemme ensimmäiset Ollin viikonloppuseikkailut :) Oppilaat saavat Eläinten viikkoon liittyvän vihkosen Suomen eläimistä.

* Keskiviikkona klo 8 pääsemme seuraamaan Lastenmusiikkiorkesteri Orffien esitystä omaan saliimme. (http://orffit.net/)

* Sisäliikuntaa on keskiviikkona ja perjantaina. Keskiviikkona Savonlinnan tanssi- ja musiikkiopistolta tulee opettaja opettamaan jazz-/showtanssia ja perjantaina SavoLi:lta saapuu ohjaaja opettamaan telinevoimistelua temppuradan merkeissä :)

* Perjantaina minä olen poissa ja Heini ohjaa luokkaa päivän ajan. Eläinten viikon päätteeksi oppilaat voisivat tuoda kotoa omia leikkieläimiä, joita esittelisivät toisille ja puuhastelisivat niillä yhdessä.

 

 

Leppoisaa lokakuista viikkoa :)

 

 

 

 

vko 39                  S=syksy

 

* Keskiviikkona vietämme koko alakoulun liikunta-/ulkoilupäivää. 3-6 luokat menevät Huosioon ja 1-2 luokat liikkuvat koulun ympäristössä.

Pienillä toiminta alkaa klo 8 ja päättyy klo 12. Oppilaat jaetaan kuuteen eri ryhmään. Ohjelmassa on mm. suunnistusta, leikkejä ja syksytaidetta. Olemme siis koko päivän ulkona ( yksi piste sisällä ja ruokailu normaalisti), joten vaatetus kannattaa katsoa sen mukaisesti. Mieluummin vähän enemmän yllä, kuin liian vähän. Jos sää on kovin sateinen, siirrämme päivän toiseen ajankohtaan. Pieni ripsiminen ei haittaa.

* Näin ollen meillä ei ole viikolla muita liikkatunteja!

* Torstaina on yhteinen päivänavaus klo 9 B-salissa ( 1980-luku).

* Perjantaina käymme kirjastoautolla.

* Välituntijuoksu on käynnistynyt oikein mukavasti :) Viime viikon tsemppausviikko viittaamisen osalta tuotti jo ihan kivasti tulosta. Tästä on hyvä jatkaa! Matematiikassa olemme pyöritelleet yhteenlaskun käsitettä moni eri tavoin. Näyttäisi siltä, että oppilaat alkavat vähitellen sisäistämään asian :)   Maanantaina vielä kertailemme o:ta ja sitten siirrymme s-kirjaimeen/äänteeseen. Luulen, että s-jakso avaa vielä enemmän liu’uttamista äänteestä toiseen.

* Vanhempainillassa herätti keskustelua lupa-asia omien päätelaitteiden käytöstä koulussa. Minä ohjeistin omassa luokassa asiaa näin: Lupa kannattaa tässä vaiheessa antaa, mutta meidän luokka käyttää sähköiseen työskentelyyn koulun laitteistoa, eli sen takia ei tarvitse kännykkää kouluun mukaan ottaa!

Värikästä syksyviikkoa kaikille :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 38  O- ja Valtakunnallinen Peppu Irti Penkistä-viikko eli PIP :)


* Alkavalla viikolla kiinnitämme erityistä huomiota aiemmin mainitsemaani höpöttely-asiaan. Nyt oppilaiden pitää keskittyä siihen, että viittaamalla saa puheenvuoron. Kerroin tästä oppilaille viime perjantaina ja sanoin, että pieniä sanktioita eli muistinvirkistämiskeinoja seuraa niille, jotka toistuvasti tätä yhteistä sopimusta rikkovat.

* Maanantaina liikkatunnilla liikumme ulkona.

* Äidinkielessä vielä vähän kertailemme a-, i- ja n-juttuja ja sitten siirrymme o:hon. Niinä päivinä milloin ei tule varsinaista lukuläksyä niin etenkin lukemaanopettelevien olisi hyvä pelata varttitunti Ekapeliä :)

* Keskiviikkona on vanhempainilta alk. klo 18 Ilonassa ja sitten jatkamme omassa luokassa.

* Torstaina on  ulkoliikkaa jos sää sallii.

PIP-viikkoa toteutamme luokassamme päivittäin lisäämällä toiminnallisuutta oppitunteihin.

* Tästä viikosta alkaen oppilailla on mahdollisuus kiertää juoksemalla ns. välituntirataa. Jokaisesta juoksemalla tehdystä kierroksesta saa yhden pisteen. ( Tavoite on juosta koko lenkki, mutta toki voi muutaman askeleen välillä kävelläkin reippaasti.) Tavoitteena on 100 pistettä. Kaikki sata pistettä keränneet osallistuvat arvontaan, joka tapahtuu itsenäisyyspäiväviikolla :) Käymme radan läpi ma liikkatunnilla.

