Yleistä

REHTOREIDEN TERVEHDYS

Saimme aloittaa uuden lukuvuoden lähiopetuksessa. Kesän jälkeen kavereiden kohtaaminen on odotetuin asia koulun aloituksessa.Puhelimesta on joillekin meistä kilahtanut jo karanteeniviestejä, joista on seurannut etäopetuspäiviä. ”Koulussa opin paremmin” tai ”onneksi vain muutama päivä” -kommentit ovat myös tulleet tutuiksi. Lähikoulu on toiveemme.

Arjen taidot ja itsestä huolehtiminen ovat lukuvuoden teemana – taas uudestaan. Säännöllinen arki on parasta elämää. Nukun, syön, juttelen, liikun ja rentoudun. Kerään voimia koulutyöhön. Koulunkäynti on lapsen työtä. Lapselle on hyväksi, kun vanhempi on kiinnostunut hänen työstään ja välillä varmistaa, että tehtävät on tehty ja läksyt luettu. Miten meni koulupäivä? Todennäköinen vastaus on: ”Ihan hyvin”. Vanhempien tehtävä on (Jari Sinkkosen mukaan) jatkaa vain sitkeästi rupattelua, kysyä vielä vähän lisää ja huomenna uudestaan.

Tärkeintä on olla kiinnostunut. Rupattelu vaatii rauhaa ja yhteistä aikaa. Vanhempien on hyvä tietää, missä ja kenen kanssa kuljetaan, mitä kaverijoukossa puuhaillaan tai ollaanko somessa fiksusti. On asioita, jotka eivät yksinkertaisesti kuuluu lapsuuteen.

Painotamme tänä lukuvuonna myös monilukutaitoa. Tähän liittyen Savonlinnan kaupunki sai hankerahoituksella palkattua opettajan ja kaksi ohjaajaa, jotka keskittyvät työssään yläkoululaisten lukutaidon kehittämiseen. He aloittivat työnsä Mertalan koulussa.

Mukavaa lukuvuotta meille kaikille.

Tervetuloa Mertalaan uudet oppilaat ja huoltajat!

Marketta Pellinen, rehtori                                                         Soile Kosonen, apulaisrehtori