Kouluhammashoito

Savonlinnan hammashoitola, Pihlajavedentie 8
ajanvaraus:  ma–pe klo 8–15   puh. 044-4172917

Kouluikäisten hammashuolto tapahtuu kunkin oppilaan yksilöllisen tarpeen mukaan, jolloin hammashoidossa käyntien väli voi vaihdella kuukausittain tapahtuvasta oikomishoitokäynneistä kolmen vuoden välein tehtävään hammastarkastuskäyntiin.

Kaikki 2.-luokan oppilaat kutsutaan oikojahammaslääkärille oikomishoidon tarpeen arvioimiseksi. Jos koululaisella on jotain vaivaa suussa tai hampaistossa, voi hänelle varata ajan kontrolliin milloin tahansa. Kerran vuodessa hammashoitaja pitää 1. -luokan oppilaille terveyskasvatustunnin.

Hammashoitoon liittyvistä matkoista vastaa oppilaan huoltaja.

Kesken koulupäivää olleista hammaslääkärikäynneistä oppilas toimittaa opettajalle todistuksen hammashoidossa käynnistä.

15 vuotta täyttäneiltä oppilailta peritään peruuttamattomasta hammashoitoajasta sakkomaksu.

Lasten suun terveydentila on huonontunut viime vuosina. Hampaiden kotihoito ei ole sitä, mitä suositellaan; hampaita ei harjata kahta kertaa päivässä, napostelu on tullut tavaksi, juomana suositaan makeita ja happamia juomia veden ja maidon sijaan, yhä nuoremmat korvaavat aterioita energiajuomilla, makeisten syöminen on arkipäiväistynyt ja vanhempien vastuu lasten hyvinvoinnista on osittain siirtynyt lapsille ja nuorille. Näistä syistä syksystä 2013 tehostetaan lasten ja nuorten hammasterveyskasvatusta kouluissa.