 

LeppOisaa viikkOa :)

 

 

 

 

vko 37        N-viikko


* Viime perjantaina oppilaat äänestivät edustajamme oppilaskuntaan. Tulos selviää maanantaina :) Perjantaina oppilaiden mukana koteihin läksi Minun vuoteni-vihko. Vihkoa käytämme vuoden aikana ns. jatkuvaan arviointiin. Kerron Wilmassa lisää tästä asiasta.

* N-viikon kunniaksi rakennamme luokkaan nallenäyttelyn oppilaiden tuomista nalleista :) Eli pistäkääpäs niitä kotoa mukaan.

* Alkava viikko on myös liikenneturvallisuus viikko. Käsittelemme aihetta mm. yllin tunneilla. Jokainen oppilas saisi tuoda luokkaan yhden heijastimen, jota käytämme havainnoimiseen ja mm. matematiikkaan.

* Maanantaina on sisäliikkaa ja torstaina ulko, jos sää sallii.

* Keskiviikkona menemme ruuan jälkeen kirjastoon. Siellä opiskelija opastaa ja oppilailla olisi hyvä olla kirjastokortit mukana. Ne oppilaat, jotka ovat palauttaneet lomakkeen korttia varten, saavat kortin tuolloin. Sopikaa kodeissa montako kirjaa lapsi voi lainata kotiin. Minusta kaksi olisi sopiva määrä.

* Perjantaina on nälkäpäiväkeräys. Oppilaat voivat tuoda kotoa katsotun sopivan rahasumman, jonka he pudottavat luokan lippaaseen.

Tälle viikolle tulikin monta muistettavaa asiaa ;) Mutta uskon, että hommat hoituvat mainiosti :)

Näpsäkkää viikkoa kaikille :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 36              I-viikko :)

* Keskiviikkona yu-kisat ( Wilmassa tietoa).

* Perjantaina äänestämme meidän luokasta edustajan koulun oppilaskuntaan. Ehdolla ovat Nelli, Aapo ja Maija.

 

Viime perjantaina olivat Annu ja Olli ilmestyneet luokkaamme piilopuun alle :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 35

 

 

Viikolla onkin monenlaista ohjelmaa :)

Viime viikolla opettelimme käyttämään Tuhattaituri-kirjaa, josta olikin läksyä useampana päivänä. Läksyt oli hoidettu oikein hyvin :) Tällä viikolla aloitamme seikkailun lukemisen opetteluun. Luokassa on jo tällä hetkellä eritasoisia lukijoita, joten lukuläksykin tulee olemaan lukemisen tason mukaisesti. Aloitteleville lukijoille läksy yleensä jää kyseisen kirjaimen tavulaatikosta, jota kotona pitää lukea useamman kerran ja mielellään tavut hieman erijärjestyksessäkin ( ei opetella ulkoa). Lukemaan opettamisessa käytän ns. liu’utusmenetelmää äänteestä toiseen, eli emme tavaa tavuja. Kun kotona autatte opettelussa, niin vanhempi voi lukea koko tavun malliksi esim. sanoa/lukea  AI, eikä äänne kerrallaan, etenkin jos epäilee ettei osaa äänteittäin tukea harjoittelua. Tämä siksi, ettei lapsi menisi sekaisin. Lukevien lasten pitää myös lukea annettu läksy ääneen ainakin pariin kertaan! Lukuläksyä EI SAA jättää myöhään iltaan, jolloin lapsi on jo väsynyt ja lukeminen saattaa mennä kiukkuiluksi. Lukemaan opettelussa on tärkeää antaa lapselle aikaa ja rauhaa! Kukaan ei opi paineen alla, vaan pikkuhiljaa, kun asia kypsyy. Tärkeää on olla kotona kiinnostunut asiasta. Lukea edelleen satuja ja tarinoita yhdessä ääneen. Huomioida ympärillä olevia kirjoituksia yms. Kirjastosta kannattaa käydä kotiin lasta kiinnostavia kirjoja, joita yhdessä tutkaillaan :) Asiasta pitäisi tulla miellyttävä ja kiinnostava asia. Liika tuputtaminen voi kääntyä asiaa vastaan. Koulussa etenemme johdonmukaisesti, joskus saatamme ottaa useamman äänteen kerrallaan ja aika piankin, koska silloin lapsi pääsee jo käsittelemään ja työstämään pieniä sanoja, jotka ovat jo paljon mielenkiintoisempia, kuin pelkät tavut. Toivon leppoisia hetkiä koteihin aapisen parissa :)

