Meidän koulu

Hankkeet lukuvuonna 2021-2022

  • Kerho- hanke
  • Kielitutor
  • Miun harrastus- hanke
  • LUMA2020-kehittäjäkoulu
  • StarT
  • Taidetestaajat (8.luokat)
  • Tasa-arvon edistämishanke
  • 7-9 luokkien Uudet linssit lukemiseen – lukutaitohanke

 

 

Mertalan koulussa tehdään kansainvälistä yhteistyötä Detmoldin, Viipurin ja Kiinan kanssa.

Detmold-yhteistyö

Mertalan koulu ja Detmoldin Geschwister-Scholl-Gesamtschule ovat olleet oppilasvaihdossa vuodesta 2011 lähtien. Savonlinna on toiminut isäntänä toukokuussa 2011, 2013 ja 2015. Detmoldilaiset puolestaan ovat isännöineet vaihtoa huhtikuussa 2012, toukokuussa 2014 sekä syyskuussa 2015. Yhteistyö on tiivistynyt entisestään tämän vuoden aikana, kun Mertalan koulu ja Geschwister-Scholl-Gesamtschule tekivät yhteisen Erasmus+ -hankehakemuksen. Kolmivuotinen hanke sai myönteisen rahoituspäätöksen kesällä 2016. Hankkeen teemana on metsä ja sitä käsitellään monin eri tavoin eri oppiaineissa. Myös paikalliset metsäalan yrittäjät ja yhdistykset ovat lupautuneet mukaan hankkeeseen sekä Suomessa että Saksassa. Hankkeessä käsitellään metsän merkitystä sekä henkisellä tasolla että metsän hyödyntämistä alkutuotannosta jatkojalostukseen.

Lukuvuoden 2016-17 aikana oppilaat ovat perehtyneet metsään kirjallisuudessa, tutustuneet keijuihin ja muihin metsän olentoihin. Työt ovat näkyvissä sivulla:

https://sites.google.com/edu.savonlinna.fi/forest

 

 

Viipuri-yhteistyö

Mertalan koululla on kahden vuoden yhteistyöprojekti Viipurin Gymnasiumin kanssa. Yhteistyö alkoi syksyllä 2015 ja jatkuu kevääseen 2017 asti.  Yhteistyöhön osallistuu oppilaita vuosiluokilta 5-9. Yhteistyön tavoitteena on tutustuttaa oppilaita vieraaseen kouluun ja kulttuuriin. Yhteistyön kohokohtina ovat Gymnasiumin oppilaiden ja opettajien vierailu Savonlinnassa sekä Mertalan oppilaiden ja opettajien vierailu Viipurissa.  Vierailun aikana oppilaat majoittuvat perheisiin ja ovat mukana tunneilla isäntäoppilaiden kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiina yhteistyö Beijing Jiangshan Schoolin kanssa