Koti ja koulu

Kasvatus on kodin ja koulun yhteistyötä. Kodilla on kuitenkin ensisijainen kasvatusvastuu. Koululta toivotaan, että huoltajat pitävät yhteyttä lapsiaan koskevissa asioissa aktiivisesti ja rakentavasti.

Koululta pidetään yhteyttä koteihin erilaisin tiedottein, puhelimitse, järjestämällä vanhempainiltoja, kehityskeskusteluja ja muita tilaisuuksia.

Koulun opetussuunnitelma ja tietoa koulun toiminnasta löytyy koulumme kotisivuilta http://edu.savonlinnaseutu.fi/mertala. Kotisivuilla esitellään koulun toimintaa ja tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Kotisivuilta löytyvät lisäksi mm. lukujärjestykset, koevarauslistat, liikuntaohjelmat sekä loma-ajat ja yhteystiedot.

Sivuilla on tarkoitus esitellä myös oppilaiden töitä. Työt julkaistaan mielellään nimellä varustettuna. Toisinaan sivuilla julkaistaan digitaalikameralla otettuja kuvia oppilaista. Tätä varten tarvitsemme luvan lapsenne töiden, nimen ja kuvan julkaisemiseen koulun kotisivuilla. Lupa kysytään ilmoittautumislomakkeessa, joka on jaettu kotiin ensimmäisellä kouluviikolla.

Koulun ja kodin yhteistyötä edistämään on perustettu vapaaehtoinen Mertalan koulun vanhempaintoimikunta, jonka toimintaan mukaan on tervetullut jokainen Mertalan koulun oppilaan vanhempi. Vanhempaintoimikunnan toiminnasta ja kokousajoista löytyy lisätietoja koulumme kotisivuilta.