Esittely

Louhen koulu on kaksiopettajainen kyläkoulu Savonlinnan kupeessa.  Opetus tapahtuu yhdysluokissa 1-3 ja 4-6 sekä esikoulussa (O-luokka).

Koululta on matkaa Kerimäen kirkonkylään n.15 km ja Savonlinnaan n.20 km. Louhella asuu noin 500 asukasta. Louhen koulun koulupiiriin kuuluvat myös naapurikylän, Makkolan oppilaat, sillä kylän oma koulu lakkautui v.1999. Koululla on toiminut esikoulu vuodesta 2001 ja ryhmäperhepäiväkoti vuodesta 2005 lähtien.

Koulurakennus on puurakenteinen, viisikymmentäluvulla rakennettu. Pihapiiriin kuuluu myös kaunis kivinen ruokalarakennus, jossa kirjaston lakkautuksen jälkeen työskentelee yksi opetusryhmä.

Pihapiiri on laaja ja viihtyisä.

Koulun ulkoliikuntapaikat ovat hyvät sekä talvella että kesällä.

 

Tilanne parani ratkaisevasti, kun Louhen lähiliikunta-alue valmistui joulukuussa 2008.

Yleisurheilun suorituspaikat rakennettiin koulun piha-alueelle, joka mahdollistaa nyt esim. korkeus- ja pituushypyn harjoittelun myös välituntien aikana. Koulun piha-alueella on nyt myös mahdollista lentopallon ja koripallon pelaaminen.

Pihatelineitä ja keinuja uusittiin ja lisättiin. Hiihtoalue on myös entistä parempi.Siinä on erittäin hyvä opetella hiihdon eri tekniikoita. Hiihtoalueen mäenlaskurinne on sekä hiihtäjien, että pulkkailijoiden ahkerassa käytössä.

Luistelukaukalo on myös uusittu sekä alueen valaistus on nyt asiallinen. Kesällä luistelukaukalossa on mahdollisuus pelata tennistä ja hiihtoalueen tekniikkaopetusalue on kesäisin jalkapallo- ja pesäpallokenttänä.

Uusi valaistus antaa mahdollisuuden hiihto- ja mäenlaskurinteen käyttöön myös iltaisin. Viimeisin rakennuskohde oli kuntorata, jota levennettiin ja pinta uusittiin syksyllä -08.

Lähiliikunta-alueemme tarjoaa nyt erittäin monipuoliset mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen kaikenikäisille ympäri vuoden.