Slide1
SLIDE1
PreviousNext

1-2lk

 

vko 34       ” Yhteisiä sääntöjä ja turvallista kulkemista liikenteessä”


Viime viikon tunnelmat luokassa ja muutenkin, olivat oikein hyvät ja leppoisat! Suurin osa oppilaista sai valmiiksi isotöisen auringonkukka-askartelun ( paljon mm leikkaamista, joka onnistui todella hienosti!). Läksyt oli hoidettu hyvin ja tunneilla oli rauhallinen työskentely ilmapiiri!

Tällä viikolla mm seuraavaa:

* Ykkösten kanssa aloitamme Aapisesta a:ta. Lukuläksyt eriytän lapsen lukemisen tason mukaan ( tavuja/sanoja/virkkeitä) Lukuläksy on tärkeää lukea useamman kerran ja siihen on hyvä varata rauhallinen, kiireetön hetki. Kakkosille aivan samat ohjeet :) Kirjoituspuuhissa harjoittelemme kirjainten oikeita muotoja ja suuntia. Periaate on, että seuraavan kirjaimen yritän tehdä aina paremmin, eli ei heti pyyhitä ja korjata. Toki, jos näen, että läksynä olleet kirjoitushommat on tehty hutaisten, niin sitten pyyhimme ja teemme koulussa uudelleen. Maltti on siis valttia :)

* Tiistaina on valokuvaus ja meidän luokan aika on klo 9.10.

* Keskiviikkona ja perjantaina on ulkoliikkaa. Viime viikolla kaikilla oli hienosti sopivat ulkoliikkavarusteet :) Muistakaa vanhempainilta klo 17.30,  paikkana oma luokka.

* Torstaina saamme Jarno- ja Pekka-poliisit puhumaan oppilaille liikenneäyttäytymisestä klo 9 omaan saliin. Salihetken jälkeen jatkamme kaikki alkuopetuksen luokat liikenneasioita luokissamme.

Mukavaa viikkoa kaikille :)

Ps. Sisäkenkiä voisi sujautella reppuihin!

Ps.2. Oppilastöitä ja tilanteita sivuilta löytyy lisää kuvia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 33      ” Minä koululainen, me koululaiset”

 

Kokonainen kouluviikko edessä…uusia asioita tulossa :)

Alkavalla viikolla jatkamme toisiimme tutustumista ja ryhmäytymistä. Kirjojakin ilmestyy lisää reppuihin ja pikku läksyjäkin jo jää. Kakkosille jo himppu enempi ;) Suosittelen tekemään kotitehtävät heti kohta koulun jälkeen ja illalla ne voi vielä vanhemman kanssa yhdessä katsoa läpi. Iltsiin menevien osalta vanhemmat sopivat ohjaajien kanssa tehdäänkö läksyt siellä. Läksy yleensä merkitään L-kirjaimella ja lukuläksy vielä rajataan pienillä merkinnöillä. Matematiikasta läksynä yleensä on ns. kotitehtävälaatikko aukeaman oikeassa alareunassa. Vinkki vanhemmille; jos repussa on kirja/kirjoja niin silloin läksyä yleensä on tullut! Läksyjutuista ja etenkin lukuläksyistä juttelemme lisää sitten vanhempainillassa.

Keskiviikkona Hakulisen Jaakko tulee pitämään lentopallotunteja, joten meidän liikka onkin palloilua :) Jaakko aloittaa pitämään jälleen lentopallokerhoa koulullamme, josta infoamme varmaankin jo alkavalla viikolla lisää.

Perjantaina menemme liikkumaan yu-kentälle. Näin ulkoliikuntakaudella on ihan hyvä pitää juomapulloa repussa, jonka voi sitten ottaa mukaan ulos. Janojuomana käytämme vettä. Ulkoliikunnassa liikutaan rennoilla/joustavilla vaatteilla ja jalassa on lenkkarit tms jalkaa hyvin tukevat kengät.

Olen suositellut sisäkenkien tuomista kouluun. Ne ovat jo ihan turvallisuusasia ja sitten kun sateet yms alkavat, niin on hyvin kurjaa kävellä sukkasillaan märillä lattioilla!

Näillä näkymin ruokailemme jatkossa ma ja ti klo 10.45 ( koska kakkosilla on yhden päivä) ja muina päivinä klo 9.45. Ruokailussa pätee edelleen se sama vanha sääntö, että maistetaan kaikkea. Ruokaa otetaan sen verran, minkä arvelee jaksavansa syödä ja haetaan sitten tarvittaessa lisää. Pyrimme siihen, että biojäteastiaan ei ruokaa menisi yhtään!

Tämmöisin ajatuksin tällä kertaa, joten oikein mukavaa alkavaa kokonaista kouluviikkoa :)

Ps. Älkää huolestuko, jos lapsi ottaakin tavoistaan poiketen päikkärit koulun jälkeen…kuuluu monilla asiaan näin alussa :)

 

 

 

vko 32     ” Minä koululainen, me koululaiset”

 

Tervetuloa aloittamaan uusi lukuvuosi

to 8.8. klo 8.00!

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.