Liikuntaohjelmat

Koulumme liikunnan opetuksen päämääränä on antaa oppilaille sellaisia taitoja, tietoja ja kokemuksia, joiden pohjalta on mahdollista omaksua liikunnallinen elämäntapa. Liikuntakasvatuksella pyrimme edistämään kokonaisvaltaista hyvinvointia, terveyttä, kouluvireisyyttä ja muuta oppimista sekä kehittämään oppilaiden yhteistyötaitoja, vastuullisuutta, toisten auttamishalua ja -valmiutta, itsenäisen työskentelyn taitoja sekä tarjota mahdollisuuksia liikunnalliseen ilmaisuun ja liikuntakulttuurin ymmärtämiseen.

Ulkoliikuntavarustus tarkoittaa, collegeja, verkkareita tai tuulipukua ja lenkkikenkiä. Farkut, tennarit tai skeittikengät eivät kuulu meillä liikuntavarusteisiin!! Pieni sade ei estä liikkumista ulkona, joten mukana tulee olla vaihtovaatteet kastumisen varalta sukista alkaen. Esim. suunnistustunneilla metsä on vielä iltapäivälläkin märkä, joten kumikengät tai vastaavat jalkineet ja vettähylkivä asustus on suositeltavaa.

Sisäliikuntavarustus tarkoittaa T-paitaa ja shortseja tai verkkarihousuja tai vastaavia. Jalkineiden tulee olla joko sisäpelikengät tai vaaleapohjaiset lenkkarit. Sukkasiltaan liikkuminen on liikuntatunneilla ehdottomasti kielletty!!

Kaikilla tunneilla pelataan ja juostaan joten kaikille tulee varmasti hikipintaan niin ulkona kuin sisällä, joten pyyhe ja puhtaat alusvaatteet on oltava mukana. Tuntien jälkeen jokaisen on käytävä suihkussa , näin huomioimme oman hyvänolon ja seuraavien tuntien luokkatilan raikkauden.

Liikuntatuntien arvioinnissa huomioidaan oppilaan työskentely, motoriset taidot ja fyysinen toimintakyky. Arvioinnissa huomioidaan myös asianmukainen varustautuminen tunneille ja omasta puhtaudesta huolehtiminen. (OPS)

Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia, seuraa ilmoitustaulua!

Terveisin  liikunnanopettajat