Kun olemme käyneet äänteen niin sen jälkeen käymme aika nopeasti myös äänteen merkin, eli kirjaimen. Kirjainten ja yleensäkin kirjoittamisen harjoitteluun meillä on kaksi vihkoa, joita käytämme rinnan. Kirjoitusläksyihin pitää myös varata rauhallinen aika ja hyvät työskentelyvälineet ( terävä kynä). Jokaista pieleen mennyttä kirjainta ei tarvitse pyyhkiä, vaan ohjataan lasta tekemään se seuraava kirjain paremmin. Sama koskee myös numeroita. Toki jos näette kotona tai me koulussa, että tehtävä on tehty kiireessä hutaisemalla, niin hyvä on tehdä homma rauhassa uusiksi. Jos mistä tahansa läksyistä tulee kotona ihmettelyä, niin kysykää reippaasti minulta :)

* Maanantaina:  Koulupsykologi Nina Finel tulee käymään luokassamme tervehdyskäynnillä. Vietetään kouluruokailun 70-vuotis juhlapäivää ja toiveena oli, että kaikilla olisi yllään jotain sinistä ja valkoista :) Huivikin tms käy. Viimeisellä tunnilla liikumme ulkona.

* Tiistaina on valokuvaus. Palauttakaa kuvauslaput minulle maanantaina, etteivät unohdu kotiin.

* Keskiviikkona on 70-luvun päivänavaus klo 9 B-salissa. 9.30 lähdemme Palvelutalo Helmen väen kanssa Kirkkorantaan onkimaan :) Ohjaajat, onget ym tulevat  Kalaharreilta. Pistäkää lapsille sopivaa vaatetusta ylle ja vaikka kumpparitkin jalkaan ! Helmen väki tarjoaa meille siellä eväsleivät ja tulemme koululle ruokailemaan klo 11 jälkeen.

* Perjantaina kirjastoauto tulee koululle ja menemme yhdessä sinne tutustumaan ja lainatakin saa kellä kortti on :)

 

TULOSSA: Kerimäen koulujen väliset YU-kisat urkkakentällä ke 6.9 ( lajeina meidän luokkalaisilla pallonheitto, 40 m ja 600 m juoksut) Jutelkaa kotona lapsenne osallistumisesta, koska kyselen halukkaat urheilijat tällä viikolla. Osallistua saa vaikka jokaiseen lajiin :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 34

Ensimmäinen kouluviikko meni oikein mukavasti :) Näyttää siltä, että välitunnitkin ovat meidän luokan osalta sujuneet hyvin ja kaikki ovat päässeet touhuihin mukaan. Luokkatilanteissa pitää joitakin vähän toppuutella “liiasta innokkuudesta” ja etenkin muistuttaa siitä, että maltetaan viitata. Näitä asioita toki harjoittelemme koko ajan.

Muutamilla oli aapinen vielä päällystämättä ja kirjat taitavat olla nyt pulpeteissa, joten hoidelkaa alkuviikosta muovit kirjaan :) Kotoa saa pulpettiin tuoda ns. omatoimivihkon, johon saa vaikka piirtää/värittää odotteluaikoina. Kirjastoauto kävi koululla viime pe, mutta emme päässeet sinne retken vuoksi. Auto käy koululla n. kahden viikon välein ja meidän luokankin oppilaat vähitellen lainaavat autosta pulpettikirjoja. Olisikin hyvä käydä kirjastosta jo valmiiksi lapselle kirjastokortti, jota voisi kuljettaa esim. repun taskussa. Yleissääntönä on ollut, että autosta lainataan vain yksi kirja, jota pidetään pulpetissa ja sieltä se sitten palautetaan seuraavalla kerralla.

Alkavalla viikolla käymme vielä läpi mm. koulun järjestyssääntöjä ja laadimme omaankin luokkaan huonetaulun.

Maanantaina, jos sää sallii, lähdemme ruuan jälkeen rannan leikkipuistoon liikkumaan :) Oma juomapullo on hyvä olla mukana, nimellä varustettuna! Loppuviikoksi näyttikin sateita :(

Leppoisaa viikkoa!

Ps. Alla olevassa kuvassa näkyy englanninopetuksen vuosikello, mitä eri kuukausina painotamme :)

Ps 2. Kuvan alla on tulossa asiaa ja vähitellen pistän kuvia myös tapahtumia ja oppilastöitä sivuille.

TULOSSA: Koulukuvaus ti 29.8

 

 

 

 

 

vko 33

Alla kuvia ensimmäisestä koulupäivästä, joka sujui oikein mainiosti :) Tästä on oikein mukava jatkaa :) Wilmaan pistän nyt tämän hetken tärkeimmät asiat ja jatkossa sitten päivitän tänne tulevan viikon ym juttuja. Kuviakin lisäilen, kunhan saan kaikki lupakuviot tietooni.

 

 

 

TERVETULOA ALOITTAMAAN KOULUVUOTTA

PE 11.8.

KLO. 8.00-12.00

MUKAAN REPPU, JOKA ON TÄYTETTY INNOSTUKSELLA JA

IHAN PIENELLÄ JÄNNITYKSELLÄ :)

 

T: Anne-ope ja Heini


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.