Yleistä

________

REHTOREIDEN TERVEHDYS

Koulumieli on hiipinyt meidän jokaisen sisälle. On tullut aika palata arkeen. On aika etsiä koulureppu ja on hyvä opetella jälleen säännöllinen elämänrytmi. Olemme saaneet nauttia suunnattoman lämpimästä kesästä ja ihanasta joutenolosta. Nyt on aika aloittaa uusi lukuvuosi ja työnteko.

Lukuvuoden alkuun meillä rehtoreilla on kaikille hyviä uutisia. Olemme saaneet upean monitoimikentän eli Ässäkentän. Kiitos siitä kuuluu Savonlinnan kaupungille, Osuuskauppa Suur-Savolle ja Suomen Palloliitolle, jotka kaikki ovat tukeneet tämän Suomen 100. Ässäkentän rahoittamista. Ässäkentän juhlalliset avajaiset pidetään perjantaina 7.9. klo 12.00 alkaen. Toivottavasti tuo kenttä tuo meille kaikille paljon iloa ja se on ahkerassa käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tämän kentän lisäksi koulun sisäpihalla on korjailtu kiipeilytelineitä ja asennetaan lisää kiikkuja ja uusi street workout- tempputeline. Lisäksi olemme Liikkuva koulu- hankerahalla saaneet oman liikunnanohjaajan, jonka tavoitteena on innostaa oppilaita ja koko henkilökuntaa liikkumaan. Liikunnalla on todettu suora yhteys sekä oppimiseen että työhyvinvointiin.

Arvostamani opettajani, emeritusprofessori Kari Uusikylä kirjoituksessaan toteaa, että kaiken oppimisen ja kasvamisen pohjana on turvallisuuden tunne. Se, että lapsi ja nuori voi tuntea olevansa hyväksytty ja turvassa ja että hänellä on kavereita. Paineita ja kilpailua lisäävä ilmapiiri ei edistä sitä. Tärkeämpää kuin parhaatkaan arvosanat, on lapselle ja nuorelle tunne, että hän riittää aina ihan oman itsenään. Seiskan todistus ei tarkoita seiskan lasta, toteaa Uusikylä.

Itse kullekin voimia alkavaan lukukauteen Äiti Teresan ajatuksin…

Elämä on tilaisuus, käytä se hyväksesi.

Elämä on kauneus, ihaile sitä.

Elämä on unelma, tee siitä totta.

Elämä on haaste, kohtaa se.

Elämä on peli, mene siihen mukaan.

Elämä on kallisarvoinen, varjele sitä.

Elämä on rikkautta, säilytä se.

Elämä on rakkautta, iloitse siitä.

Elämä on seikkailu, uskaltaudu siihen.

Elämä on onni, ota se kiinni.

Elämä on liian arvokas, älä tuhoa sitä.

Elämä on elämää, taistele sen puolesta.

 

Markku Kiiski, rehtori                               Marketta Pellinen, apulaisrehtori