Slide2
Slide2
Slide1
Slide1
PreviousNext

kirjallisuusdiplomit

Kirjallisuusdiplomit

Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen tueksi sekä lasten ja nuorten lukuharrastuksen lisäämiseksi on Savonlinnan peruskouluissa käytössä kirjallisuusdiplomeja

Kuutista Nestoriksi

Diplomien kirjalistat lukuvuodelle 2013 – 2014Kirjallisuusdiplomi Kuutti

Diplomien suoritusohjeet ja tehtävät lukuvuodelle 2013 – 2014Natti lukudiplomi

Kirjallisuusdiplomin suorittaminen huomioidaan oppiaineen arvioinnissa.

Luokilla 1-6 oppilas voi suorittaa yhden diplomin joka vuosi tai halutessaan hän voi käyttää yhteen diplomiin aikaa kaksi lukuvuotta. Jos oppilas esim. jo ensimmäisellä luokalla suorittaa Kuutti-diplomin, hän voi toisella luokalla suorittaa Kuutti II -diplomin.

Luokilla 7-9 diplomin voi tehdä jokaisena lukuvuonna.

Kirjat luetaan kotona ja koulussa. On suositeltavaa varata säännöllinen kirjallisuustunti luokan työjärjestykseen.

Luokanopettaja tai äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja ohjaa kirjojen lukemista ja ottaa vastaan niihin liittyviä tehtäviä sekä myöntää oppilaalle kirjallisuusdiplomin. Kirjallisuusdiplomit löytyvät kaupungin verkosta osoitteesta O: 4. Koulutoimi > kirjallisuusdiplomi. Niitä voi tulostaa koulujen hallinnon työasemilla.

Diplomien kirjat valitaan pääasiassa oheisista kirjalistoista. Tarvittaessa opettaja voi hyväksyä oppilaalle sopivan kirjan listan ulkopuolelta. Oppilas etsii kirjat itse kaupunginkirjastosta, koulun kirjastosta tai omasta kirjahyllystään. Tärkeää on, että kirjojen lukemiseen kannustetaan ja lukemista kontrolloidaan. Tehtäviä löytyy kouluille toimitetusta kirjallisuusdiplomikansiosta tai opettaja voi laatia niitä itse.

Kirjallisuusdiplomin suorittaminen aloitetaan lukuvuoden alussa. Kirjallisuusdiplomiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä työryhmän jäseniin: Katriina Koponen, Pirkko Valkonen, Päivi Vilska, Tarja Hurri, Raija Naapuri, Sonja Hägg, Raija Karppanen, Marja-Terttu Pulli, Riikka Lindholm, Anna-Maija Asikainen, Sanna Kukkonen, Tuija Kauppinen.

Diplomien ulkoasu: Merja Leppänen

Norppa lukudiplomi Kirjallisuusdiplomi Nestori

Lähde: http://www.savonlinna.fi/kirjasto/lapset_ja_nuoret/kirjallisuusdiplomit