Slide1
SLIDE1
PreviousNext

Korkeasaaren eläimiä

Joitakin Korkeasaaren eläimiä

Manuli

Aasialainen arokissa manuli on ulkomuodoltaan kuin kookas paksuturkkinen kotikissa. Manulin elinalueilla lämpötila voi laskea talvella jopa alle viidenkymmenen pakkasasteen. Manuli maastoutuu harmaanruskean turkkinsa avulla hyvin kivikkoiseen ympäristöön väijymään saaliitaan, pieniä nisäkkäitä ja lintuja. Manuli viettää päivät pesäkolossaan lepäillen ja aktivoituu iltahämärissä.

Korkeasaaressa on kaksi aikuista manulia. Manulit saivat neljä pentua toukokuussa 2016. Pennut asuvat emon kanssa Kissalaakson tarhassa ja ne näkevät usein leikkimässä päivisinkin tarhan takaosassa. Naaras on yleensä näkyvillä pentujen kanssa tai lempipaikassaan kolmionmuotoisessa puuhun rakennetussa pesälaatikossa. Naaras ja uros asuvat erillään muulloin paitsi kiima-aikana, sillä manulit ovat yksineläjiä.

Aavikko kettu

Aavikkokettu on maailman pienin kettu. Aavikkokettu eli fennekki on koiraeläimistä kaikkein pienin – kääpiökoira chihuahuaakin pienempi. Isot, lämpöä haihduttavat korvat, karvaiset tassunpohjat ja tuuhea hiekanvärinen, kuumuutta ja kylmyyttä eristävä turkki ovat sopeutumia ankaraan aavikkoympäristöön. Lajin elinaluetta ovat Afrikan pohjoisosat ja Sahara. Aavikkoketut elävät perheryhmissä, joissa vain yksi pariskunta lisääntyy ja muut toimivat apureina. Perhe asustaa maahan kaivamassaan tunneliverkostossa, josta ketut kömpivät esiin tavallisesti vasta illan hämärtyessä, kun aurinko ei enää paahda kuumasti.